Questions__with_Answers_2_FBO.doc

DOC document 32 KB Posted

Attached to
ADVANCED SURVEILLANCE & SURVEILLANCE DETECTION TRAINING Federal contract opportunity
Solicitation number
H92239-18-Q-0005
Issued by
United States Special Operations Command

About this file

QUESTIONS & ANSWERS #2

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to ADVANCED SURVEILLANCE & SURVEILLANCE DETECTION TRAINING, newest first.
File Type Posted
Questions_with_Answers_3_FBO.doc DOC document
Questions_with_Answers_1_FBO_.doc DOC document
Performance_Work_Satement.docx DOCX document
Advanced_Surveillance_RFQ.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

H92239-18-Q-0005

ADVANCED SURVEILLANCE AND SURVEILLANCE DETECTION TRAINING

QUESTIONS and ANSWERS #2

14 March 2018

1. PWS 1.2.1. Because of the way the contract is written the contractor assumes the students attending this course have had prior surveillance and surveillance detection training? If that assumption is true can the contractor propose a schedule that truncates some of the basic classroom requirements?

Answer: Absolutely not. This course is a basic course and will not sacrifice any instruction on the basics.

2. PWS 1.2.1 Does the government require a week of surveillance and a week of surveillance detection?

Answer: The vendor will submit their proposed POI and the Government will select the POI most able to meet course needs.

3. PWS 1.2.1.4 What is the location for the final coordination meeting?

Answer: Flexible based on vendor and Government availabilities and schedules.

4. PWS 1.2.2.7 Does the government have any specific requirements for video/photographic feedback? Will a smartphone or small video camera suffice?

Answer: Yes.

5. PWS 1.2.2.8 d. Is it a government requirement to use a British instructor or will a U.S. instructor who is trained in the UK TTP’s suffice?

Answer: No that will not suffice.

6. PWS 1.3.2 The government states twelve (12) days of training, which doesn’t match the dates 8-20 April. Will there be an “off day”?

Answer: No.

7. PWS 1.3.3 Does the government require the contractor to build and supply the spotted maps for the entire NCR?

Answer: Yes they must be provided.

8. PWS 1.3.4 Does the government require the contractor to supply the digital spotted map for the entire NCR? If so, what type of program file is required? Are they utilizing GIS? Will the tablets be compatible?

Answer: Digital maps will be available in standard GIS formats.

9. PWS 1.5 Does the government have a particular location within the NCR that they require the training?

Answer: Vendor will propose their location.

10. PWS 1.6.5.13 and 1.6.5.14 Will a SECRET clearance verifiable in JPAS suffices for these two requirements?

Answer: No that will not suffice.

11. PWS 3.1 Please confirm the number of participants will be nine (9)?

Answer: There will be 8 participants and an external observer.

12. Does the Government have a preferred student to instructor ratio? If so, what is the ratio?

Answer: 1:2

13. What is the current skill level of the candidates who will be attending the training?

Answer: Zero experience.

14. Does the Government desire to have the candidates operate as singletons or in teams?

Answer: Teams for surveillance and singletons for surveillance detection.

15. Could the Government please confirm if there is a page limit on the other Volumes?

Answer: Volume 1 - no more than 3 pages

Volume 2 - updated to 10 pages

Volume 3 -1 page

Volume 4 - No more than 3 pages

16. Paragraph 1.4 is missing. .Could the Government please confirm that is this a simple numbering mistake or is actual data missing from the PWS?

Answer: It’s an error and will be corrected upon award.

17. Paragraph 1.5 states the period of performance shall be from 8 April – 20 April 2018 and paragraph 1.3.2. states conduct twelve (12) days of training. The dates are 13 days. Could the Government please confirm actual labor dates of training (9-20 April)? Could the Government please confirm that the 8th is a preparatory day for the Contractor?

Answer: Please see the response to Question

18. The Solicitation Document has H92239-17-Q-0005 as the solicitation number. FBO and PWS have H92239-18-Q-0005 as the solicitation number. Can the government confirm the solicitation number is H92239-18-Q-0005?

Answer: H92239-18-Q-0005 is the correct solicitation number

19. These clauses are checked

(2) 52.222-41, Service Contract Labor Standards (MAY 2014) (41 U.S.C. chapter 67)

(3) 52.222-42, Statement of Equivalent Rates for Federal Hires (MAY 2014) (29 U.S.C. 206 and 41 U.S.C. chapter 67)

(5) 52.222-44, Fair Labor Standards Act and Service Contract Labor Standards--Price Adjustment (MAY 2014) (29 U.S.C 206 and 41 U.S.C. chapter 67)

Will the government provide the equivalent GS Rates and the Dept. of Labor Wage Determination to be used for this solicitation?

Answers: The equivalent GS rate is GS-7 $20.53-$26.69Wage Determination No: 2015-4281 (Rev 9) dated 01/10/2018

File details come from the government source that posted it.