Ballisticis_Answers_-_AMD_1.pdf

PDF 30 KB Posted

Attached to
Ballistics Vests and Accessories Federal contract opportunity
Solicitation number
HQ0034-16-T-0083
Issued by
DOD Washington Headquarters Service

About this file

AMENDMENT to the Questions and answers to provide additional clarifications.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Ballistics Vests and Accessories, newest first.
File Type Posted
HQ0034-16-T-0083_AMD_1.pdf PDF
Ballisticis_Answers.pdf PDF
HQ0034-16-T-0083.pdf PDF
SOW_Ballistic_(4).pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

HQ0034-16-T-0083 Ballistics Vests & Accessories Q&A

1. Standard Ballistic Panel – is this II or IIIA? Is there a maximum thinness or aerial density preferred?

ANSWER: Ballistic panel MUST be IIIA. Preferred Thinness less than .23” and Aerial Density less than

1.05 Ibs/sq.ft but thinness, weight , and ariel density will not play into technical acceptability.

2. Tactical Agent Carrier – what type of fixed pockets (oc pouch, radio, mag, etc) or how many total?

ANSWER: No fixed pockets “Molle” Webbing system for pouches (oc pouch, radio, mag ect) total “62” Agents.

3. Where is this shipping to?

ANSWER: The address is 5741 General Washington Drive Alexandria (Suite A) Va 22312

4. Will you please provide the NSN, procurement history and any technical data that you have for this?

ANSWER: Please refer to the solicitation and the other questions and answers.

5. Who was this contract last awarded to? and what was the total value?

ANSWER: The previous requirement was awarded to Hamilton Enterprises Logistics Partners in the amount of $201,840.85.

6. Are we allowed to use Gender Neutral ballistics for all the ballistics and maybe just cut the female ballistics a bit higher under the arm pits. We have done this for the Department of State and it worked out well.

ANSWER: Yes, Gender Neutral ballistics is allowed.

7. In the SOW, it states "Panels must be suspended within the panel covering using patented “Grip-Lock” suspension system that suspends the panels up within the panel covering". Grip-Lock suspension is with Second Chance armor only from what I have researched. If that is the case, it pretty much eliminates all competition. We have several different internal suspension system options. Are we able to give you something similar?

ANSWER: Yes something similar or better will be acceptable.

8. There is no ballistic weight or thickness listed in the SOW. Is there a specific weight we need to provide or does that not matter?

ANSWER: While lighter weight vests are preferred vest weight does not account for technical acceptability.

9. Can we submit multiple options in ballistics with different pricing?

ANSWER: Only submit one offer, as this procurement is Lowest Priced Technically Acceptable (LPTA) if all of the submissions are deemed technically acceptable we will only chose the lowest priced option.

10. 20 K9 Officers are getting only the ballistic panels with 1 concealable carrier but the other 20 K9 officers are getting 1 set of ballistic panels, 1 concealable carrier and 1 outer tactical carrier with molle compatible webbing system. Am I correct?

ANSWER: Incorrect, K9 handlers receive “1” Tatical Outer Carrier with Molle compatible webbing system. 1 concealable carrier with ballistic panels with carrier and Velcro strap system 4-6 (small/large)

11. Does the Medical/Personal First Aid Pouch have any content in it? or is it just the pouch?

ANSWER: Just the pouch nothing in the content.

12. ERT (SWAT) - "consists of front and back panels with 1 set of 4-6 velcro straps" - does this mean concealable carrier with 4-6 Velcro straps?

ANSWER: Yes, concealable carrier must have Velcro strap system (large/small)

13. ERT (SWAT) - 25 officers are only receiving tactical outer carrier with molle webbing system. Are they not receiving ballistic panels or a concealable carrier?

ANSWER: They are receiving ballistic panels however the panels are worn in their Molle carrier not concealable carrier.

14. Special Agent - 37 Officers are only receiving a set of ballistic panels and 2 white internal carriers with soft trauma plate? (in the special agent package it says "1" concealable carrier?)

ANSWER: 1 internal concealable carrier “White” is required. The actual tactical carrier must be black

15. Tactical Outer Carriers only special agents - are they not receiving ballistic panels?

ANSWER: Special agents ARE receiving ballistic panels.

16. The pentagon police package only has 1 set of ballistic panels and 1 navy blue internal carrier with soft trauma plate - There is not "extra carrier" right?

ANSWER: Pentagon Police Package must come with “1” extra internal and “1” extra Velcro strap system 4-6 (small/large)

***Request for Clarification – Answers are highlighted in yellow***

1- K-9 Officer Package Standard Ballistic panels w/ carrier Are we quoting: CORRECT Front and Back Panel Navy Blue Concealable Carrier with 4-6 Velcro strap-set

K-9 Officer Package will Molle Compatible Webbing System Outer Tactical Carrier Are we quoting: Only quoting the Molle Webbing System with Outer Tactical Carrier Front and Back Panel: INCORRECT (NOT QUOTING) already covered in above K9 package Navy Blue Concealable Carrier with 4-6 Velcro strap-set: INCORRECT The concealable carrier is identified in the K9 Officer Standard package (NOT QUOTING) Molle Compatible Webbing System with Outer Tactical Carrier: CORRECT

2. ERT Officer Package Standard ballistic panels w/ carrier

Are we quoting: CORRECT Front and Back Panels

1 concealable carrier with 4-6 strap-set (OD GREEN)

Tactical Outer Carrier with Molle Webbing System

Are we quoting: Only quoting the Tactical Outer Carrier with Molle Webbing Sytem (OD

GREEN)

Front and Back Panels: INCORRECT Tactical Outer Carrier with Molle Webbing System CORRECT

3. Special Agent New Hires + Sustainment

Ballistic panels with 1 white internal carriers soft trauma plate

Are we quoting: CORRECT Front and Back panels 1 concealable carrier with 4-6 velcro strap system (white) 1 additional white concealable carrier:

Soft trauma plate

Tactical Outer Carriers only Special Agents

Front and back panels: INCORRECT Not quoting covered in above standard package Tactical Outer Carriers (no concealable carriers?) Correct Quoting Tactical Outer Carriers only (black in color)

4. Pentagon Police Directorate (including RRMC and recruits) New Hires + Sustainment

Pentagon Police Package 1 extra carrier/straps navy blue internal carrier/soft trauma plate

Are we quoting: Correct

Front and Back panels 1 concealable carrier navy blue with 4-6 velcro strap system 1 additional concealable carrier navy blue 1 extra 4-6 velcro strap system

File details come from the government source that posted it. Updated .