M6740018Q0001_0004.pdf

PDF 67 KB Posted

Attached to
Parachute Training Federal contract opportunity
Solicitation number
M6740018Q0001
Issued by
United States Marine Corps

About this file

This amendment is hereby issued to provide answers to the questions submitted by contractors. All the other Terms and Conditions remain unchanged.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Parachute Training, newest first.
File Type Posted
M6740018Q00010003.docx DOCX document
M6740018Q00010002.docx DOCX document
Q_and_A_2.docx DOCX document
Q_and_A.docx DOCX document
M6740018Q00010001.docx DOCX document
M6740018Q0001.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

The purpose of this amendment is to incorporate recent questions and answ ers. All terms and conditions w ithin the solicitation remain unchanged.

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

1 3

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 08-Dec-2017

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X M6740018Q0001

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

21-Nov-2017

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer is extended, X is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning 1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

08-Dec-2017

CODE

MARINE CORPS REGIONAL CONTRACTING OFFICE

MARINE CORPS BASE

CAMP S.D. BUTLER

PSC 557 BOX 2000

FPO AP CA 96379-2000

M67400 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE

See Item 6

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

M6740018Q0001

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

SECTION SF 30 - BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

The following have been added by full text:

Q & A M6740018Q0001 Parachute Training The followings are a list of the potential offeror’s questions and the government’s response to those questions.

Question 1: Does the Presolicitation under solicitation number M6740018Q0001 contain requirements similar to a current contract?

If possible, please provide the current contract number.

Or, is this a new requirement for the government?

Answer 1: Trainings of Desert Hawk and Desert Canopy are combined in this solicitation. For Desert Hawk, the previous contract is M67400-17-P-0008, and for Desert Canopy the previous contract is M67400-15-P-0149.

Question 2: Our instructor cadre are retired MFF Instructors with the ATIC qualification. In addition to teaching ATIC at the Yuma MFF School, they also ran the Jumpmaster course at Yuma for USMC personnel. The course was conducted using the MMPS. Our instructing staff are trained to jump the system in all configurations, however they are not graduates of the MMPC as that is only for USMC. Will the government accept these qualifications

(MFFI / ATIC)?

Answer 2:

Yes, so long as the instructors are qualified and current with the MMPS (in all configurations), this satisfies the MMPC requirement. This is probably just poor wording on my part.

Question 3: The SOW refers to the AMTT as the leading body to deliver the curriculum for the DBSL Cse for Desert Hawk. Is the government requesting the contractor to be main lead group for curriculum delivery of Desert Canopy? The SOW lists that the Government will supply 1 instructor for Desert Canopy, however we wish to understand if the contractor is to lead the curriculum delivery or to support the instructor?

Answer 3:

I believe this is an older version of the PWS. We should have scrubbed that out. For the “HAHO” portion of the contract, the contractor should supply all instructors.

Question 4: Solicitation M6740018Q0001 requires a Part 135 Aircraft, which we understand to be transportation only; jump operations cannot be performed out of a Part 135 aircraft. Would the Contracting Office/Unit consider removing this requirement and revising this to be Part 91 instead, which would allow jump operations?

Answer 4:

Contractors must meet FAA regulations for this particular requirement. If a Contractor is able to meet the requirements with certifications and/or qualifications other than 14 CFR Parts 121 and 135, it must demonstrate to

M6740018Q0001 the Government that it is in compliance with applicable FAA regulations and that it holds appropriate certifications.

Question 5: Can you please clarify if contractor instruction is needed for all 46 days of the Desert Hawk iteration and all 36 days of the Desert Canopy iteration?

Answer 5:

Referring specifically to the contractor provided instruction, only 14 days of instructor support will be required for each operation. So, 14 days for Desert Hawk and 14 days for Desert Canopy. All the other items will be needed for the duration, specifically facilities and logistics support.

Question 6:

Is there a required location that the training must take place?

Answer 6:

See paragraph 4.6 and 5.6 in Performance Work Statement

Question 7: Is there a requirement for air frame?

Answer 7:

See paragraph 4.3.a.1 and 4.3.a.1.c in PWS.

Question 8:

As clarification to the answer provided on Q2:

Per MCO 3120.11A there are three ways to be qualified on the MMPS: Transitioned, Formal CPS, and AMTT DBSL.

All three of these methods have a formal certificate associated with them. Is the certificate required with the proposal submission to prove MMPS experience and familiarity? In the past, the certificates have been required to prove instructors have been appropriately vetted per USMC regulation.

Answer 8: Yes, the vendor must provide proof of instructor qualification with the proposal.

Question 9:

As clarification to the answer provided on Q4:

Will you accept Part 91 only?

Answer 9:

Contractors must meet FAA regulations for this particular requirement. If a Contractor is able to meet the requirements with certifications and/or qualifications other than 14 CFR Parts 121 and 135, it must demonstrate to the Government that it is in compliance with applicable FAA regulations and that it holds appropriate certifications.

(End of Summary of Changes)

File details come from the government source that posted it.