36C26123Q0152 0001.docx

DOCX document 22 KB Posted

Attached to
6515--San Francisco Dental Prostheses
Solicitation number
36C26123Q0152
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
S02_36C26123Q0152 Price List.xlsx XLSX spreadsheet
SCHEDULE.xlsx XLSX spreadsheet
36C26123Q0152_1.docx DOCX document
DELIVERY.xlsx XLSX spreadsheet

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

5. PROJECT NUMBER (if applicable)

CODE

7. ADMINISTERED BY

2. AMENDMENT/MODIFICATION NUMBER

CODE

6. ISSUED BY

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NUMBER

3. EFFECTIVE DATE

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NUMBER

9B. DATED

PAGE OF PAGES

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NUMBER

10B. DATED

BPA NO.

1. CONTRACT ID CODE

FACILITY CODE

CODE

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

E. IMPORTANT:

is extended,

(a) By completing Items 8 and 15, and returning __________ copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY is not extended.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA

(REV. 11/2016)

is required to sign this document and return ___________ copies to the issuing office.

is not, A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

15C. DATE SIGNED

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER

Contractor

16C. DATE SIGNED

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION

16B. UNITED STATES OF AMERICA

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER

15B. CONTRACTOR/OFFEROR

STANDARD FORM 30

PREVIOUS EDITION NOT USABLE

Prescribed by GSA - FAR (48 CFR) 53.243 (Type or print) (Type or print) (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

(Number, street, county, State and ZIP Code) (If other than Item 6) (Specify type of modification and authority) (such as changes in paying office, appropriation date, etc.)

(If required)

(SEE ITEM 11)

(SEE ITEM 13)

(X)

CHECK

ONE

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS,

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

36C26122AP5831

662-23-1-128-0001 None

612MCP

Department of Veterans Affairs Network Contracting Office (NCO) 21 VA Northern California HealthCare System 5342 Dudley Blvd, Bldg 209 McClellan

CA

95652-2609

612MCP

Department of Veterans Affairs Department of Veterans Affairs VA Northern California HealthCare System 3230 Peacekeeper Way, Bldg. 209 McClellan

CA

95652-1012 To all Offerors/Bidders

36C26123Q0152 01-10-2023

X X X

Monday, January 16, 2023 at 12:00 PM PST The purpose of this amendment is the provide answers to the questions received.

The RFQ close date has been extended to January 16, 2023 at 12:00 PM PST.

See continuation pages for questions and answers.

Amanda J. Hildreth Contracting Officer RFQ # 36C26123Q0152, SF Dental Prostheses Questions and Answers

Q1. Several products say PFM. a) page 8, 3.3.2. (e) specifies that alloy will be Noble or High Nobel unless specified. Are you wanting Nobel or High Noble metal for these products? b) Do you want us to add a line item to the pricing to show pricing for both Noble and High Noble on every line item that says "PFM"? Answer: Some labs have a “base” price for PFM crowns. That is what this is asking. Line items 0054-0059 list different noble and high-noble metal alloys. This price list assumes a lab will charge a base price for the crown and then add the cost of the weight of the alloy to that price. The dental service will not be ordering Base metal crowns, only Noble and High-noble metal crowns.

Q2. 0010 Ti Base Abutment and 0011 Cad/Cam Ti Base Abutment. a) What is the difference between these two products? All Ti Base Abutments must be designed and milled by CAD/CAM techs, software and mills. Can you clarify the difference? b) Also, are these abutments from a specific manufacturer, such as Nobel Biocare or Straumann? Answer: 0010 Ti Base abutment is a stock or prefabricated abutment vs 0011 CAD/CAM Ti Base Abutment is a custom milled abutment. It is required that custom abutments come from implant manufacturers (Nobel, Straumann, Dentsply) preferably matching the type of implant placed.

Q3. 0017 Custom Milled Super Structure (Monolithic Zirconia). Can you clarify what you mean by "Super Structure"? Do you mean the single unit crown and abutment in one piece in Zirconia? An example of this could be an Nobel Biocare ASC Full Zirconia crown. Or are you meaning an implant Hybrid full arch mouth zirconia FPD (including all teeth in the arch)? Please clarify what you mean and please clarify which implant brand applies (such as Nobel Biocare, etc). Answer: This is referring to a full-arch, implant-supported, monolithic hybrid prosthesis. Nobel, Straumann, and Dentsply Osseospeed EV implants are used in the dental service.

Q4. Several products refers to Zirfit and Fuzion. What material does Zirfit and Fuzion refer to? Answer: These are brands of dental zirconia. Other brands of zirconia are acceptable.

Q5. line items 0054-0059 "Argedent 52", "Argenco 60", "Argelite 55", "Argenco 46", and "Argenco 75" and "Argedent Y73". What type of products are these? Are they Full Cast Crowns in those alloys? Answer: These are prices of the listed alloys. The cost for the weight of the alloy used for a PFM or Full Cast crown would be added to the base price of the crown.

Q6. Line items 0068, 0069 "1st Connector" and "Additional Connector". What are the materials for these connectors? Are they Full Zirconia, Porcelain fused to Zirconia, PFM (Noble or High Nobel)? Answer: This is the charge for the labor of adding connectors for FPDs irrespective of the material used. If an alloy is used, the cost for the weight of the alloy will be added to the overall price.

Q7. Line items 0073 and 0074 " 7-11 Units Single Arch" and " 12-16 Units Single Arch". What are the materials for these products? Are they Full Zirconia, Porcelain fused to Zirconia, PFM (Noble or High Nobel). Are they involved with implants? Answer: This is a labor charge when crown and bridge work is requested for a large number of units. The charge is irrespective of the material used.

Q8. Line item 0105 "Essix Splint/110" - how many units are we replacing in this splint? Answer: One tooth is included in the base price. Additional teeth are listed in separate line item.

Q9. Line item 0121 "Keystone Keyflex". What is this product? Answer: This is a brand name for a thermoplastic nightguard material. Other brands are acceptable.

Q10. Line item 0141 "Gold Star Tooth". Is this a prefabricated gold denture tooth? Answer: This is a premium denture tooth card.

Q11. Line items 0146-0155. Clarify the term "Art Studio". Is an upgrade product a brand name? Please explain all these products. Answer: This is a premium service that focuses on esthetics, completed by a more senior lab technician.

Q12. What is the anticipated award date and the anticipated date when the selected vendor will begin receiving orders? Answer: Anticipated Period of Performance start date is 2/1/2023.

Q13. Will this contract be awarded to one or multiple vendors? Answer: This will be a single award IDIQ to one vendor.

Q14. On page 5, the requirement for shipping is UPS, page 6 requires the vendor to be located in the San Francisco Bay Area for same-day repairs. Can you clarify what is required? Answer: Ability to provide same-day service is a requirement in accordance with the statement of work. Non-same day repairs must be shipped via UPS.

Q15. For “same-day” relines/repairs/adjustments, for vendors who are outside the local area, is it okay not to price these products? Answer: Ability to provide same-day service is a requirement in accordance with the statement of work.

Q16. On the Price List, can you provide a more detailed description of the products lists as “Art Studio”? Is this a premium product line that would be considered a higher quality level than the standard product line? Answer: Correct, this is a premium service at a higher esthetic quality level.

Q17. Item #’s: 0054, 0056, 0057, 0059, 0055, 0058 are names of metal alloy, would we price the PFM and FGC products without alloy and bill alloy as a separate line item? Answer: You would create a base price for PFM and FGC and then bill for the weight of the alloy used (in addition).

Q18. Can a more detailed description be giving for the following items:

0. Item: 0079, ZirFit Anterior Crown

0. Item 0080, ZirFit ht Anterior Crown

0. Item 0082, Fuzion layered Zir Anterior Crown

0. Item 0086, e.max Enhanced posterior crown

0. Item 0073, 7-11 Units Single Arch

0. Item 0074, 12-16 Units Single Arch

0. Item 0155, Art Studio: E lab Answer: ZirFit is a brand name monolithic zirconia. ZirFit ht is a monolithic zirconia with higher translucency. Fuzion is a brand name zirconia. A “layered” zirconia crown has a zirconia base with feldspathic porcelain layered on it. Other brand name zirconias are acceptable. E.max “Enhanced” crown is a brand name lithium disilicate crown that has been characterized or stained. Item 73 and Item 74 is a labor charge when crown and bridge work is requested for a large number of units. The charge is irrespective of the material used. Art Studio is a premium service at a higher esthetic quality level. E lab is a labor charge when digital services are used for the Art Studio cases.

Q19. If there are some products that we do not manufacture, is it okay not to bid on it? Example: Chrome Guided Smile. Answer: Yes, you will need to provide an authorized distributor letter for the items you do not manufacture.

Q20. For implant parts, would the clinic send them with the case? Answer: Some prefabricated parts can be sent with the case, but the lab needs to be prepared to supply these and bill the dental service per part.

Amendment to 36C26123Q0152

File details come from the government source that posted it. Updated .