Atch_9_-_Questions_and_Answers_22_August_2017.pdf

PDF 346 KB Posted

Attached to
Renovate Building 2641 at March ARB Federal contract opportunity
Solicitation number
FA4664-17-B-0002
Issued by
Department of the Air Force Reserve Command

About this file

Questions & Answers

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Renovate Building 2641 at March ARB, newest first.
File Type Posted
Atch_1_-_General_Decision_Number_8-4-17.pdf PDF
SF30_-_Amendment_0001.pdf PDF
Site_walk_notes.pdf PDF
Atch_4_-_Schedules_of_Material_Submittal.pdf PDF
Atch_6_-_FEP_March_ARB_June_2016_Signed.pdf PDF
Atch_8_-_Bid_Opening-Bid_Delivery_Pass_Sheet.docx DOCX document
Atch_7_-_Security_Pamphlet.pdf PDF
SF1442_Solicitation_FA4664-17-B-0002.pdf PDF
Atch_3_-_Drawings-Pictures-As-built.pdf PDF
Atch_1_-_General_Decision_Number.pdf PDF
Atch_2_-_SOW_13_Jul_17.pdf PDF
Atch_5_-_Specifications.pdf PDF
Show all 12

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Attachment 9 to

FA4664-17-B-0002

(Amendment 0001, 22 August 2017)

FA4664-17-B-0002

Renovate Building 2641

Questions & Answers

22 August 2017

1. QUESTION: SOW Item 2.8 Prepare flooring to install approximately 403 square yards of new glueless carpet tack tile squares and 825 linear feet of 4” vinyl cove base. Preparation may include grinding, surfacing, floor patch and float. Floor shall be one level when repairs are complete prior to installation of carpet floor tiles and cove base. On the site visit it appeared that the offices all had carpet pad under the existing carpet. It is assumed that only the specified carpet tile will be installed with no additional pad, but please confirm.

ANSWER: Confirmed

2. QUESTION: SOW Item 2.9 Prepare interior walls, columns, door frames, window sills, hard lid ceiling in room 1077 (main entrance area) and men’s and women’s bathrooms (rooms 1087 and 1088 respectively) for interior painting to include rough sanding, wall patching and texturing of damaged areas. • All of the existing walls will likely have to be completely skim coated and retextured due to the existing wall paper removal, and none of the walls appeared to be a level 4 finish prior to the installation of the wall paper that is to be removed. Please specify the level of finish to be given to the new walls, as well as the requested texture, i.e., smooth, orange peel, knock down, etc.

ANSWER: Finish shall be level 4 with an organge peel texture.

3. QUESTION: SOW Item 2.3 Remove and dispose approximately 3,628 square feet of ceiling tiles only (framing will remain). Any insulation shall be reinstalled when the new ceiling times are replaced. The same style of new ceiling tiles will be installed. • On the site visit it was not clear if there was insulation above the existing ceiling tiles or not as none of the tiles were removed. Which rooms contain insulation above the ceiling tiles and what type of insulation is it, i.e., batt, or blown in type, multiple layers?

ANSWER: No insulation above tiles.

4. QUESTION: SOW Item 2.4 Remove and dispose approximately 8749 square feet of wall paper from walls and columns. Also, remove approximately 15 corner guards (2”x2”x8’).

• Are these corner guards to be replaced or salvaged to be reinstalled after the painting is complete? If new or additional corner guards are to be installed, please provide a specification.

ANSWER: Reinstall corner guards.

5. QUESTION: SOW Item 2.5 Remove and dispose approximately 86 linear feet of wall railing within room 1057. Also, new wall railing within room 1057 will need to be installed. Please specify type and size of new wall railing to be used.

ANSWER: Same type and size as existing (see attached picture).

6. QUESTION: Schedule A period of performance of 70 calendar days after NTP. Please clarify the relationship of the Period of Performance to the award of the contract, Notice to Proceed, preconstruction, and closeout documentation. I.e., will the 70 calendar days begin immediately upon award of the contract, or will there be a duration between Award and NTP to allow for preconstruction documentation and the submittal process to be completed.

ANSWER: Contractor awarded contract must provide payment/performance bonds within 10 days of contract award. Once bonds are received and verified the government will issue NTP which starts contract performance period of 70 calendar days. All contractual work (including preconstruction documentation, submittal processing, punchlist, etc.) must be completed within the contract performance period.

7. QUESTION: Acoustical ceiling and grid is painted in all room on the perimeter, do you what to change the grid also?

ANSWER: No

8. QUESTON: There are some stains in the ceiling, is someone going to make sure they have been worked on the roof, so that there are no issue later?

ANSWER: Yes

9. QUESTION: What do you what to do with the bathrooms floors and walls?

ANSWER: Protect all tiles and paint walls.

10. QUESTION: Do you want all doors repainted?

ANSWER: No.

11. QUESTION: Who is removing all the remaining furniture?

ANSWER: Refer to 2.11 of Statement of Work (SOW). Furniture may be disassembled and moved to place carpet and paint, however, furniture needs to be located in same location at completion of project.

12. QUESTION: What are we do with all window coverings?

ANSWER: Protect window coverings.

13. QUESTION: Are we excluding all re-lamping of the light fixtures?

14. QUESTION: Will someone be removing the item from the attached picture?

ANSWER: Contractor shall remove and discard the large black cabinet. Remove conduit going thru ceiling and the communication wires, abandon in place and set up above ceiling.

15. QUESTION: Can you provide sketch for the lay down area?

ANSWER: No.

16. QUESTION: Are ceiling tiles free form hazardous materials?

17. QUESTION: Does the flooring contain any hazardous materials?

ANSWER: No

18. QUESTION: Can you specify the new carpet tiles name brand and color?

ANSWER: See specification 09680 page 7.

19. QUESTION: Will Dunn Edwards, Sherwin Williams or equal paint be acceptable?

ANSWER: Yes.

20. QUESTION: Will the building be empty during construction or do we have to work around office personnel?

ANSWER: Yes, empty.

Question #5 Picture

File details come from the government source that posted it. Updated .