HQC005.25.R.0004 Amendment 0001.pdf
PDF 160 KB Posted
- Attached to
- eCommerce Doorstep Delivery Service Federal contract opportunity
- Solicitation number
- HQC005-25-R-0004
- Issued by
- Defense Commissary Agency
About this file
This document is an Amendment (0001) to Solicitation HQC005-25-R-0004 for the Defense Commissary Agency's (DeCA) eCommerce Doorstep Delivery Service. The amendment extends the offer due date from March 31, 2025, to April 4, 2025, at 4:30 PM and includes a comprehensive set of questions and answers that provide detailed insights into the solicitation requirements. Key points include expectations for delivery services to all military base locations, including barracks, with options for both attended and unattended delivery, and a requirement for 100% delivery to mandatory locations, including Puerto Rico.
The amendment addresses various operational aspects such as customer service, driver credentialing, order handling, and integration requirements. Notably, contractors must provide U.S.-based customer service representatives who can coordinate with customers and commissary staff, maintain a sufficient pool of credentialed drivers to meet a 98% order acceptance rate, and be prepared to handle diverse delivery scenarios. The solicitation allows for add-ons to proposals but emphasizes that these will not be part of the evaluation, and all offers must strictly comply with the provided instructions and Statement of Work.
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| HQC005.25.R.0004 Amendment 0003.pdf | ||
| ENCLOSURE A Amendment 0003 Dated 4.7.2025.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| HQC005.25.R.0004 Amendment 0002.pdf | ||
| HQC005.25.R.0004 Solicitation 2.27.2025.pdf | ||
| Enclosure B - SMALL BUSINESS PARTICIPATION COMMITMENT DOCUMENT 2.27.2025.docx | DOCX document | |
| Enclosure A - Solicitation Pricing Sheet 2.27.2025.xlsx | XLSX spreadsheet |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)
30-105-04EXCEPTION TO SF 30
APPROVED BY OIRM 11-84
STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA
FAR (48 CFR) 53.243
Please see continuation sheet for more information pertaining to this Amendment.
1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES
1 9
16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)
16C. DATE SIGNED
BY 28-Mar-2025
16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR
(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X HQC00525R0004
X 9B. DATED (SEE ITEM 11)
27-Feb-2025
10B. DATED (SEE ITEM 13)
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer X is extended, is not extended.
Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:
(a) By completing Items 8 and 15, and returning 1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;
or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN
REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)
13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE
CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER (Specify type of modification and authority)
E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.
2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)
6. ISSUED BY
3. EFFECTIVE DATE
28-Mar-2025
CODE
DEFENSE COMMISSARY AGENCY
ENTERPRISE ACQUISITION DIVISION
1300 EISENHOWER AVENUE
FORT GREGG-ADAMS VA 23801-1800
HQC005 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)
4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.
CODE
See Item 6
FACILITY CODECODE
EMAIL:TEL:
HQC00525R0004
SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE
SUMMARY OF CHANGES
SECTION SF 1449 - CONTINUATION SHEET
SOLICITATION/CONTRACT FORM
The required response date/time has changed from 31-Mar-2025 04:30 PM to 04-Apr-2025 04:30 PM.
(End of Summary of Changes)
The following items are applicable to this modification:
SECTION SF 1449 - CONTINUATION SHEET
CONTINUATION SHEET
Solicitation HQC005-25-R-0004 for eCommerce Delivery Service is hereby amended as follows:
1. ENCLOSURE 1: Questions were received in accordance with solicitation instructions.
This enclosure provides questions and answers.
2. The offer due date/local time is extended from March 31, 2025 at 4:30PM to April 4, 2025 at 4:30PM.
3. All other contract terms and conditions remain unchanged.
ENCLOSURE 1:
QUESTION 1:
For patron notification purposes, how will the government be communicating the patrons "communication preference" (call, text, email) of delivery upon arrival?
ANSWER 1:
Please contact NCR POC in accordance with ADDENDUM TO 52.212-1 INSTRUCTIONS TO
OFFERORS – COMMERCIAL PRODUCTS AND COMMERCIAL SERVICES (NOV 2023).
QUESTION 2:
Does the solicitation include Government Supplemental Pricing to cover all supervision, personnel, transportation, supplies, etc. ?
ANSWER 2:
No
QUESTION 3:
What API Integration is being utilized currently? Does it lack any capabilities that you would like to improve? We would like to take this under consideration with our API Integration to provide DECA and patrons an optimum experience.
ANSWER 3:
Please contact NCR POC to review the Agency's current API integration requirements and processes.
QUESTION 4
Can driver pickup multiple orders at the commissary? Or is one order placed and picked up at a time? Will there be bulk orders?
ANSWER 4:
Multiple orders can be placed simultaneously, and the commissary will batch orders when feasible.
QUESTION 5:
Can you provide any projected changes to Click 2 Go ecommerce platform so we can adequately provide a process for integration with any future changes to CC2G?
ANSWER 5:
The Agency will make every effort to provide the offeror with ample advance notice in the event of any platform changes
QUESTION 6:
Will package sensitive items be labeled Fragile (ex: eggs, bread)? Will groceries be labeled as Frozen or Chilled to assist our personnel in proper handling?
ANSWER 6:
All delivery orders will be properly labeled, with the following information: Customer Name, Order Number, Total Quantity of Bags, and Staging Area (Cooler, Freezer, or Room/Ambient Temperature). Stores will either write on the bag tag or inform the contractor if there are fragile items inside. Additionally, please refer back to the Statement of Work (SOW) and review Section 2 A under Government Responsibilities.
QUESTION 7:
In preparation for our proposal submission we have completed the required Enclosure A Solicitation Pricing Sheet which includes "Mandatory Delivery Locations, Optional Delivery Locations, and Total Breakdown Price ". After completing all sections highlighted in yellow on the Mandatory and Optional Delivery Location tabs, we noticed that our pricing is not being populated in the "Total Breakdown Price " tab. Error message stating "The file may have been moved, renamed, or deleted" was received". Is it possible an updated Enclosure A Pricing Sheet can be uploaded and /or provided to sam.gov so our firm can adequately provide pricing?
ANSWER 7:
Enclosure A has been verified prior to posting that information populates correctly. No changes will be made.
QUESTION 8:
Is DeCA open to receiving alternative pricing models in addition to the pricing format included in Enclosure A?
ANSWER 8:
Offerors are permitted to submit proposals that feature add-ons. However, such add-ons will not be considered as part of the evaluation. Additionally, please note that any proposed add-on must adhere to all applicable guidance and regulations. No proposed add-on will replace or otherwise modify the SOW contained in the solicitation, nor will the Agency provide any financial assistance to support the implementation of any add-on. All offers must comply with the instructions provided in the solicitation.
QUESTION 9:
To help grow its eCommerce presence, is DeCA open to considering proposals that feature add-ons? Specifically, we'd like to confirm if we can include an online marketplace in our proposal that also hosts your commissary catalogs for online shopping.
ANSWER 9:
Offerors are permitted to submit proposals that feature add-ons. However, such add-ons will not be considered as part of the evaluation. Additionally, please note that any proposed add-on must adhere to all applicable guidance and regulations. No proposed add-on will replace or otherwise modify the SOW contained in the solicitation, nor will the Agency provide any financial assistance to support the implementation of any add-on.
QUESTION 10:
The solicitation states: “The Contractor’s solution shall allow the patron the ability to change from ‘Pick Up’ option to ‘Delivery’ option, and vice versa, prior to closure of the picking window at each DeCA location.”
Question: How does DeCA envision the Contractor’s platform having visibility on orders initially designated as “Pick Up”? Typically, a contractor’s system would only see orders once they are marked for delivery. Would an alternative approach be for the patron to cancel the “Pick Up” order within DeCA’s system—thus returning it to DeCA’s control if delivery is no longer needed—rather than displaying pick-up orders in our solution?
ANSWER 10:
DeCA anticipates that the offeror’s platform will be able to track all orders, including those initially designated as "Pick Up," by integrating with DeCA’s system. The platform should allow for real-time visibility of order status, including when a patron switches from "Pick Up" to "Delivery" prior to the closure of the picking window.
QUESTION 11:
The solicitation notes that additional locations may be included upon meeting certain order metrics.
Question: If the Government notifies us to expand services to a new location, what is the expected timeline to become fully operational? For instance, would one location require a 45-day ramp-up period versus 60 days for a larger batch of stores?
ANSWER 11:
As stated in the solicitation, the Agency must provide at least 90 days written notice to the Contractor should the Agency expand delivery locations. The contractor must perform in accordance with the contract upon receiving the effective date of the expansion.
QUESTION 12:
The solicitation indicates DeCA may switch its current eCommerce platform (CC2G) and that any training will be provided at no additional cost.
Question: If such a change occurs, could the agency give the contractor ample advance notice so we can update our integrations and ensure minimal disruption? Our delivery automation will be built around the current platform, so any platform change would significantly affect implementation, testing, and ongoing operations.
ANSWER 12:
The Agency will make every effort to provide the offeror with ample advance notice in the event of any platform changes, and will coordinate with the contractor to prevent or minimize any disruption of services; however, the contractor will be expected to comply with Section 3(H) of the SOW.
QUESTION 13:
Question: Could DeCA please provide a primary NCR point of contact for discussing technical methods, integration plans, and timeline details? Additionally, are these conversations considered confidential between our company and NCR, or is information shared with DeCA?
ANSWER 13:
Please contact NCR Point of Contact POC for discussing technical methods, integration plans, and timeline details. Regarding confidentiality, please confirm with NCR whether the discussions will be considered confidential between your company and NCR or if any information will be shared with DeCA. Additionally, if the offeror believes anything could potentially break the initial contract with our agency, please communicate all of those issues to the Agency promptly.
QUESTION 14:
While the solicitation’s pricing structure emphasizes per-delivery (variable) costs, our solution may include annual fixed fees (e.g., technology licensing).
Question: How should we present any annual fixed costs so as to be compliant with DeCA’s required pricing format? Is there a specified CLIN or a particular section in the pricing schedule for these costs?
ANSWER 14:
To ensure compliance with the agency's required pricing format, the offeror should present all cost to include (fixed costs) in a per-delivery cost format as stated in the instructions to offerors.
QUESTION 15:
Question: If Appendix A #3 requires employee identification, would DeCA permit a secure digital employee ID (e.g., a mobile app or digital badge) in lieu of a physical, printed ID?
ANSWER 15:
Yes.
QUESTION 16:
How is order size measured, and what is the average order size based on current data?
ANSWER 16:
Average orders are based on the total orders divided by total sales.
QUESTION 17:
Is doorstep delivery allowed, or do DeCA customers have to sign for every order?
ANSWER 17:
Doorstep delivery options are based upon the customer’s preference, and is determined at the time of the customer’s online placement of the order.
QUESTION 18:
Is there current order online/pickup data (e.g., volume metrics) that can be shared to help us understand potential throughput?
ANSWER 18:
Please see refer back to the "Enclosure A: Pricing Solicitation Pricing Sheet".
QUESTION 19:
(Referencing SOW2b) If the Government updates its eCommerce platform and business systems, would DeCA also bear the burden of updating the API, given that no additional fees can be passed along to the Government?
ANSWER 19:
No, DeCA would not bear the burden of updating the API in the event the Government updates its eCommerce platform and business systems. No additional fees can be passed along to the Government.
QUESTION 20:
(Referencing 3V) If a delivery is successful, can the confirmation to the Commissary be passed along via a dashboard or API update to CC2G?
ANSWER 20:
Please contact NCR POC in accordance with ADDENDUM TO 52.212-1 INSTRUCTIONS TO
OFFERORS – COMMERCIAL PRODUCTS AND COMMERCIAL SERVICES (NOV 2023).
QUESTION 21:
NCR Point of Contact Information for software integration discussions.
ANSWER 21:
Please contact NCR POC in accordance with ADDENDUM TO 52.212-1 INSTRUCTIONS TO
OFFERORS – COMMERCIAL PRODUCTS AND COMMERCIAL SERVICES (NOV 2023).
QUESTION 22:
Any details on associated cost or licensing relevant to the integration process.
ANSWER 22:
Please contact NCR for all associated costs and the integration process.
QUESTION 23:
We understand that the number of customer orders at numerous commissaries routinely have less than 30 orders per month. Will the government confirm how many stores experience this low volume?
ANSWER 23:
The percentage of eCommerce sales expected to be delivery-based will depend on various factors, including customer preferences, the nature of the products, and operational capabilities.
Please refer back to Enclosure A: The Pricing Sheet to see the projected deliveries to estimate anticipated delivery calculations. The Agency would like to note that these estimates are subject to change, as actual performance and customer behavior may vary once the initiative is implemented. As such, we cannot guarantee that these numbers will remain consistent, and fluctuations may occur as the program progresses.
QUESTION 24: Will DeCA require contractors to provide live, U.S.-based customer service representatives who can coordinate in real time with both customers and local commissary staff to resolve issues such as missing items, delivery delays, or access-related challenges?
Additionally, what level of responsiveness does DeCA expect in terms of customer support availability (e.g., 24/7 live support, response time SLAs, direct coordination with store managers, etc.)?
ANSWER 24:
Yes, the agency expects contractors to provide customer service representatives who can coordinate in real time with both customers and local commissary staff to resolve issues such as missing items, delivery delays, or access-related challenges. The agency expects customer support to be available during all operational hours that the service is provided, ensuring that all deliveries are met for that particular day. While 24/7 support is not specifically required, the contractor must ensure prompt resolution of issues during operational hours to maintain service quality.
QUESTION 25: The Service Contract Labor Standards (SCLS) statute and Executive Order minimum wage provisions require that all service employees performing under the contract receive at least the federally mandated minimum wage, plus applicable fringe benefits. Given that many delivery providers rely on independent contractors (1099 workers) who may not traditionally receive these benefits, will DeCA require all bidders to comply by paying at least the prevailing wage and fringe benefits to their drivers, regardless of their employment classification? Additionally, will DeCA conduct compliance audits to ensure adherence to these labor requirements?
ANSWER 25:
DeCA requires all offerors to comply with the Service Contract Labor Standards and Executive Order requirements with regard to federally mandated minimum wage, plus applicable fringe benefits. It is up to the offeror to determine how 1099 employees are compensated to meet Federal, State and Local laws.
QUESTION 26: In order to maintain the required 98% order acceptance rate, delivery providers relying on on-demand (1099) drivers will likely need to have a relatively large pool of credentialed drivers available at all times. Given the relatively low order volume at some commissary locations, will DeCA impose a limit on the number of drivers that can be approved for base access per contractor? If so, how can the contractor ensure that sufficient credentialed drivers are available?
ANSWER 26:
No, the agency will not impose a limit on the number of drivers that can be approved for base access per contractor. However, the offeror must ensure that all orders are delivered within the specified two-hour window, regardless of the number of drivers available. It will be the contractor’s responsibility to manage and maintain a sufficient pool of credentialed drivers to meet this requirement.
QUESTION 27: We understand that over half of military base residents who are Commissary customers live in barracks, most of which do not have or use standard addresses. Given these logistical challenges, will the contractor:
A) Be exempt from delivering to barracks residents due to the lack of conventional addresses?
B) Be provided accurate location data by DeCA to ensure successful deliveries?
C) Be responsible for independently solving this issue themselves?
ANSWER 27:
Yes, we do expect any offeror to provide services to all individuals living on base, including those in the barracks. To address the specific questions:
A) No, the contractor will not be exempt from delivering to barracks residents due to the lack of conventional addresses. Deliveries to barracks are part of the service requirements.
B) Yes, the agency will provide accurate location data to assist with ensuring successful deliveries to barracks residents.
C) The contractor is responsible for successful delivery to customers residing on an installation, including customers residing in barracks."
QUESTION 28:
Will tipping be enabled and if so, will 100% of tips be passed to the delivery drivers?
AMSWER 28:
Contractors are expected to, and DeCA shall require compliance with, all applicable laws regarding distribution of tips to employees, including the Service Contract Labor Standards pursuant to provision/clause 52.222-41 and all applicable Federal regulations, including 29 C.F.R § 4.167. [tipped employees]
QUESTION 29:
Is DeCA willing to list the commissaries on the App to help drive additional orders?
ANSWER 29:
Yes, the Agency will consider listing the commissaries on the offerors App; however, the app must adhere to all applicable guidance and regulations.
Nothing contained herein excuses the offeror from complying with all instructions contained in the solicitation, nor will the ability to list the commissaries on a currently existing application be evaluated. on this platform. Additionally, the Agency is not in the position to provide any financial assistance to support the implementation of this capability.
QUESTION 30:
Is DeCA looking for unattended delivery, attended delivery, or both?
ANSWER 30:
Our agency is open to both unattended and attended delivery options, depending on the customers' delivery preference
QUESTION 31:
Is there flexibility on the 30 day integration timeline?
ANSWER 31:
No, integration should occur pursuant to the SOW contained in the solicitation.
QUESTION 32:
Is delivery to 100% of locations mandatory? We don't operate in Puerto Rico currently.
ANSWER 32:
Delivery is 100 percent mandatory at all of the mandatory locations which includes Puerto Rico.
QUESTION 33:
Will DeCA be passing order values/details to the delivery provider?
ANSWER 33:
Yes. Please contact NCR for additional information.
QUESTION 34:
What percentage of ecommerce sales are expected to be delivery?
ANSWER 34:
The percentage of eCommerce sales expected to be delivery-based will depend on various factors, including customer preferences, the nature of the products, and operational capabilities.
Please refer back to Enclosure A: The Pricing Sheet to see the projected deliveries to estimate anticipated delivery calculations. We would like to note that these estimates are subject to change, as actual performance and customer behavior may vary once the initiative is implemented. As such, we cannot guarantee that these numbers will remain consistent, and fluctuations may occur as the program progresses.
File details come from the government source that posted it. Updated .