Questions_and_Answers_-_Final.pdf

PDF 190 KB Posted

Attached to
Armed Forces Retirement Home - DC - Facilities Maintenance Contract Federal contract opportunity
Solicitation number
20342319Q00001
Issued by
Department of the Treasury Bureau of the Fiscal Service

About this file

Questions and Answers - First Site Visit

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Armed Forces Retirement Home - DC - Facilities Maintenance Contract, newest first.
File Type Posted
Attachment_A_-_Pricing_Sheet-Amended.xlsx XLSX spreadsheet
Facilities_Maintenance_Site_Visit_-_7-9-2019_1000.PDF PDF
Facilities_Maintenance_Site_follow-up_Visit_8-13-2019.pdf PDF
Amendment_007.pdf PDF
Stanley_Chapel_Assets.xlsx XLSX spreadsheet
Full_page_-Camera-1.pdf PDF
Full_page_-Camera-2.pdf PDF
006.pdf PDF
Scott_Fire_Extinguisher_Inventory.pdf PDF
Smoke_shacks.xls XLS spreadsheet
Rose_Chapel_Assets.xlsx XLSX spreadsheet
Card_Reader_Information.pdf PDF
Attachment_14_-_Room_Turnover.xlsx XLSX spreadsheet
Fire_Hydrants_Redacted.pdf PDF
Sheridan_Fire_Extinguisher_Inventory.pdf PDF
Room_Layouts_2.pdf PDF
Daytime_Crew_Extinguishers.pdf PDF
Room_Turnover_Costs_-_Labor_Categories_and_Rates.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment_A_-_Pricing_Sheet.xlsx XLSX spreadsheet
Boiler_info_AFRH.pdf PDF
Sherman_Fire_Extinguisher_Inventory.pdf PDF
Nurses_call_and_Wandering_control_for_Scott.pdf PDF
Fire_Extinguisher_Inventories_-_Misc._Buildings.pdf PDF
Sheridan_Tek-tone.pdf PDF
Auto_Hobby_Shop_Assets.xlsx XLSX spreadsheet
Union_CBA.pdf PDF
CBA.pdf PDF
20342319Q00001.pdf PDF
Show all 28

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Amendment 006 – Solicitation 20342319Q00001

QUESTION 1: Could you please tell me if the Combined Synopsis/Solicitation posted as solicitation number 20342319Q00001 on FBO contains requirements similar to any work performed currently or in the past, or will this be a new requirement?

ANSWER 1: Yes, there have been similar requirement posted on FBO in the past

QUESTION 2: If possible, can you please provide the most recent contract or task order number and value?

ANSWER 2: HQ003419F0143

QUESTION 3: Will the Government consider extending the deadline?

ANSWER 3: Yes. With Amendment 005 and 006, the deadline for proposal submission has been extended until August 26, 2019 at 1 p.m. EST.

QUESTION 4: How will offerors’ experience be evaluated with regard to teaming arrangements? In other words, will major subcontractors’ experience count the same as the Prime Offeror if they are providing on-site labor?

ANSWER 4: Yes, teaming is allowable.

QUESTION 5: Reference Attachment B- CBA – WD# 2017-0871 (Rev. 2), Labor Rates. This attachment provides only the cover page for the referenced Collective Bargaining Agreement (CBA) between CMI Management, Inc. and The International Union of Operating Engineers. In order for all offerors to properly price this effort, the entire CBA must be provided. Would the government please provide the full CBA to all offerors?

ANSWER 5: A full CBA was uploaded as Amendment 003.

QUESTION 6: Reference Attachment 4- List of AFRH Buildings and Acreage. This attachment indicates Gulfport, MS Campus (AFRH-G).

ANSWER 6: The Gulfport campus is not a part of this solicitation.

QUESTION 7: Reference Attachment 12, Armed Forces Retirement Home DC, Monthly Service Call Tracking Report. This attachment provides workload data from August 2016, nearly 3 years old. Does the government have more current workload data to provide to offerors?

ANSWER 7: Yes- any month or year to date can be provided for the last 5 years.

QUESTION 8: Page 17 of the PWS requires offerors to have “past experience with facilities of similar size that have been accredited and met the standards of TJC and CARF or similar accreditation agencies for health care organizations that provides, Independent, Independent Living Plus, Assisted Living, Long Term Care and Memory Support Clients.” Can this experience be provided as part of a teaming arrangement where the on-site, major subcontractor meets the requirement?

ANSWER 8: Yes.

QUESTION 9: Reference PWS 2.2 GOVERNMENT-FURNISHED PROPERTY (GFP). This section discusses GFP, yet there is no list showing what property is provided to the contractor. Would the government please provide a GFP listing to all offerors?

ANSWER 9: The only GFP provided is the space for the contractor office- subjected to be moved from the current location.

QUESTION 10: Can you also provide me the incumbent information? Could you please provide their company name and contract number?

ANSWER 10: See question 2

QUESTION 11: Will the government provide another site visit date for the opportunity?

ANSWER 11: A mandatory site visit will be needed for a vendor’s proposal to be considered, as cited in Amendment 006.

QUESTION 12: Can the government provide floor plans identifying the sq. ft. of each room?

ANSWER 12: The total square footage of all buildings can be provided, this will not be broken out for every room. Please see Section 1.1.3 of the PWS

QUESTION 13: If CPARS are available, will the government consider accepting CPARS in the place of Past Performance References?

ANSWER 13: Past experience will be rating factor for the award. CPARS will only serves as a supplement.

QUESTION 14: Are we to put Qty of 12 and Unit of M and unit price of monthly and then the annual cost for the fixed price line items or do we just leave blank as price is on Attachment A & 14 excel sheet we are providing?

ANSWER 14: Quantity and cost must be populated for all the requirements in the spreadsheet.

QUESTION 15: On the IDIQ labor line item do we leave blank as the rates would be on Attachment A & 14 price sheet?

ANSWER 15: No, please see answer above in Answer 14.

QUESTION 16: The period of performance isn’t yearly should this be changed to yearly currently list 10/1/19 – 9/30/2026 for base year as an example should be 10/1/19 – 9/30/2020 etc.

ANSWER 16: POP will be based on the Fiscal years: 10/1/19- 9/30/20 will be the base year, with 4 option years afterwards.

QUESTION 17: Please confirm we have to follow 52.222-17, No displacement of Qualified Workers (May 2014)(E.O. 13495).clause and give all SCA and CBA employees first right of refusal.

ANSWER 17: Yes, this is a FAR requirement.

QUESTION 18: Please confirm 52.222-43, Fair Labor Standards Act and Service Contract Labor Standards-Price Adjustment (Multiple Year and Option Contracts) (May 2014) (29 U.S.C. 206 and 41 U.S.C. chapter 67). Applies to both SCA and CBA staff for the fixed price portion of work and T&M rates we give. That option period increases will only be based on wages and H&W related SCA and CBA expenses only with no markup.

ANSWER 18: 52.222-43 only applies to those positions that are not covered by the CBA and those positions that are professional or technical in nature. Option period increases will only apply to those positions covered by the SCA. Those positions that are covered under the CBA will be governed by the provisions that are stated in the CBA.

QUESTION 19: AFRH states the following “In any and every case, this facility is presented to the contractor in “As-Is” condition.” So does this mean if we find a deficiency during transition that we are responsible for correcting it and deducting the threshold?

ANSWER 19: Yes.

QUESTION 20: AFRH states the following “The contractor shall provide all labor, supervision, tools, materials, equipment, transportation” so does that mean that AFRH will not be providing vehicles to get around the site?

ANSWER 20: Yes, AFRH will NOT provide vehicles for the award.

QUESTION 21: AFRH states ” The contractor shall perform routine service requests during these working hours without charging overtime to the Government” will the government pay OT if we are called in for a Emergency or Urgent call after hours during the week, weekends, or holidays?

ANSWER 21: See section 1.8.1 of the solicitation.

QUESTION 22: During a Disasters, and Unusual Inclement Weather Events “acts of God” does any damage caused by that event consider one even for threshold purposes?

ANSWER 22: Yes.

QUESTION 23: Please confirm that a excel data dump of all Wo and assets list is sufficient for phase out turn over of CMMS data.

ANSWER 23: Please clarify. This question isn’t clear enough for an answer.

QUESTION 24: Please confirm red line of as builts are sufficient.

ANSWER 24: Yes.

QUESTION 25: The emergency and Urgent request doesn’t state if we can charge OT for call backs. Can we?

ANSWER 25: See answer to question 21 above.

QUESTION 26: Item 4.4.9 states a $750 threshold I though all Room Turnover work was IDIQ?

ANSWER 26: This deductible is for work that falls outside the scope of the room turn over requirement.

For example if a FCU burns up after the room is turned over and it needs to be replaced.

QUESTION 27: There is some conflicting numbers for Basic ticket item. It states in one area $1,750 in another $750 Please clarify.

ANSWER 27: Please see section 4.5.2 of the PWS for Clarification

QUESTION 28: Is labor included to hit the threshold of basic ticket items?

ANSWER 28: No.

QUESTION 29: Is labor included to hit the threshold of big ticket items?

ANSWER 29: No.

QUESTION 30: The bundling example list $750 is it $750 or $1,750?

ANSWER 30: Bundling is not allowable for the requirement.

QUESTION 31: If we are registered in SAM do we just make the statement and not include the manual certs and reps?

ANSWER 31: SAM registration required, but Contractor not required to include manual Certs and Reps.

The Certs and Reps information can be pulled directly from SAM as needed.

QUESTION 32: Please specify if you're requiring a LEED AP O&M designation ANSWER 32: The Project Manager must be LEED AP.

QUESTION 33: Emergency Service request - What if an after-hours service request is determined not part of this contract and the responsibility of others after they respond on site? How is the contractor reimbursed?

ANSWER 33: See section 4.6 for IDIQ billing process.

QUESTION 34: Can Attachment A & 14 be uploaded as a excel documents?

ANSWER 34: Yes.

QUESTION 35: Will a copy the site visit sign-in sheet be provided?

ANSWER 35: Yes, an updated copy of the site visit attendance will be available to contractors who come to the secondary site visit.

QUESTION 36: Third paragraph in Section 4.5.2 Procedures for Basic Items, second paragraph Section

4.5.4 and section 4.4.9 Additional Repair; all have references to deducting $750. Please clarify the dollar threshold for these sections and corresponding services.

ANSWER 36: The threshold for these deductions for 4.5.2 is $1,750.

QUESTION 37: Please confirm that Big ticket items (Section 4.5.3) threshold is $3,500 ANSWER 37: The threshold for these deductions is $3,500.

QUESTION 38: Please confirm that Snow and Ice removal, Grounds Maintenance and daily janitorial services are not part of the contract requirements.

ANSWER 38: Yes, none of these services is a requirement for this award.

QUESTION 39: What is the manufacturer name (Brand Name) of CMMS system that is currently in use?

ANSWER 39: Maximo.

QUESTION 40: The Monthly Service Call Tracking Report (attachment 12) is for the month of August 2016, is there a more current report available?

ANSWER 40: Yes.

QUESTION 41: How many resident rooms are there?

ANSWER 41: 435- Sheridan, 60-Scott.

QUESTION 42: Please define Quarters Buildings.

ANSWER 42: Buildings, 1-6, 8, 9, 21, 41, and 45.

QUESTION 43: Will the contractor be permitted to leave company vehicles on property over-night?

ANSWER 43: Yes.

QUESTION 44: How many FTE employees are currently employed by the incumbent contractor and servicing this Facility?

ANSWER 44: Information not available to be provided as associated with this solicitation.

QUESTION 45: What is the average number of Emergency Service requests and what is the average number of Urgent Service Requests that are responded to in a month occurring after 3:30PM Monday to Friday?

ANSWER 45: The average number of Request is 4 per month.

QUESTION 46: What is the average number of Emergency Service requests and What is the average number of Urgent Service Requests that are responded to in a month occurring on Saturday and Sunday?

ANSWER 46: Approximately 2 per month.

QUESTION 47: Are there any current construction projects scheduled in 2019? Anticipated or planned for 2020 through 2024?

ANSWER 47: There are plans to upgrade the Independent Living Rooms starting in FY 2020.

QUESTION 48: Does contract performance begin 9/30/19 or 10/1/19? The SF1449 has both dates listed.

ANSWER 48: The projected date is 09/30/2019.

QUESTION 49: 1.2.2 the period of performance for the base period is listed from September 30, 2019 to September 29, 2024. Is the intent of this contract to be a 5 year base period followed by 4 additional option years?

ANSWER 49: The base year will be from 09/30/2019-9/29/2020, with 4 additional option years.

QUESTION 50: As there is a firm fixed price required for service call work, please provide annual service call history including hours per call and trade that completed the call for the last 3 years.

ANSWER 50: Information not available to be provided as associated with this solicitation.

QUESTION 51: Are any of the buildings LEED certified? If not, does the government intend to obtain LEED certification during the contract?

ANSWER 51: The Scott is Platinum LEED.

QUESTION 52: 1.9.3.1 states that the Project Manager must be LEED AP Certified. Would an IFMA Sustainable Facility Professional (SFP) or other equivalent certification be acceptable?

ANSWER 52: No.

QUESTION 53: Will existing CMMS be transferrable to awarded contractor?

ANSWER 53: Yes.

QUESTION 54: Is the existing CMMS system government or contractor owned?

ANSWER 54: Contractor Owned.

QUESTION 55: Is the existing CMMS operable?

ANSWER 55: Yes.

QUESTION 56: What is R1/CRM Database (AFRH Historical Data in Microsoft Access Format)?

ANSWER 56: This question isn’t clear enough/doesn’t contain enough information to respond.

QUESTION 57: Page 36 states, “the contractor shall observe, test, and document in CMMS the efficiency of the operating equipment for conservation of energy”. Please provide an example of this.

ANSWER 57: Such as the efficiency of HVAC units on-line.

QUESTION 58: Please confirm the repair threshold for non “Big Ticket Items” is $750 as stated in 4.4.9 and paragraph 3 of 4.5.2.

ANSWER 58: The threshold is $1,750.

QUESTION 59: Please confirm that the $750 repair threshold referenced in paragraph 4.4.9 applies to repairs and replacements related to room turnover ANSWER 59: The Threshold is $750 for Room Turn over.

QUESTION 60: Please define the contractor’s cost per incident / threshold deduction for “Big Ticket Item” Service Requests. It is unclear if this amount is $1750, $3000, $3500, or another amount.

ANSWER 60: The threshold for these deductions is $3,500.

QUESTION 61: In regards to 4.3.5.1 is the Government aware of any necessary Manufacturer’s required system upgrades that are currently required as it relates to this section?

ANSWER 61: No.

QUESTION 62: Page 17 states, “The contractor is expected and required to maintain facility operations for all acts of God or man-made issues during storms, catastrophic events, or other hazardous conditions”. Is contractor responsible for repairing any damage done during such events?

ANSWER 62: Yes for repairs up to the thresholds of $750 for Room Turn Over, $1,750 for Non-Big Ticket Items and $3,500 for Big Ticket Items.

QUESTION 63: Is the contractor responsibility in this scope of work the same as with the existing contract?

ANSWER 63: Yes.

QUESTION 64: Do items 1.9.3.5, 1.9.3.6, 1.9.3.7 apply to subcontractor personnel?

ANSWER 64: Yes.

QUESTION 65: Please provide details of contractor responsibility for the Nurse Call Maintenance system and what the Nurse Call System is.

ANSWER 65: Please see section 4.2 of the PWS.

QUESTION 66: Please provide make, model, and inventory of Nurse Call Maintenance system.

ANSWER 66: Please see attachment uploaded with Amendment 006

QUESTION 67: Please provide details of contractor responsibility for the Wander Guard Maintenance and what the Wander Guard system is.

ANSWER 67: Please see section 4.3.6.5 of the PWS.

QUESTION 68: Please provide make, model, and inventory of Wander Guard Maintenance systems.

ANSWER 68: Please see attachment uploaded with Amendment 006.

QUESTION 69: Please define contractor responsibility for the interior and exterior cameras.

ANSWER 69: Please see section 4.3.6.5 of the PWS.

QUESTION 70: Please provide make, model, and inventory of interior and exterior camera systems.

ANSWER 70: Please see attachment uploaded with Amendment 006.

QUESTION 71: Please define contractor responsibility for the keyless lock system.

ANSWER 71: Please see section 4.3.6.5 of the PWS

QUESTION 72: Please provide make, model and inventory of keyless lock system.

ANSWER 72: Please see attachment uploaded with Amendment 006.

QUESTION 73: Please provide inventory to include quantity and size of decorative fountains mentioned in 4.3.7.7.

ANSWER 73: Quantity- 1, 1 foot in diameter and the capacity is approximately 200 GPH.

QUESTION 74: Please provide inventory to include quantity and size of underground valves mentioned in 4.3.7.2.

ANSWER 74: Please see page 35 of the PWS on how to retrieve equipment list. Plans are also available for review for the underground infrastructures.

QUESTION 75: Please provide details of contractor responsibility for utility distribution systems ANSWER 75: See section 4.3.5 of the PWS.

QUESTION 76: Page 35 states the contractor is responsible for any additional equipment added. Will the contractor be given an opportunity to assess added equipment projected cost and receive an equitable adjustment?

ANSWER 76: The actual verbiage is “The contractor is responsible for the maintenance of any equipment added to support this contract.”

QUESTION 77: Section 1.1.3 states that the facility is presented to the contractor in as-is condition.

Please clarify if there will be an opportunity to create a joint deficiency list during the phase-in period.

Reimbursable repairs?

ANSWER 77: Yes.

QUESTION 78: Page 23 states that “the contractor shall be required to provide a summary of qualifications for key personnel not later than the tenth day after the award” and page 20 states that “the contractor shall furnish names of the Project Manager and all contractor management and supervisory personnel along with a summary of their qualifications as part of the phase-in process”, whereas page 63 requests the prospective contractor to submit resumes with their staffing plan in their technical proposal. Please clarify when resumes are due ANSWER 78: The resumes of the Project and QC managers are due with the RFQ. Those of other staff members are due no later than 10 days after the award.

QUESTION 79: Attachment A, Page 1 please explain the difference between Hourly Rates as compared to the request for IDIQ hourly rates per position on the pages that follow.

ANSWER 79: There are no differences.

QUESTION 80: Attachment A, Page 1 are the Hourly Rates fully loaded or straight?

ANSWER 80: Fully loaded.

QUESTION 81: Can the government please provide equipment and asset inventories in excel format?

ANSWER 81: Please see the attachments in Amendment 006.

QUESTION 82: Attachment 4, please confirm which buildings are a part of the firm fixed price.

ANSWER 82: Scott, Sheridan, Sherman, Eagle Gate Guard House, Stanley Chapel, Rose Chapel, North Convertor, and Auto Craft Shop.

QUESTION 83: Attachment 14 requests pricing for a custodian and a floor tech. Please clarify if custodial services are a part of this contract.

ANSWER 83: Custodial service is needed only for Room Turn Over. It is not needed for the overall contract.

QUESTION 84: In the AFRH Agency Directive 10-7 page 24 mentions snow and ice removal and grounds maintenance. Please clarify if these are a part of this contract.

ANSWER 84: Snow removal and grounds maintenance are not a part of the requirement.

QUESTION 85: Section 1.1.3 states that the FFP shall include all maintenance services of the site/infrastructure including utilities. Please confirm from what point the contractor is responsible i.e.

service point at the street, the building, etc.

ANSWER 85: Buildings and all services related to them.

QUESTION 86: Please define the contractor phase in amount of time i.e. 30 calendar days, 60 calendar days, etc ANSWER 86: 30 calendar days.

QUESTION 87: Section 1.8.1 defines government staff normally conducts work during 7:00am to 9:00pm with the contractor to perform routine service requests during this time although this is outside of the business hours of 7:00am to 3:30pm. How is the contractor supposed to provide staffing at no additional cost (e.g. without overtime rates) during the hours of 3:30pm to 9:00pm? Should normal hours for contractor be changed from 7:00am to 9:00pm?

ANSWER 87: Normal hours for the contractor is 7:00 am- 9:00 pm.

QUESTION 88: 1.8.1 states that “The contractor shall perform routine service request during these working hours (7:00am to 9:00 pm Sunday through Saturday) without charging overtime to the Government to ensure full employee utilization…” Will the Government reimburse the contractor for additional overtime costs for after-hours emergency or urgent service calls during the week, weekend or on holidays?

ANSWER 88: Yes.

QUESTION 89: Is the contractor to provide a draft shift schedule as part of the staffing plan?

ANSWER 89: Not a requirement

QUESTION 90: Please confirm the total number of parking spaces available to the contractor.

ANSWER 90: Employee parking spaces at the site are not reserved – used on a first come basis.

However, there are designated Residents Parking lots where staff are not allowed to park.

QUESTION 91: Will storage and office shop space be provided to the contractor?

ANSWER 91: Yes.

QUESTION 92: Is the Public Trust Position Background Check required for all contractor personnel and subcontractor personnel or only Key Personnel?

ANSWER 92: All Contractor Personnel based on the site.

QUESTION 93: Is the maintenance and repair of kitchen equipment included in solicitation?

ANSWER 93: No, only duct system, Fire protection, and AC units supplying the kitchen.

QUESTION 94: Are lab gases such as liquid Carbon Dioxide included in solicitation, if so, to what extent?

ANSWER 94: No.

QUESTION 95: Who is responsible for repair, replace, and maintenance of building signage?

ANSWER 95: Contractor is responsible for installation all signs (Exterior and interior).

QUESTION 96: Who is responsible for the maintenance of walk in freezers?

ANSWER 96: There is a separate award for this requirement.

QUESTION 97: Who is responsible for the maintenance, operation and repair of the Theater Booth controls and equipment (audio/video)?

ANSWER 97: A/V equipment is not a part of the requirement.

QUESTION 98: Who is responsible for the maintenance and repair of the soda, cappuccino, and coffee equipment throughout facility?

ANSWER 98: There is a separate award for this requirement.

QUESTION 99: When was the last time inferred and switchgear maintenance performed? Were there any deficiencies reported, if so, what are they and have they been corrected?

ANSWER 99: This is done annually, there are plans to upgrade the service entrance switchgears at the south-side of the campus and the ones in the North Convertor.

QUESTION 100: Are all electrical systems up to date with all required inspections and testing? Are there any known or reported deficiencies not corrected?

ANSWER 100: See answer above.

QUESTION 101: When was the last time eddy current testing was performed on chillers?

ANSWER 101: Test results are attached.

QUESTION 102: Are there any known, reported or potential environmental violations/issues. If so, what are they and who owns the mitigation?

ANSWER 102: None to our knowledge.

QUESTION 103: Are there any known, reported, or potential lead issues? If so, what are they and who owns the mitigation.

ANSWER 103: None to our knowledge.

QUESTION 104: Are there any known, reported, or potential asbestos? If so, what are they and who owns the mitigation?

ANSWER 104: None to our knowledge.

QUESTION 105: Are there any known or reported issues with the closed and open loops due to improper or non-existent water treatment?

ANSWER 105: None to our knowledge.

QUESTION 106: Are there any existing, known or reported foundation issues, if so, who owns the repairs?

ANSWER 106: None to our knowledge.

QUESTION 107: When was the last time the fire alarm and sprinkler systems inspected? Are there any know deficiency? If so, what are they?

ANSWER 107: Test are done per JC and NFPA requirements. No known deficiencies.

QUESTION 108: Who owns the repair and maintenance of the bowling alley associated equipment?

ANSWER 108: Separate contract for this requirement.

QUESTION 109: Please clarify the Contractor is responsible for disposal of waste and recyclable material campus wide or only for contractor generated waste?

ANSWER 109: Only for contractor generated waste.

QUESTION 110: If Contractor is responsible for campus wide waste and recyclable material, please provide removal frequency and size?

ANSWER 110: Please see answer above.

QUESTION 111: Please clarify if contractor is responsible for medical waste.

ANSWER 111: No.

QUESTION 112: Please confirm who has access to the CMMS system to input requests? Will residents have access? Vendor and Campus Operations. No, Residents and other staff do not have access ANSWER 112: WO request are input by contractor.

QUESTION 113: Please provide the current list of subcontractors.

ANSWER 113: Information not available to be provided as associated with this solicitation.

QUESTION 114: Please provide the current BAS system manufacturer name and model number.

ANSWER 114: Siemens.

QUESTION 115: Please confirm if any PM’s are to be performed after normal working hours.

ANSWER 115: Yes, it can be done, but no overtime will be paid.

QUESTION 116: Please provide the last 3 years of service requests to clean the storm water system.

ANSWER 116: None, done in the last 3 years.

QUESTION 117: Please provide the type and size of the storm water system.

ANSWER 117: See answer to question 74.

QUESTION 118: Please provide the last 3 years of service requests to clean the underground sewer system.

ANSWER 118: None available.

QUESTION 119: Please provide the type and size of the underground sewer system.

ANSWER 119: Please see Section 1.1.3 of the PWS and see page 34 on how to retrieved equipment list.

QUESTION 120: Section 4.3.8.3 states the contractor is responsible for painting. Please confirm if the contractor is only performing “touch up” painting.

ANSWER 120: Touch up and new painting requests.

QUESTION 121: Please provide the frequency of the fire hydrant testing as required per section 4.3.8.7.

ANSWER 121: Per NFPA standards.

QUESTION 122: Please provide the total number and sizes of fire hydrants on the campus.

ANSWER 122: See answer to question 117.

QUESTION 123: Please provide the size of the kitchen hoods that are to be cleaned per section 4.3.9.

ANSWER 123: See answer to question 122.

QUESTION 124: Please provide the linear footage of kitchen hood duct work that is supposed to be cleaned.

ANSWER 124: See answer to question 123.

QUESTION 125: Is there a floor drain near the hoods?

ANSWER 125: Yes.

QUESTION 126: Can the elevator equipment please be expanded to include whether the elevators are hydraulic, traction or other?

ANSWER 126: 5 hydraulic and 9 overhead traction.

QUESTION 127: Please confirm if any equipment is currently under warranty.

ANSWER 127: None, however the Stanley Chapel elevator is scheduled to be replaced.

QUESTION 128: Please confirm if there is a janitorial company performing the room turn services.

ANSWER 128: Incumbent uses its own subcontractors to perform RT.

QUESTION 129: Please provide the name of the name of the janitorial cleaning company.

ANSWER 129: Incumbent uses their subcontractor for janitorial service during room turnovers.

QUESTION 130: Please provide the square footage of the resident rooms for turnover.

ANSWER 130: 355-375 Sq ft.

QUESTION 131: Please provide the run turnover history for the past three years> ANSWER 131: Average of 8 per month.

QUESTION 132: Please provide the history of IDIQ task orders (number and dollar amount) related to room turnover for the past three years.

ANSWER 132: Approximately $850,000.

QUESTION 133: Room Turn Technicians seem to be the only price sheet element for the IDIQ task of Room Turns. How is the contractor expected to price in materials and ODCs for IDIQ tasks such as painting for Room Turns?

ANSWER 133: Please see Room Turn-Over Pricing Sheet for guidance.

QUESTION 134: Please provide the total number of extinguishers per building.

ANSWER 134: Please see Fire extinguishers attachments in Amendment 006.

QUESTION 135: Please provide the size of the loading dock doors per building.

ANSWER 135: This can be determined during the site visit.

QUESTION 136: Please provide the manufacturer name, model and serial number of the Automatic transfer switches per building.

ANSWER 136: See answer to question 124.

QUESTION 137: Please provide the manufacturer name, model and serial number of the generators per building.

ANSWER 137:

GENERATOR SET LOCATION

Katolight 500KW Sheridan

Kohler 55KW Sherman

Cummins 745KW #1 Scott Building

Cummins 745KW #2 Scott Building

Generac 10kw Eagle Gate

All have 2 batteries each except Sherman (1) and EG (1)

Sheridan tank 1000 gallon

Sherman 500 gallon

QUESTION 138: Please provide the manufacturer name, model and serial number of the chillers per building.

ANSWER 138: Please see Chiller attachment in Amendment 006.

QUESTION 139: Please provide the manufacture name, model and serial number of the boilers per building.

ANSWER 139: Please see Boiler attachment in Amendment 006.

QUESTION 140: Please provide the manufacturer name, model and serial number of the uninterruptible power supply the contractor is responsible for per building.

ANSWER 140: Scott Building only.

QUESTION 141: Please provide the number of batteries per UPS system the contractor is responsible for.

ANSWER 141: 108.

QUESTION 142: What I the estimate quantity of asbestos and mold abatements per year?

ANSWER 142: Mold- 3, Asbestos- 0.

QUESTION 143: Can the government provide a copy of the GFM ANSWER 143: Inventory will be conducted with the incumbent during the Phase- In stage.

QUESTION 144: Can the government provide the name of the subcontractor performing preventive maintenance on the Building Automation System (BAS)?

ANSWER 144: Siemens.

QUESTION 145: Can the government provide a list of subcontractors used to perform PM and services orders?

ANSWER 145: Information not available to be provided as associated with this solicitation.

QUESTION 146: Can the government provide an estimate number of emergency, urgent, and routine service request per year?

ANSWER 146:

Year Routine Urgent Emergency 2010 4289 2524 152 2011 4200 1516 6 2012 4287 1545 8 2013 4996 1153 9 2014 5143 593 5 2015 5252 340 7 2016 4470 464 6 2017 4564 438 3 2018 4551 461 5

QUESTION 147: Can the government provide an estimate number of service request per year by type of work (electrical, plumbing, heating and cooling, structural, etc.)?

ANSWER 147: Information not available to be provided as associated with this solicitation.

QUESTION 148: Can the government clarify the fine assessed against the contractor on delinquent services? Is the fine a dollar value?

ANSWER 148: This verbiage will be removed

QUESTION 149: Can the government provide the average square footage of residence rooms?

ANSWER 149: 355-375 Sqft.

QUESTION 150: Can the government provide the floor plans of residence rooms?

ANSWER 150: Yes.

QUESTION 151: Are contractors responsible for the threshold deduction on cabinet replacement?

ANSWER 151: Same as defined in the PWS if the threshold is exceeded.

QUESTION 152: What is the historic data on cabinet replacement per year?

ANSWER 152: No data available.

QUESTION 153: How often are doors replaced? Can the government provide historic data on door replacement per year?

ANSWER 153: No data available.

QUESTION 154: Are contractors responsible for cost of replacement window shades?

ANSWER 154: Cost is captured in Room Turn Over rate proposed.

QUESTION 155: What is the historic data on window shades per year?

ANSWER 155: Approximately 50 annually.

QUESTION 156: What is the average age of the Heating/Air-conditioning Units?

ANSWER 156: The average age of the HVAC equipment is less than 10 years.

QUESTION 157: Are contractors responsible for the threshold deduction on replacement of fan coils, valves, or piping to the Heating/Air-conditioning Units?

ANSWER 157: Yes

QUESTION 158: Are contractors responsible for the threshold deduction on replacement of the complete Heating/Air-conditioning Units?

ANSWER 158: Yes

QUESTION 159: What is the historic data on fan coil replacement per year?

ANSWER 159: Less than 10 per year.

QUESTION 160: What is the historic data on replacement of Heating/Air-conditioning Units?

ANSWER 160: No data available.

QUESTION 161: Are contractors responsible for the threshold deduction Cabinet/Counter Top Replacement?

ANSWER 161: Yes

QUESTION 162: What is the historic data on Cabinet/Counter Top Replacement per year?

ANSWER 162: No data available.

QUESTION 163: Can the government provide the historic data on the number of Additional Repair/Replacement that exceed the $750 threshold?

ANSWER 163: No data available.

QUESTION 164: Is there a maximum amount number of Additional Repair/Replacements or threshold deduction of $750 that a contractor be expected to pay per year?

ANSWER 164: No.

QUESTION 165: Can the government provide the historic data on the number of “Big Ticket Items” that exceeds the $3,500 threshold for the total of equipment and material cost per year?

ANSWER 165: No data available.

QUESTION 166: Is there a maximum amount number of “Big Ticket Items” or threshold deduction of $3,500 that a contractor be expected to pay per year?

ANSWER 166: No.

QUESTION 167: Are all IDIQ Service Request subject to a "Threshold Deduction"?

ANSWER 167: No, not for new work, please see the PWS.

QUESTION 168: Are contractors responsible for the cost of vaccinations to all employees?

ANSWER 168: Yes, of the contractor’s employees.

QUESTION 169: Please clarify if the firm-fixed price portion of the contract is subject to a $3,500 deductible ANSWER 169: This deductible is for big tickets items only as defined by section 4.3 of the PWS.

QUESTION 170: What if any equipment covered under the FFP portion of the contract is under warranty?

ANSWER 170: Contractor is responsible for all warranty work.

QUESTION 171: When was the last time the pneumatic controls were calibrated?

ANSWER 171: Monthly calibrations.

QUESTION 172: when was the last time the DDC controls were calibrated?

ANSWER 172: May 2017.

QUESTION 173: When will the government supply a history of service calls to the bidders?

ANSWER 173: There is not enough clarity/information in this question to provide a response.

QUESTION 174: Are golf carts allowed for site use?

ANSWER 174: Yes.

QUESTION 175: What limitations, if any are placed on the contractor’s ability to phot document work effort and issues?

ANSWER 175: None.

QUESTION 176: Will the contractor be allowed to submit an initial deficiency list for the FFP portion of the contract?

ANSWER 176: Please see Section 4.2 of the PWS for clarification

QUESTION 177: What capital improvement project are expected to be executed during the contract

POP?

ANSWER 177: Information not available to be provided as associated with this solicitation.

QUESTION 178: None.

ANSWER 178: None.

QUESTION 179: When was the last pressure vessel inspection?

ANSWER 179: Annually.

QUESTION 180: Will the government provide maintenance records and non-destructive test results for all “Big Ticket” assets, i.e. chiller eddy current test results?

ANSWER 180: Yes.

QUESTION 181: What are the standard operating hours for Contractor Personnel?

ANSWER 181: Please see the PWS.

QUESTION 182: Are deficiencies noted on the initial deficiency list reimbursable to the contractor?

ANSWER 182: Please see the PWS.

QUESTION 183: Please provide how many Seats will the Client need for access to the CMMS system and at who’s expense.

ANSWER 183: This is the vendor’s decision since they will bare the cost for granting access to the CMMS

QUESTION 184: Is the AFRH site under any Historic or Preservation listings or are there any Historical or Preservation requirements for the Contract?

ANSWER 184: Yes.

QUESTION 185: Are there any known Environmental issues related to the site/sites, Hazardous Material, Lead, Asbestos, Hazardous Waste, Underground Storage Tanks, etc?

ANSWER 185: None to the best of our knowledge.

QUESTION 186: Please confirm that all multi-year PM and Inspections are to be performed in the base contract year.

ANSWER 186: There is not enough information/clarity in this question to provide a response.

QUESTION 187: Is it the contractor’s responsibility to maintain, repair, or replace cafeteria and Kitchen related drains?

ANSWER 187: Yes.

QUESTION 188: In regards to Big Ticket Items, when was the last time each was inspected, PM, and calibrated?

ANSWER 188: Annual Inspections are done on Big Ticket Items.

QUESTION 189: What positions under the CBA, do current staff subject to the right of first refusal under the SCA fill? Do they meet the qualifications listed in the solicitation?

ANSWER 189: SCA positions are subject to the right of first refusal but the CBA positions are not. CBA positions are filled by the union locals and are governed by the locals and the provisions within the CBA.

The qualifications that are listed in the solicitation will determine whether they are filled from the CBA or can be filled under SCA. Any position that is currently filled under the CBA will remain so under the new contractor.

QUESTION 190: Can you provide the inventory attachments in their original format? They can’t be converted to a sortable file in their current configuration and some pages are not laid out, so some lines appear on multiple pages and it is difficult to correlate them (i.e. Scott Fan shutdown starting on P. 156).

Can all Attachments 5 be converted to an electronic format such as MS Excel?

ANSWER 190: The attachments are as is, vendors are free to convert the PDF files to Excel format.

QUESTION 191: Can the sample format for IDIQ be provided as an excel with formulas?

ANSWER 191: Please see the attachments in Amendment 006.

QUESTION 192: Can the PM schedule attachments 11.1 – 11.4 be provided in excel?

ANSWER 192: No, please see answer above in Question 190.

QUESTION 193: Do the two attachments 11.2 and 11.4 titled “Scott – Sorted by Location then Asset” (starting on P. 221 and 258) contain different inventory items?

ANSWER 193: Scott assets are listed in Attachment 1.

QUESTION 194: Are tables missing for the other buildings?

ANSWER 194: Yes, Stanley Chapel, Rose Chapel, North Convertor will be provided.

QUESTION 195: Is the CMMS history electronic? Is the MS basis or the current system license required to view?

ANSWER 195: Yes.

QUESTION 196: Is the inventory up to date?

ANSWER 196: Yes.

QUESTION 197: 2.4 please provide specific details describing the contractor’s responsibility and timeline for verification of inventory and implementing new CMMS.

ANSWER 197: Please see the PWS.

QUESTION 198: Section 2: Who provides phones/internet at this site?

ANSWER 198: Vendor provide their own internet and phone service. The infrastructure is in place for easy tie-ins.

QUESTION 199: 3 RFP page 63, VOLUME IIa: TECHNICAL PROPOSAL, FACILITY MAINTENANCE PLAN.

Should the plan include completed Attachments 11.1, 11.2, 11.3, and 11.4?

ANSWER 199: No, these are to be completed after award, during contract performance.

QUESTION 200: 1 RFP page 39, PWS paragraph 4.2.3.7 refers to the Monthly Service Request Tracking Report as Attachment 11. Should this be Attachment 12?

ANSWER 200: Attachment 11 is relevant to Monthly Service Request Tracking.

QUESTION 201: 5 RFP page 63, VOLUME IIB: PAST PERFORMANCE Would the agency consider key personnel experience as commiserate with the below requested experience?

ANSWER 201: See Answer below.

QUESTION 202: 5 RFP page 63, VOLUME IIB: PAST PERFORMANCE Will the client consider experience of a multimillion-dollar sq ft facility of exceeding scope and magnitude without the TJC and CARF experience?

ANSWER 202: No.

QUESTION 203: Please confirm:

Attachment A – Pricing Sheet, p. 83-Yes Attachment B – SCA – WD, 2015-4281, Rev. No. 13 – Not labeled as Attachment B- BFS Answer Attachment C – CBA – WD 2017-0871, Labor Rates- Labeled Attachment B, Combined with Attachment- BFS Answer B. Please provide a CBA, this attachment does not provide adequate information. See attached CBA Attachment 1 – List of Assets in the Scott Building p. 101-Yes Attachment 2 – List of Assets in the Sheridan Building p. 113 (Additional document listed as Attachment 2 found later in document, labeled Government Furnished Facilities) Yes, the government will provide a space in the Sheridan building for contractor’s office, work space and storage Attachment 3 – List of Assets in the Sherman Building p. 139 -Yes Attachment 3b – List of Assets in the North Convertor P. 142-Yes Attachment 4 – List of AFRH Building and Acreage p 143 -Yes Attachment 5a – Scott Fire Alarm Devices Inventory p 145 and again on p185-186, duplicate? Page 145, devices, Page 185-186 batteries for devices Attachment 5b – Sheridan Fire Alarm Devices Inventory p 162 and again on p187, duplicate? No, page 162 Fire alarm devices, Page 187 Fan shut down devices Attachment 5c – Sherman Fire Alarm Devices Inventory p190- Yes Attachment 6 – After-Hours Emergency Procedures – document on p. 198 is titled attachment #5, is this correct? Yes Attachment 7 – Outside Water Shut-off Procedure – document on p. 199 is titled attachment 6, is this correct? Attachment 6 is correct.

Page 200 – map shown, no building name listed, labeled as Attachment 2, Government Furnished Facilities. Government furnished will be provided in the Sheridan building ground floor but is subjected to be changed in the further.

Attachment 9 – Special Events List p201 – labeled Attachment 8, is this correct? Special Events are listed on Attachment 8 Attachment 10 – Example Proposal Form for IDIQ Work page 201 labeled attachment 9. There are no documents labeled Attachment 10. Is this correct? Example Proposal Form for IDIQ Work is Attachment Attachment 11.1 – Sheridan PM Schedule p 221 labeled Attachment 11.2-Yes Attachment 11.2 - Sherman PM Schedule Seems to be missing – shown with Sheridan PM, no documents show Sherman PM Yes, document is missing Attachment 11.3 – North Convertor PM Schedule says Sherman in one place, North converter in other, is this correct? Most of the North Convertor equipment feeds the Sherman building Attachment 11.4 – Scott – Equipment LIST PM Schedule p. 204 and 258? Are these the same? Yes-duplicate Attachment 12 – Sample of Monthly Service Call Tracking Report p 277 Yes, Monthly Cumulative Attachment 13 – VTE Equipment p. 278 Yes

Attachment 13.1 – Sample Monthly Preventative Maintenance Report p 279 Yes Attachment 13.2 – Sample List of Room Turnovers for August 2016 p 288 Yes, Attachment missing Attachment 14 – Pricing Sheet for Room Turnovers p 291- Yes Attachment 15 – Title V Report Scope p 296-Yes Attachment 16 – AFRH Agency Directive 10-7 p 297-Yes Attachment 17 – Site Map p 349 – please provide a map key showing building names ANSWER 203: Please see attached map (# 14, 15, &16 –Sherman, # 17 Sheridan, #20 Stanley Chapel, #25 Eagle Guard House, # 28 North Convertor, # 37- Auto Hobby Shop, # 42- Rose Chapel, # 80- Scott).

QUESTION 204: How will you evaluate price for award purposes? Is it based on the total of all years combined? How will the labor discipline be factored in?

ANSWER 204: The price will be evaluated inclusive of the base and all option periods.

QUESTION 205: On page 327, the solicitation mentions grounds maintenance. Is this a requirement of this contract? If so, can you elaborate on the requirements?

ANSWER 205: No, grounds maintenance is not a part of the requirement.

QUESTION 206: There are no instructions for Attachment 14. How are we to fill this out, and how is it calculated into the overall price?

ANSWER 206: Pricing Sheet for Room Turnovers-self-explanatory for contractor with past Room Turn over experience.

QUESTION 207: Will the contractor be fully responsible for the existing conditions of the facilities?

ANSWER 207: Yes.

QUESTION 208: How will the government be handling overtime?

ANSWER 208: See previous answers.

QUESTION 209: Would the government consider resumes for key management personnel only since we are required to hire incumbent staffing? Asking us to provide resumes for all of the personnel provides an advantage to the incumbent.

ANSWER 209: Yes, the government will consider this option, except for licensed positions.

QUESTION 210: Does the $3500 liability limit only applies to the assets listed in the solicitation?

ANSWER 210: Only for repairs or replacement but not new installations.

File details come from the government source that posted it.