Final Solicitation Q and As.pdf
PDF 217 KB Posted
- Solicitation number
- 20342320R00001
About this file
This document summarizes a solicitation for facilities maintenance services at the Armed Forces Retirement Home in Gulfport, Mississippi. The solicitation is a 100% small business set-aside seeking fixed-price and labor-hour/material line item contracts. Interested contractors must attend an October 29th site visit and submit any questions by November 4th. Offers are due November 12th and must include technical and price proposals along with past performance references. The work includes maintenance of approximately 670,000 square feet of buildings. The incumbent is CMI Management, Inc. under contract number 20342319F00027.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Amendment 2 - 20342320R00001.pdf | ||
| Amendment 2 - Attachment A - Pricing Sheet.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Attachment_A_-_Pricing_Sheet-Amended.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Complete_Package.pdf | ||
| Complete_Package.pdf | ||
| Complete_Package.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Solicitation Questions
Question 1: What is the independent government estimate for performing this contract?
Answer 1: $5,000,000.00
Question 2: What is the name of the contractor currently providing these services?
Answer 2: CMI Management, Inc.
Question 3: What is the current contract number?
Answer 3: 20342319F00027
Question 4: Paragraph 1.9.1 defines Key Personnel and requires qualification summaries be sent within ten (10) days of Phase-In. However, Proposal Instructions, Volume IIA, 2. Staffing Plan, requires key personnel resumes, to include subcontractors, be submitted with the Proposal. Please clarify, are Offerors to provide resumes of key personnel and subcontractors; or just key personnel?
With the Proposal, or during Phase-In?
Answer 4: Contract/Project Manager, QA and tradesmen
Question 5: Proposal Instructions, Volume IIB, Past Performance, states that Offerors will be evaluated on performance under existing and prior contracts with similar Joint Commission and CARF accreditation. Will past performance performing work at facilities that are not Joint Commission or CARF accredited be considered similar? Yes. Will proposals with past performance that does not include Joint Commission or CARF accreditation receive lower ratings compared to Offerors who submit past performance for facilities with these accreditations?
Answer 5: If the proposal meets the requirements they will be evaluated accordingly.
Question 6: Section 1.1.2 - Can AFRH confirm that the incoming contractor will be liable for repairs up to the threshold amount during the transition period for any deficiencies found?
Answer 6: After the contract is award the contractor will be liable for all repairs.
Question 7: Section 1.1.2 - If damage to the facility is caused by AFRH is the contractor still responsible for repairs up to the threshold amount?
Answer 7: Absolutely, the contractor will repair all damages.
Question 8: Section 1.8.2 - Can you confirm if contractor can bill AFRH for the overtime portion for after hour calls?
Answer 8: No
Question 9: Section 1.14 -Can AFRH confirm that any weather-related damage will be considered as one event for threshold purposes?
Answer 9: No
Question 10: Can AFRH confirm that the contractor will adhere to Joint Commission & CARF requirements?
Answer 10: Yes
Question 11: Section 2.1 – Can AFRH confirm that the Government furnished CMMS data referenced is outgoing contractor CSV format data dump mentioned in 1.18.1?
Answer 11: Please read the paragraph 1.18. The contractor shall provide…..
Question 12: Section 4.4 – Can AFRH confirm that there is a pest control in place and if so, why isn’t this covered under pest control?
Answer 12: Pest control for room turnovers will be in the facility maintenance as well.
Question 13: Section 4.2.3 – Is there any weight/size limit to the personal items referenced in this paragraph?
Answer 13: No
Question 14: Section 4.3.8.2 – Is the sewage lift station the responsibility of the contractor?
Answer 14: Yes
Question 15: Section 4.5.2 – Can the contractor apply labor to meet the 1k threshold for a basic ticket item?
Answer 15: Please read the PWS
Question 16: Section 4.5.2 – Can profit be added to G&A if 1k threshold is met on a basic ticket item?
Answer 16: No, can’t exceed the 5%.
Question 17: Section 4.5.3 – Can the contractor apply labor to meet the 5k threshold on a big-ticket item?
Answer 17: Please see answer #15
Question 18: Section 4.5.3 – Can profit be added to G&A if 5k threshold is met on a big-ticket item?
Answer 18: Please see answer #16
Question 19: Section 4.5.5 – Can AFRH confirm that the contractor’s G&A is not to exceed 5%?
Answer 19: Confirmed
Question 20: Section 4.5.6 – Can AFRH remove GSA rates and replace with in-house/ subcontractor rates?
Answer 20: No, can’t exceed the 5%.
Question 21: Attachments – Can AFRH provide the date that the next fire/smoke damper inspection is scheduled as the RFP says 30 days after award. The count is 1,799 which is a lot of dampers – is this large amount true? Will the Government be willing to extend the time to make it by the end of the Base Year?
Answer 21: The number is correct and 30 days is the correct time.
Question 22: On the site visit, it was said that an irrigation well is the responsibility of the contractor;
are there any other water wells on the property and, if so, are they the responsibility of the contractor?
Answer 22: Yes, as I stated at the site visit, we have (2) wells….irrigation and potable water sources.
The contractor will be responsible for both wells.
Question 23: On the site visit, there was a large blue tank on the east side of the property; is that part of the wastewater treatment and, if so, is it the responsibility of the contractor?
Answer 23: Yes
Question 24: On the site visit, there was a gate with an automatic gate opener on the west side of the property; is this the contractor’s responsibility?
Answer 24: Yes
Question 25: Is there a fuel polishing system on the above ground diesel fuel tanks and if so, is it the responsibility of the contractor to perform fuel polishing?
Answer 25: Yes
Question 26: Are there any grease traps/ interceptors that are a part of the equipment list and, if so, are they the responsibility of the contractor?
Answer 26: Yes
Question 27: Are trash compactors and trash chutes the responsibility of the contractor?
Answer 27: Yes
Question 28: Section 1.9.3.1 – Can you please confirm if the Contract Manager/Project Manager is required to have the LEED AP O&M designation at proposal submission?
Answer 28: Yes, Contract/Project Manager and QA
Question 29: Do we need to add certs and reps or just state they are active in SAM? How about the inverted corporation form? If we do need to include them into which volume?
Answer 29: add them to SAM
Question 30: Do we just submit the provided Excel pricing form for the price volume or should we also put it into a Word file with a Cover Sheet?
Answer 30: Excel spreadsheet only is acceptable.
Question 31: Are letters of commitment also required from proposed personnel candidates? Without signed commitments from proposed candidates, offerors may use online searches to locate resumes of qualified candidates with whom they have had no contact nor commitment (i.e., a “bait & switch”).
Please confirm that commitment letters are required from all key personnel candidates.
Answer 31: Resumes are submitted with the proposals. Letters of commitment are a contractor’s choice.
Question 32: On the SF 1449- Are we to leave the pricing information blank and the Government will fill out after award and pull from Attachment A?
Answer 32: Yes
Question 33: Do you have any service call historical data? By category?
Answer 33: Yes, will provide (1) month of data
Question 34: Do you have any change of occupancy historical data by monthly quantities?
Answer 34: Yes, will provide (1) month of data
Question 35: Do you have specific items that are categorized as “Emergency” “Urgent” “Routine”?
Answer 35: Yes, will provide (1) month of data
Question 36: Is there a complete listing of GFP items?
Answer 36: Please see attachments
Question 37: What software is currently utilized for the CMMS?
Answer 37: Maximo, support by IBM
Question 38: How many Fire Extinguishers exist in the facility?
Answer 38: 215
Question 39: In the Proposal Preparation Instruction in the Solicitation, in Volume I Contractual Documents, Representations & Certifications are not listed as a requirement. Do we have to submit the completed Reps & Certs from the solicitation?
Answer 39: Yes
Question 40: Is there an incumbent for this contract? Please provide the following information:
• Vendor Name - CMI Management, Inc.
• Contract Number - 20342319F00027
• Value - $615,530.09
• Date of Award – 5/24/19
• Expiration Date – 12/31/19
Answer 40: SEE ABOVE IN RED
Question 41: Can the government provide a service request history (Emergency, Urgent, Routine) for the facilities?
Answer 41: Avg 312 for one month
Question 42: What is the square footage of the facilities to be maintained?
Answer 42: 670,000 sq ft both building
Question 43: How many elevators to be maintained and serviced?
Answer 43: 12
Question 44: On the government pricing sheet, the listing has Electrician, HVAC Tech, GMW, and Painter. Are these the only positions the government expects to priced out?
Answer 44: Please look at Attachment A for historical labor categories.
Question 45: Section 4.2.2 says the government can add to the equipment list without any cost associated. What if the government adds a big-ticket item that might lead to increased costs to the contractor?
Answer 45: The government reserve the right to add equipment.
Question 46: Section 4.4.10 states: “The historic data on the deaths and moves for a population of this size leads AFRH to believe that the number of room turnovers shall be eight (12) per month.” Could the government please clarify whether it is 8 or 12 room turnovers per month?
Answer 46: (12) rooms per month
Question 47: Please provide historical data on the annual number of routine, urgent and emergency service calls.
Answer 47: 3,744 service calls for 2018
Question 48: Item 16441 switchboards: please provide the number of switchboards.
Answer 48: 3
Question 49: Item 16442 panel boards: please provide the number of panel boards.
Answer 49: 287
Question 50: Enclosed bus assemblies: please provide the count of bus assemblies.
Answer 50: Unknown
Question 51: 16461 low voltage transformers: please provide the number of low voltage transformers.
Answer 51: 68
Question 52: Please provide the make and model of the BAS.
Answer 52: Seimens, Insight, Rev.3.10 - Qty: 1
Question 53: How many points are associated with the installed BAS?
Answer 53: It’s either you meet the requirement or not.
Question 54: Please provide the make and model of each elevator to be maintained.
Kone, KCM831, Qty: 12 Serial Numbers:
#1 - 20276654 #2 - 20276655 #3 - 20276656 #4 - 20276657 #5 - 20276658 #6 - 20276659 #7 - 20276660 #8 - 20276661 #9 - 20288364 #10 - 20288365 #11 - 20288367 #12 - 20288366
Question 55: How many VFDs are to be maintained?
Answer 55: 72
Question 56: How many kitchen hoods are to be maintained?
Answer 56: 2
Question 57: The solicitation lists tradesmen as key personnel. As part of our proposal we are directed to submit resumes of key personnel. The solicitation also has the “non-displacement of qualified” workers clause which means the successful offeror must hire the incumbent tradesmen (provided they are qualified). We do not have access to the resumes of the incumbent staff. Therefore, what resumes for tradesmen are we to submit with our proposal?
Answer 57: Resumes of the associated position. Based on the right of first refusal, resumes of the incumbent personnel are not necessary.
Question 58: Is there a requirement that the BAS monitoring station be manned during normal working hours? During the site visit it appeared the station was manned.
Answer 58: No
Question 59: The government will be migrating FBO to Beta SAM starting Friday, November 8th at 12:01
am. The process will be completed by 12:01 am on November 12th. During this 4-day period contracting officers will not have the ability to update any of their solicitations on FBO or Beta SAM. Does the government have a contingency plan for getting contractors things like amendments during this time period, i.e. through email, government FTP site, etc…?
Answer 59: N/A – Beta.SAM.gov will be up and running on Tuesday, 11/12.
Question 60: Volume IIA – Technical Proposal, Phase 1, 2 Staffing Plan states “Offeror shall provide a sufficient number of experienced, certified and licensed personnel to meet the contractual facilities maintenance and repair requirements by submitting resumes with their proposal with the names, qualifications and years of experience of their staff and subcontractors dedicated to the AFRH/G site to fulfill the requirements outlined in the PWS”. Per EO 13495, the right of first refusal requires that businesses awarded contracts covered by the Executive Order, whose contracts or subcontracts succeed a contract for the same or similar services, in the same location as the prior contract, first offer jobs to those employed under the previous contract, who would otherwise lose their jobs as a result of the change in contractors. The successor contractor and subcontractor cannot post job openings for this new contract until the right of first refusal has been provided to all eligible employees under the predecessor contract. This right does not apply to managerial and supervisory employees.
The incumbent would be the only one privy to resumes and names of technicians. Are qualifications for technicians sufficient for the submittal so offerors may comply with EO 13495?
Answer 60: Yes
Question 61: Please clarify that Offerors are to submit resumes for each person that will be working on-site along with subcontractors?
Answer 61: Contract/Project Manager, QA, and tradesmen
Question 62: Is there a page limit on the Technical Proposal?
Answer 62: No
Question 63: Are Representations and Certifications to be included in Volume I, Contract Documents?
Answer 63: Yes
Question 64: Where is the quantity of Hood Systems requiring cleaning and fire suppression inspection?
Answer 64: In the dining facility (3) hoods and a fire suppression system
Question 65: Per Attachment 9, the inspection of the damper and tamper devices are conducted 30 days after the contract is awarded. Is there a timeline for completion after starting the inspection?
Answer 65: 90 days
Question 66: What is the capacity of the two grease traps?
Answer 66: 50 gallons each
Question 67: What CMMS is currently being used?
Answer 67: Maximo, support by IBM
Question 68: Can you please provide the workload data for PMs and Service Requests from 2018?
Answer 68: Service requests are 3,744 for 2018 for SR. PMs are conducted by manufactory warranties and recommendations.
Question 69: What is the average number of Big-Ticket Item repairs annually?
Answer 69: (2) per year
Question 70: Is there any water treatment required between the Well House and the building?
Answer 70: Yes
Question 71: Per the Staffing Plan, offeror shall provide a sufficient number of experienced, certified and licensed personnel to meet the contractual facilities maintenance and repair requirements by submitting resumes with their proposal with the names, qualifications and years of experience of their staff and subcontractors dedicated to the AFRH/G site to fulfill the requirements outlined in the PWS.
Answer 71: Yes
Question 72: Are there any extensions?
Answer 72: Not currently, but we intend to extend the solicitation period.
Question 73: Are you seeking new bids to obtain better pricing or are you dissatisfied with the current contractor? If they are dissatisfied with them, could you elaborate on why so?
Answer 73: Period of Performance ending.
Question 74: What is the current contract number, and current total and annual dollar value amount?
Answer 74: See answer 40.
Question 75: What is the period of performance of the current contract?
Answer 75: See answer 40.
Question 76: Who is the incumbent and if it is a joint venture (JV), which companies comprise the
JV?
Answer 76: CMI Management, Inc.
Question 77: Is the incumbent eligible and allowed to bid this opportunity?
Answer 77: Yes
Question 78: Does GSA foresee retaining all current employees onsite? Or is there intention to request any new employees?
Answer 78: N/A, I can’t speak for GSA
Question 79: Please confirm bid submission type.
Answer 79: Best Value
Question 80: In stating there will be no deficiency list, are you expecting any company to take on this financial burden to update any previous issues? Please reconsider the requirement that the awardee cannot do a deficiency list as this is vital for a small company given that we cannot ascertain the level of deficiencies prior to compiling the pricing proposal.
Answer 80: No
Question 81: Section 1.1.2, If the contractor is not allowed to do a deficiency and the SOW states that all repairs etc. have to have a generated service ticket, can we get a copy of all of the open work tickets and or open proposals in process for costing purposes?
Answer 81: The request is unrealistic, these are generated daily. All work requests for the buildings are captured in Maximo for tracking purposes.
Question 82: Is there a minimum staffing requirement?
Answer 82: 7
Question 83: What are the key personnel positions?
Answer 83: Contract/ Project Manager, Quality Assurance Manager and Tradesmen
Question 84: What is the current additional service request count per month (how many)?
Answer 84: Recently it’s been 2 to 3
Question 85: Is the contract manager/Project Manager required to be an onsite position?
Answer 85: Absolutely
Question 86: How long is the badging/credentialing process for this location for new employees?
Answer 86: approximately 2 weeks
Question 87: What is the current amount of time each current employee has been working at this building? (This is necessary to provide an accurate labor cost proposal.)
Answer 87: Estimated times Project Manager 10 years, Q/A Manager 9 years, HVAC techs 3 years, and the rest of the staff is one year.
Question 88: How many employees are currently onsite?
Answer 88: Please look at attachment A
Question 89: What are the different positions currently onsite and how many of each?
Answer 89: Please read attachment A
Question 90: Is this SOW the same or different as the previously awarded and current contract?
Answer 90: Similar
Question 91: Is there a collective bargaining agreement (CBA) for this contract? If not, is there any reason to believe a CBA may be coming into effect soon?
Answer 91: No
Question 92: Please confirm the hours during which a contractor should perform work.
Answer 92: START at 0700-1530 or 7:00am – 3:30pm
Question 93: Does this contract require an administrative assistant?
Answer 93: No
Question 94: How many instances of additional work are under the thresholds?
Answer 94: Several times
Question 95: How many instances of additional work are over the threshold?
Answer 95: Several times
Question 96: What was the total annual cost of additional work under the threshold during the previous three years?
Answer 96: : Avg 8 per year
Question 97: What was the total annual cost of additional work over the threshold (including the threshold) during the previous three years?
Answer 97: Avg 8 per year
Question 98: Under Volume I: Contract Documents, how does the Government prefer contractors confirm we are able to use the IPP platform? What document are you looking for to confirm this information?
Answer 98: Must be capable of utilizing IPP for submission of payment request.
Question 99: What is the page limit on Phase 1?
Answer 99: None
Question 100: What is the page limit on Volume IIb?
Answer 100: None
Question 101: Please reconsider the requirement for resumes in the staffing plan. Our team firmly believes in first right of refusal for incumbent employees. Requiring resumes strongly favors the incumbent and misleads employees and potential employees if they must commit to their availability before we can ascertain which incumbent personnel accept first right of refusal opportunities as well as are confirmed beyond the initial 90 days.
Answer 101: Must be followed. Please see Answer #57.
Question 102: Please confirm equipment list is up to date with all equipment on site and is currently in the maintenance management system.
Answer 102: Confirmed
Question 103: Please reconsider this requirement: EQUIPMENT AND MANPOWER LIST- Offeror shall submit an outline of the types and quantity of equipment and list of manpower requirements identified by discipline that will be required to effectively manage and execute the requirements described in the PWS. This requirement puts a burden on the offeror to ensure no items are missed and leaves a large margin for errors.
Answer 103: The government reserve the right to ask this.
Question 104: What are the evaluation criteria for the past performance contracts?
Answer 104: To see if you have performed work similar to what we are requesting.
Question 105: Please reconsider allowing teaming companies to bid this contract as this allows large companies to bid under a small company front. This creates a hardship for small companies or require that the small company actually have all of the past performances as prime contractors themselves, thus demonstrating that they have the experience to lead, manage, and perform such an important contract.
Answer 105: This is solicited as a small business set aside and limitations on subcontracting are applicable.
Question 106: What are the evaluation criteria for Volume IIA Tech Proposal? These have been omitted.
Answer 106: Please read the subtopics in Volume IIA.
Question 107: What is the average monthly count of service calls placed?
Answer 107: Avg 312 for one month
Question 108: Please clarify the requirements for custodial work when rooms are in the turnover process? The SOW says there are at least 12 in the process at one time. We understand the requirements for painting and patching and repairing any damage in the individual units under the Mechanical services of the contract, however there is no definitive data in the SOW that addresses custodial requirements other than in passing?
Answer 108: The room must be cleaned after the repairs are completed.
Question 109: Please provide attachment A pricing document in excel format to allow for correct pricing information.
Answer 109: Please see Answer 32.
Question 110: Section 1.6.1 Contractor Phase-in has a requirement for which we need the additional information as to a minimum time period.
Answer 110: 30 days
Question 111: Regarding “Provide a web-based service request system CMMS in accordance with the PWS”, in order for us to meet this requirement we need the current CMMS system in order to match up a system that you can merge the current files into.
Answer 111: Or a similar service
Question 112: Item 1.6.2 addresses Contractor Phase out Plan and states “ the contractor shall submit a Close out plan, in the last sentence of the 2nd paragraph to give the approach the issues of employee notification, retention of key personnel etc. Can the government remove this request as it applies to the incoming contractor not the out-going contractor?
Answer 112: N/A
Question 113: Item 1.8 Business hours, please clarify the meaning in the first paragraph being 7:00 am and 3:30 pm, Monday thru Friday and the time frame in the 2nd paragraph that states 7:00 am thru 9:00 pm Sunday thru Saturday?
Answer 113: 7:00am – 9:00pm Sunday through Saturday hours are for AFRH Government staff.
Question 114: Trades, is it the Government’s intention that it is acceptable to have trades performing the Operation of the equipment if there is a contract with a company that has OEM Training and certifications to perform cyclic maintenance, i,e. Chiller, boilers, generator maintenance etc?
Answer 114: Yes, it depends.
Question 115: Item 1.10, Background checks, will the process use the e-quip background checks?
Answer 115: HSPD-12 hand print device
Question 116: 1.13.6 Disposal of waste and recyclable materials. Can we be supplied with the quantities of the disposals for the last year of the contract for costing purposes and can it be by waste category?
Answer 116: This information fluctuate and not retained.
Question 117: Item 1.14 Continguiences, disasters and unusual inclement weather events. Can we be supplied the quantities of these in the last year and the duration of each?
Answer 117: Information not available…I can say, it was no damage to the facility.
Question 118: Item 4.2.2 Preventative Maintenance, para 3, states “ the government has the right to amend or add to the equipment list at no additional cost to the government” Since we are basing our price on the equipment listed supplied in the SOW by GSA can this requirement be removed as we have no way to cost out something that we do not have any information on nor can we set a fair price if the Government can add more cost and the contractor cannot modify pricing?
Answer 118: No
Question 119: Item 4.2.3.5.5 references Delinquent; all services requested and states “ PM and room turnovers that extend beyond their defined or completion times…. And a fine shall be assessed against the contractor according to the disincentive column in the performance requirements summary column”. Since that column does not indicate deduction amounts can that penalty be removed?
Answer 119: No
Question 120: In the SOW there are two thresholds, one that applies to routine maintenance and is $1,000 and one that is $5,000 deduction and listed under the “Big Ticket Item” Please clarify the specific difference in the two thresholds and does the $5,000 threshold only apply to those items listed as Big Ticket?
Answer 120: Please read the PWS.
Question 121: 4.3.4.2 Big Ticket item #3 Boilers. Can the language in the para be changed to reference Boilers as currently it addresses chillers?
Answer 121: Yes
Question 122: 4.3.4.1 Boiler Maintenance.” …..prior to heating season…..” bullet #6 addresses “ensure that AFRH has supplied adequate alternative fuel? What type of fuel and who incurs the cost?
Answer 122: it’s referring to diesel fuel that falls under Paragraph 4.3.6.2
Question 123: In the Room Turnovers there is reference to cleaning requirements in the individual rooms, does this custodial requirement only apply during the room turnover phase of the process?
Answer 123: Yes, the contractor must ensure the rooms are properly clean after the repairs are made to the rooms.
Question 124: In the room turnover process there are several items listed example, window replacement, heating and AC units, fan coil units, cabinets and counter tops, requesting a quote before the items are corrected. Does this mean this is additional services and the cost covered by the government or does a threshold apply for each? If the answer is yes we need information on how many of these items were replaced in the last year for costing purposes and a copy of the proposal for the work.
Answer 124: The request for information is unrealistic.
Question 125: 4.5.5 Alterations and modifications addresses any item other than a repair as additional services and indicates that the contractor can add the G&A fee to the work and indicates 5% using the contractors bid price for G&A is there a ceiling on the G&A%.
Answer 125: Yes 5%.
Question 126: Is the current contract at least over $1M per year?
Answer 126: Yes.
Question 127: Is the work currently being performed by civil service?
Answer 127: No
Question 128: In reference to the Attachment 6 – Equipment List: Can the government provide a complete and readable inventory? The current inventory does not appear to be inclusive of all equipment and is really difficult to read.
Answer 128: The information on the lists are legible.
Question 129: Are we required to have past experience specifically on contracts with Joint Commission and CARF accreditation, or can the experience be on contracts with reporting and requirements that are similar to the TJC/CARF?
Answer 129: Being able to fulfill the obligation in the contract
Question 130: Is Joint Commission and CARF accreditation required for Facilities Maintenance Services Offeror on this solicitation?
Answer 130: Yes, you must be able to perform to Joint commission and CARF standards.
Question 131: Is the contractor responsible for fire door testing?
Answer 131: Yes
Question 132: Please provide a detailed (Make, Model, Serial Number, Quantity, etc.) for all Building Automation Systems.
Answer 132: Seimens, Insight, Rev.3.10 - Qty: 1
Question 133: Please provide a detailed (Make, Model, Serial Number, Size, etc.) for all generators in Excel format.
Answer 133: 2.25 MW Kohler Model 2250RE0ZDC Serial 2239603 No format
Question 134: PWS 1.1.1 – Is there any work required in Washington?
Answer 134: Not with this contract.
Question 135: PWS 1.6.1 – How many seats/ licenses will the government require for CMMS?
Answer 135: At least one primary and a secondary.
Question 136: PWS 1.6.1 – Will the phone lines used for internal service call and after-hours emergency calls be facility provided?
Answer 136: For internal service only.
Question 137: PWS 1.18 – What is the name of the current CMMS?
Answer 137: Please see answer in # 67
Question 138: PWS 4.2.2 – Building drawings not available at web link provided.
Answer 138: No
Question 139: Is there a shop area provided for contractor equipment? How large?
Answer 139: Yes, roughly 30 by 44
Question 140: What are the timelines for deliverables?
Answer 140: It depends on the deliverables.
Question 141: Ref. Attachment A Pricing Sheet: Would you please provide this as an EXCEL spreadsheet.
The scanned document provided with the solicitation package is very difficult to read and does not allow offerors to change the positions listed, should they wish to propose other labor categories.
Answer 141: Not required
Question 142: Ref. Attachments 1 – 7: Would it be possible to release these documents in their original form as the scanned documents provided in the solicitation package are very blurred and difficult to read.
Answer 142: The attachments are legible
Question 143: Ref. Instructions to Offerors: the Staffing Plan instructions state that offerors are to provide resumes “of their staff, and subcontractors”. Please clarify if resumes are required for all proposed staff of if offerors may submit resumes for just the Contract Manager and Quality Assurance POC.
Answer 143: Contract/Project Manager, QA, and Tradesmen.
Question 144: Ref. PWS 1.6.1 – this paragraph states that offerors are to provide a web-based service request system (CMMS) as described in PWS 1.18. Please provide the name of the system currently being used so offerors won’t have to build the database from scratch.
Answer 144: Please see answer in # 67
Question 145: Ref. PWS 1.13.6 – this paragraph states the contractor shall dispose of all waste, debris, etc. Are contractors to provide the dumpster service, or are we only responsible for disposing of the waste and recyclable material in government-provided dumpsters?
Answer 145: It depends….if the items have refrigerant, it must be discarded properly.
Question 146: Reference PWS paragraph 1.1.2 Needs and Expectations, 2nd paragraph and PWS paragraph 1.7.4 last bullet: this paragraph states “Most issues are addressed and/or corrected by the current Contractor. Even so, malfunctions, faults, failures, glitches, and/or breakdowns may currently exist. In any and every case, this facility is presented to the Contractor in “As-Is” condition. The Contractor shall NOT be reimbursed for any cost associated with repairing, addressing, or correcting any condition, equipment, situation, or any other AFRH Real Property failure that existed before the award of this task order.”
a. We respectfully request that the Government provide any and all information regarding backlogged or delayed service calls and/or PMs.
b. Additionally we request that any identified “potential maintenance problem areas” be disclosed to all offerors (as in PWS 1.7.4).
Answer 146: No known backlogged or service calls.
Question 147: Reference PWS paragraph 4.2.3.7 Monthly Service Request Tracking Report: according to the 10 item list included in this PWS paragraph, the contractor is required to provide information on a monthly basis that will ultimately break out all service requests by location/building number, and trade.
As there is no workload provided with the solicitation, we respectfully request that the Government provide the historic workload (for the past year or two), which should be available based on the referenced PWS paragraph.
Answer 147: Please see #41
Question 148: The provided list of equipment is insufficient to develop a comprehensive staffing solution. Please provide a complete list of equipment in each of the 3 buildings associated with the contract.
Answer 148: The list was provided in the attachments for the (2) buildings.
Question 149: Please provide building information for each of the 3 buildings to include at a minimum building square footage.
Answer 149: (2) buildings 670,000 sq ft
Question 150: Re: PWS 1.6.1. What CMMS is currently being used?
Answer 150: Please see answer in # 67
Question 151: Re: PWS 4.3.6.4 Fire Alarm, Patient Monitoring System, Nurse Call System, and Keyless Lock System. What systems are currently in use for all 4 of the aforementioned areas?
Answer 151: Ciscor system and Vingcard system for the keyless Locks.
Question 152: Re: PWS 4.3.6.4 Fire Alarm, Patient Monitoring System, Nurse Call System, and Keyless Lock System. Is the service provider responsible to purchase the systems for the aforementioned areas or solely maintain the systems?
Answer 152: The contractor maintains the systems.
Question 153: Re: Proposal Instruction, Volume IIA – Technical Proposal, Staffing Plan. The instructions in this paragraph state that offerors must submit resumes with their proposal with the names, qualifications and years of experience of their “staff and subcontractors”. PWS 1.9.1 states that resumes are due not later than the tenth day of the phase-in period. Please clarify when offerors are to submit resumes. Please also clarify which personnel resumes are required to be submitted.
Answer 153: Contract/Project Manager, QA, and Tradesmen.
Question 154: About the number of users for the CRM solution – we would like to know the number of users to assist in the sizing of the solution.
Answer 154: N/A
File details come from the government source that posted it. Updated .