Questions_and_Answers_032315.pdf

PDF 74 KB Posted

Attached to
South POW Road Drainage Stabilization Federal contract opportunity
Solicitation number
AG-0116-S-15-0011
Issued by
Department of Agriculture Forest Service R10-Alaska Region

About this file

Questions and Answers dated 03/23/15

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to South POW Road Drainage Stabilization, newest first.
File Type Posted
AG0116S150011_A0004.pdf PDF
Questions_and_Answers_040615.pdf PDF
Amendment_0003.pdf PDF
0116S150011_A0002_032415.pdf PDF
0116S150011Amend0001_031815.pdf PDF
Questions_and_Answers.pdf PDF
MBS_70ft_Bridge.pdf PDF
0116S150011POWRDDrainage_021915.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

AG-0116-S-15-0011 South POW Road Drainage Stabilization Questions and Answers, 03/23/2015

1. On NFSR 2100330 MO 0.00 to 0.20 and NFSR 2135500 MP 2.31 to 3.85. Is Plan sheet 18 of 19 titled “Typical OHV Stream Crossing” applicable to the work list for these roads?

Answer: Sheets 14, 16, 17 and 18 of the drawings are applicable.

2. On the following roads: 2135500 MP 3.85 to 6.43 (Storage)

2100354 MP 0.00 to 0.80 (Storage)

2100355 MP 0.97 to 1.7 (Storage)

Is Typical on Plan sheet Number 15 applicable to the work list listed for these storage roads?

Answer: Sheets 14 and 15 of the drawings are applicable.

3. FSSS-Section 209.10 (b)(1) Pipe Culverts with compacted backfill.

Will compaction be required for all pipe installations, fish and non-fish crossings and which method of compaction listed in 209.11 is required?

Answer: Compaction of backfill is required on all pipe installations. 209.11 Compacting, compaction method is not specified but Compaction method A is acceptable.

4. Have the roads listed on the work list been recently flagged so that a prospective bidder can identify the work involved with each road segment in this RFP?

Answer: Most work was flagged during the fall of 2013, several contractors have visited the site and no one has contacted me about any difficulties in locating work items.

5. FSSS-Section 171- If equipment scheduled for the work is located on POW, does 171.05 and 171.06 apply?

Answer: Equipment washing is not required at this time but is it welcome.

6. Will the government identify waste areas, and will these areas be in close proximity to the work?

Answer: Placement locations for required end haul from slide removal are shown on the Work List Attachment. Refer to bridge drawings for disposal of material excavated bridge construction. All other unusable material may be side cast out of streams, stream banks, and wetlands and following Best Management Practices (BMP’S). Any disposal areas will be approved by the CO and as close to the site as the BMP’S allow.

7. Bid Item 57202na* Option 3-Work list for 2150230 @MP 0.17 states that trees for stringer logs are more than 5 miles away from site. Has the government located where to get these stringers at? How far away from site? Will the government fall and buck the trees for these stringers, as they have done on previous contracts?

AG-0116-S-15-0011 South POW Road Drainage Stabilization Questions and Answers, 03/23/2015

Answer: The trees have not been located at this time but will be located within the project area. The contractor is required to perform all work associated with log stringers from falling the trees to bridge construction.

8. Base Bid-Road # 2135500 @MP 3.85, Remove 70 ft. MSB Bridge. Will the government require a lift plan from the contractor for this removal? If so, what are the criteria for the lift plan submittal and does the lift plan require approval prior to removal of the structure?

Answer: A lift plan is not required at this time. The Government reserves the right to request a lift plan in the future.

9. Will the government allow a temporary by pass road to be constructed using existing pipe on one side of the road to the other while the 40’ slab bridge installations on Roads 2120000 and 2150200 are being done?

Answer: The government will not allow a temporary road to be constructed for the slab bridge. See Amendment 0002 which amends FSSS 156.05 Temporary Closures, Table 156-1 Temporary Road Closures to allow for 5 DAYS OPEN AND 2 DAYS CLOSED ON ALL 3 BRIDGES LISTED.

10. What is the government time period for Options 1 through 4 to be awarded?

Answer: FAR 52.217-7 incorporated by reference with fill-in completed on page 20 of the solicitation states that written notice to exercise the option item is September 30, 2015.

File details come from the government source that posted it. Updated .