17-R-5001_Questions_and_Answers.pdf
PDF 64 KB Posted
- Attached to
- Base Wide Paint and Corrosion Control Federal contract opportunity
- Solicitation number
- FA4610-17-R-5001
About this file
17-R-5001_Questions and Answers
View the file
Other files for this federal contract opportunity
Show all 16
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
FA4610-17-R-5001
2018 VAFB Paint & Corrosion Control
Questions and Answers
1. Will the Contractor be responsible for furniture moving?
Answer: Contractor is responsible for moving chairs, small tables (end/coffee/small conference tables), desk trash cans or trash cans on wheels (recycling, etc..) floor lamps, (ref. sec. 1.4, par.
1.4.2). Heavy items (large bookcases, wall units or large desks) will be the responsibility of the requester.
2. If the Contractor is responsible for furniture moving, is there a location for storage or do we need to provide storage?
Answer: No, move furniture away from walls and cover as needed to access walls for painting.
No storage would be accessible to store furniture (this would be up to facility manager to provide if they have any).
3. Are there any items that cannot be moved and require protection?
Answer: There could be. There might be some offices in which very large wall units, cubicles or very large display cases.
4. How does the Government want us to handle dry rot?
Answer: Notify the COR and we’ll get the CE shop to repair or replace.
5. The seed project has a capped roof, are we to paint up to the cap or remove and replace?
Answer: Paint up to caps.
6. With the floors being sealed, will there be a need to phase this project or will the Contractor have access to all areas?
Answer: Most likely work would be accomplished in phases. Communication with requester would be paramount.
7. The seed project has several murals, how does the Government want us to handle the murals?
Preserve or paint over?
Answer: Preserve them.
8. The seed project is in a location that is open to Military Personnel, will this facility be open during construction?
Answer: Yes
9. The shop area has a large amount of equipment, will the contractor be responsible for moving and storing this equipment?
Answer: No, requester will move equipment, tools, etc.
10. Movement of personal / unique items or wall hanging (i.e. Moose head), will this be the responsibility of the contractor?
Answer: Movement of personal items and posters will be the responsibility of requester/Facility Manager. Movement of Moose head(s) would be by contractor.
11. Protection of Fire Sprinklers/Existing Systems - Is there a requirement for an "over spray program"?
Answer: No, contractor will be responsible to clean/remove any overspray. If there is any existing over-spray notify COR right away.
12. On CLIN 0001BK, Non-Priced Items, para. 1.7, due to the fact that we are unaware of what the unpriced items may be and the varying array of costs that could be encountered; should the bidders leave this item blank for the base and all option years or does the Government want to revise the CLIN and put in a lump sum dollar value so money would be included in the award for various non-priced items that would be negotiated once the actual scope of work is known?
Answer: CLIN 0001BK, Non-Priced Items, para. 1.7 will be left blank.
13. Is the bidding contractor to assume that the exterior water mains are not included in the exterior painting scope?
Answer: Contractor is to assume that the exterior water mains are included in the exterior painting scope.
14. Is the bidding contractor to assume that the exterior gas lines are not included in the exterior painting scope?
Answer: Contractor is to assume that the exterior gas lines are included in the exterior painting scope.
15. We would like to request floor plan and elevation of the demonstration project building #10250.
Answer: A floor plan will not be provided and is not required to propose.
16. Should we include window frames and entry door frame in the part of exterior metal prep & paint?
Answer: Yes, include window frames and entry door frame in the exterior metal prep and paint.
File details come from the government source that posted it.