QA R8 70RFPW23QW8000004.pdf
PDF 186 KB Posted
- Attached to
- Video Surveillance System Upgrade in Fargo, ND.
- Solicitation number
- 70RFPW23QW8000004
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Amendment 0002 70RFPW23QW8000004.pdf | ||
| Amendment 0001.pdf | ||
| 70RFPW23QW8000004 V 0628.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
1) Do you know if an engineering firm has been selected for the Fargo courthouse project?
ANSWER: No. Awards are not made during the solicita�on phase of a project.
2) Is there someone else I should be reaching out to?
ANSWER: No. The contacts listed in both the Statement of Work (SOW) and the System for Award Management (SAM) are correct.
3) Would a small business be able to par�cipate in bidding on this?
ANSWER: Yes. Please see page 1 of 131, Box 10 for Small Business Set Aside informa�on.
4) How old is the facility?
ANSWER: Built in 1930
5) How much square footage is in the facility?
ANSWER: 131,533 SQ FT
6) How stable is the power?
ANSWER: Power is stable.
7) Is there a dropped ceiling in all areas of installation?
ANSWER: Mixed
8) What type of walls are in the perimeter areas?
ANSWER: Some walls are concrete and some are brick.
9) What type of walls are inside the offices?
ANSWER: The walls are sheetrock.
10) Do we need to drill between the walls to run our cable infrastructure?
ANSWER: Yes
11) Do we need to use conduit? If yes, what do you estimate the total conduit footage will be?
ANSWER: Yes. It is estimated under 500’ of ENT ¾” and 100’ of Flex Tight. All cameras are coming from the interior to the exterior through the walls.
12) Are the door frames metal and concrete filled?
ANSWER: There is a mixture of both.
13) Is the existing CCTV system integrated with an access control and/or intrusion detection system?
ANSWER: No, the CCTV will be separated and isolated from IDS and/or Access control
14) Is the existing Command Control (SOC) well ventilated?
ANSWER: Yes
15) Are you planning to use the existing Command Control (SOC) for the new CCTV System?
ANSWER: Yes
16) Is there a plan for a new command control system?
ANSWER: No
17) If yes, how far apart will the new Command Control be from the old command control system?
ANSWER: N/A
18) Is there a special room with HVAC allocated for the new Server?
ANSWER: No
19) How high off the ground will the cameras need to be installed?
Answer: Please refer to SOW, Section C.2 Subsection C.2.6 and install between 8’ and 13’ to be confirmed with FPS COR/PM prior to installation.
20) How many service calls has the existing CCTV system had in the past year?
ANSWER: Unknown
21) Does the camera on the NE corner of the building get replaced? It was recently replaced.
ANSWER: Yes, the camera shall be replaced.
22) What is the specific moun�ng loca�on of the camera North side of building by the loading dock?
ANSWER: Please refer to Attachment B - VSS Drawings for all camera locations.
23) The drawings received for the historical (East) side of the building are not accurate. Does the government have accurate drawings?
ANSWER: No, any interior walls that may have been added or removed will not affect the installation.
24) The data rack loca�on/server/switch will exceed distance limita�ons to the cameras and there will either need to be 1 or 2 addi�onal switch loca�ons or a network extender for each camera run. When we replaced the camera in the previous email we used 2 extenders, I don’t recommend the extenders, but it was a quick solu�on since it was temporary. I think our cable run was around 700’. At a minimum there would need to be 2 switches with fiber between to sa�sfy the distance limita�on.
ANSWER: No question was asked however please see revised SOW page 50 of 131, Section D.4, sub section D.4.1 for specific PoE salient characteristics.
25) Page 83 the top right of the print. I have outlined the PTZ camera. We just installed this camera with the Avigilon PTZ 8.0-H5A as called out in the spec. I’m wondering if you would want to make a note like the prior page 82 lower le� cameras with the note this camera is already installed for the addendum as well.
Answer: Refer to SOW, section D.3, subsection D.3.1, subsection D.3.2, and subsection D.3.3.
File details come from the government source that posted it. Updated .