RFP_Questions_Upload.pdf
PDF 23 KB Posted
- Attached to
- Joint Terminal Attack Controller (JTAC) training Federal contract opportunity
- Solicitation number
- FA5641-14-R-0003
About this file
JTAC RFP Questions and Answers
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Atch_L-2_Cov_Ltr_ _PPQ.docx | DOCX document | |
| Atch_L-1_PPID.docx | DOCX document | |
| Atch_L-3_Subcontract_Consent _Client_Auth_Ltr.docx | DOCX document | |
| FA5641-14-R-0003_RFP_13_Aug_14.pdf | ||
| PWS_-_JTAC_01_Aug_14.pdf | ||
| JTAC_Synopsis.pdf |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
JTAC - RFP Questions
# Question/ Answer:
Question: 1 1.2.5. Aircraft. The contractor's aircraft must be fixed-wing aircraft capable of speeds in excess of 300
Knots Indicated Air Speed (KIAS).
Why would USAFE JTACs require aircraft speeds in excess of 300KIAS for other than Type 1 strafe simulation?
Answer: The requirement written in PWS Section 1.2.5 establishes the minimum top speed necessary to meet the
USAF, NATO and Partner nation training objectives for combat like operations.
Question: 2 Will the government furnish use on military base for parking, hangar, and flight operations?
Answer: No government furnished property or equipment will be provided.
Question: 3 Will the government furnish fuel for the aircrafts?
Answer: No government furnished property or equipment will be provided. Fuel shall be included in proposals.
Question: 4 It is our understanding you have an incumbent. What is your plan to level the playing field so companies in
CONUS can compete? i.e., incumbent won't have deployment and set-up costs.
Answer: The solicitation provides for full and open competition. All offerors shall propose in accordance with the
RFP.
Question: 5 Are their European firms competing for this work? If yes, then CONUS companies cannot compete from a pricing perspective.
Answer: The solicitation provides for full and open competition. All offerors will be evaluated in accordance with the RFP.
Question: 6 Can the aircraft proposed and operated on this contract be US registered, numbered, in the Experimental
Exhibition Category? Ref. PWS para. 1.2.4
Answer: Recommend contacting relevant authorities, to include Host Nation, to inquire about registration. It is the offeror's responsibility to be in compliance with Host Nation Laws.
Question: 7 Re Pilots and Mechanics. Will US FAA issued Commercial License or better, US FAA Instrument Rating and Class II Medical or Better be acceptable?
Answer: Recommend contacting relevant authorities, to include Host Nation, to inquire about licensing rules, regulations and procedures. It is the offeror's responsibility to be in compliance with Host Nation Laws.
Question: 8 Is the L39 sufficient as a CAS platform? The last solicitation I remember our L39 was not the best aircraft in the bid, but on the end it has been flown by L39.
Answer: The proposed solution must meet all Technical criteria as established in the RFP. Any proposed aircraft will be evaluated in accordance with Section L and M of the RFP.
Question: 9 Is the USAF supporting with flight permits or diplomatic clearances in Germany for this solicitation?
Answer: The Contractor is responsible for obtaining any permits and clearances required to perform this requirement. It is the offeror's responsibility to be in compliance with Host Nation Laws. Recommend contacting relevant authorities, to include Host Nation, to inquire about permits, licensing, regulations, procedures and diplomatic clearances.
Question: 10 How are the flight permits arranged at present time for the FAA civil registered L39's?
Answer: Recommend contacting relevant authorities, to include Host Nation, to inquire about registration. It is the offeror's responsibility to be in compliance with Host Nation Laws.
Question: 11 Contractor is to comply with Reference Document, AFTTP(I)) 3-2.6, November 2012. Reference:
Performance Work Statement Para 1.2.5.1
Q: Can you please provide a copy of Reference Document AFTTP(I)) 3-2.6, November 2012?
Answer: Document can be made available upon request to the publishing agency; pending a Foreign Disclosure review if applicable.
Question: 12 Requirement: Contractor will provide CAS support, as coordinated with USAFE AGOS, 4 ASOG and WPC
Detachment 2 schedulers, Monday through Friday (primary) and Saturday/Sunday (approximately 4 weekends per year). Reference: Performance Work Statement Para 1.2.2
Q: To get a better understanding of the spread of contract flying hours over the year, will you please provide historical scheduling data showing locations and durations on task?
Answer: Monthly flying totals are primarily attributed to seasonal weather patterns with the majority of hours being flown between March and September of each year; hours during this period have ranged from 18-70 hours in a single month.
Question: 13 There is no mention of how fuel is to be costed. Is fuel flow-through cost or is fuel to be included in the price of the service?
Answer: No government furnished property or equipment will be provided. Fuel shall be included in proposals.
Question: 14 Contractor must be able to forward deploy and employ aircraft, for up to 7 continuous days, within a 125 kilometer (km) radius of the planned target area (as coordinated with USAFE AGOS, 4 ASOG and WPC, Det 2). Reference: Performance Work Statement Para 1.2.7.1
Q: Are ferry hours to Forward Operating Bases paid under the contract? Also, is transit time to the operating location part of the paid flying time?
Answer: Ferry hours to/from home station to planned target areas, forward deploy and employ transit, and CAS execution are paid within the contract and count towards the expected 270-320 hours.
File details come from the government source that posted it. Updated .