36C25923Q0040 - Questions and Answers.pdf

PDF 109 KB Posted

Attached to
H346--Legionella Water Testing
Solicitation number
36C25923Q0040
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
36C25923Q0040 0001.docx DOCX document
Statement of Work.pdf PDF
36C25923Q0040.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

36C25923Q0040

Questions and Answers

1. Is this a new requirement?

Answer: Legionella testing for the Oklahoma City VA Medical Center was paid for via Government Purchase Card in the past. The requirement for a contract is new.

2. If this is not a new requirement, who is the incumbent and what is the contract value?

Answer: This is a new requirement.

3. Statement of Work b) (1) ii, - states “On the day of the sample collection Facility contractor shall collect water samples….”

a. Can the government clarify what is meant by “Facility contractor”?

Answer: Contractor that provides sample containers and provides analysis.

b. Are Offerors doing the collection or are personnel at the facility doing the collection?

Answer: VA collects the samples and submits to contractor that provides analysis.

4. Can the government clarify that this requirement is for providing supplies and testing of water samples and does NOT include collection services?

Answer: See answers to question 3.

5. Can the government clarify if Offerors are required to provide the collection services? See above notes

Answer: See answers to question 3.

6. Statement of Work b) (1) iii, - states that samples are to be taken to the lab the same day they are completed but paragraph a) (1) states Offerors will provide shipping containers with prepaid shipping postage. Can the government confirm that the samples should be packaged and shipped overnight to the testing laboratory using the laboratory provided pre-paid overnight shipping label?

Answer: Yes, confirmed.

7. Statement of Work b) (2) i, can the government clarify who they are referring to when it states, “At each water sampling site facility shall concurrently……”? Does “facility” refer to government onsite personnel or the Offeror’s personnel?

Answer: Government onsite personnel.

8. Request for Quote – paragraph (i) states “This RFQ shall be completed in its entirety, and signed and dated, failure shall not be considered for award.” There is no SF 1449, where should Offeror’s sign and date the RFQ?

Answer: Please sign and date your quote.

9. Request for Quote – paragraph (v) List of Line Items; the SOW mentions resampling. Can the government provide a CLIN line for retests?

Answer: Re-testing has not been an issue. No positive samples for Legionella.

10. Historically, how many resamples are done annually?

Answer: 144

11. Request for Quote – paragraph (viii) (a), (b), (c) refer to equipment. Can the government clarify if these sections apply to this solicitation as the SOW does not have a requirement for equipment?

Answer: No equipment required. Contractor needs to provide sample bottle containers for sampling, boxes for shipping to lab for analysis and prepaid postage to ship samples. Timely Lab analysis for Legionella for each water sample.

12. Request for Quote – paragraph (viii) (j) – Can the government clarify if Offeror’s should submit each Volume as a separate document?

Answer: Yes, please submit each volume as a separate document.

13. Request for Quote – Volume II refers to Completion of “Attachment – VAAR Clause 852.219-78 VA Notice of Limitations on Subcontracting.” Can the government provide the referenced Attachment?

Answer: Yes.

14. Request for Quote – Can the government clarify if the following clauses apply to this contract and, if so, provide in an Amendment?

• 52.222-41 Service Contract Labor Standards OR

52.222-53 Exemption from Application of the Service Contract Labor Standards

• 52.222-43 Fair Labor Standards Act and Service Contract Labor Standards--Price Adjustment

• 52.222-55 Minimum Wages Under EO 13658

• 52.222-62 Paid Sick Leave per EO 13706

Answer: N/A since this requirement is for professional scientific services.

15. If the contract is subject to the Service Contract Act, can the government provide the applicable wage determination?

Answer: N/A.

File details come from the government source that posted it. Updated .