Sol_140P4323Q0063_Amd_0002.pdf
PDF 98 KB Posted
- Attached to
- WEFA REPAIR SHUTTERS & PAINT WEIR HOUSE
- Solicitation number
- 140P4323Q0063
About this file
This document is an amendment to a solicitation for repair and painting services at a historic property. The National Park Service Northeast Region seeks offers by September 14, 2023 to repair shutters, paint exterior surfaces, and complete minor window repairs at the Weir House property in Boston, Massachusetts. The period of performance is July 31 through September 14, 2023. Offerors must have experience with at least three similar historical building projects in the last five years. The amendment provides responses to contractor questions, clarifying that a small staging area will be allowed on site, lead abatement is not required, windows will not be removed but cracked panes will be repaired in place, storm windows and gutters/downspouts are included in the scope of work, and no topsoil or seeding will be needed. Contact information is provided for offeror questions.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Sol_140P4323Q0063_Amd_0001.pdf | ||
| Sol_140P4323Q0063.pdf | ||
| Attachment_0001_WEFA_SOW.docx | DOCX document | |
| Attachment_0002_WEFA_DOL_DBA_Wage_Determination_CT20230020_06162023_Fairfield_CTY_CT_BLDG.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
(x)
140P4323Q0063 x x
1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted ; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE
RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR
OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted , such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
x
Boston MA 02129-4543
PNN
Building I-1 Charlestown Navy Yard Boston National Historical Park
NPS, NER - NE MABO
07/06/20230002
13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended , by one of the following methods: (a) By completing
The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
FACILITY CODE CODE
10B. DATED (SEE ITEM 13)
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.
9B. DATED (SEE ITEM 11)
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.
CODE
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)
7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY
PAGE OF PAGES
4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)
1. CONTRACT ID CODE
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
06/22/2023
CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation data, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.
ORDER NO. IN ITEM 10A.
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
WEFA REPAIR, PAINT AND REHANG LOUVERED SHUTTERS AND PAINT WEIR HOUSE
A. This Amendment Number 0002 is issued to provide a response to Request for Information
Number 002.
B. The Questions and Answers to Request for Information Number 002 are as follows:
QUESTION 1: Will the Government provide a staging yard for the contractor?
ANSWER 1: A small staging area will be allowed within the work designated sectioned off area around the Weir House while contract work is taking place.
Continued ...
16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)
15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED
(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)
Crystal Lopez
STANDARD FORM 30 (REV. 11/2016)
Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243
Previous edition unusable
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9 A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect .
ITEM NO. SUPPLIES/SERVICES QUANTITY UNIT UNIT PRICE AMOUNT
NAME OF OFFEROR OR CONTRACTOR
2 4
CONTINUATION SHEET
REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF
(A) (B) (C) (D) (E) (F)
140P4323Q0063/0002
QUESTION 2: Given the age of the structure, please advise if there is presence of lead paint.
Additionally, please advise if lead paint renovation methods may be used instead of lead remediation.
ANSWER 2: This is not a "lead" project, it is not the intent of the project for the contractor to go down to bare wood. Any underlying lead paint will not be disturbed or exposed from beneath the current layers of latex paint. A light sanding/preparation of the trim and clapboards for proper paint adhesion is the desired outcome.
QUESTION 3: Refer to section 5.2, Work Hours:
Regarding the safety of visitors, please advise if the WEIR house will be open to the public during the construction duration.
ANSWER 3: Yes, the house will need to be accessible to staff (Mon-Fri) and visitors
(Wed-Fri) and on weekends when contract work is not occurring.
QUESTION 4: Refer to section 2.0, Scope of work:
Are the gutters and downspouts to be painted as a part of the scope of work.
ANSWER 4: Yes, if they are currently painted, they are included in this contract.
QUESTION 5: During the site visit on 6/30/2023, it was noted that there are cracked non-functional windows. If cracked glass is to be restored, the windows would have to be removed and the openings would have to be boarded with plywood. Please advise if glass pane replacement is part of the scope of work.
ANSWER 5: The windows will not be removed from the building, cracked windowpanes will be accessed on a case-by-case bases.
Continued ...
NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)
Sponsored by GSA
FAR (48 CFR) 53.110
3 4
CONTINUATION SHEET
REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF
(A) (B) (C) (D) (E) (F)
140P4323Q0063/0002
QUESTION 6: Please confirm that storm windows are to be repaired and painted as a part of the scope of work.
ANSWER 6: Storm windows will be painted, and minor repairs will be accessed on a case-by-case bases.
QUESTION 7: It was noted during the site visit on 6/30/23 that the storm windows will be removed in late July. To restore the double hung windows, the storm windows would have to be removed.
Please advise if the storm windows are to be reinstalled after the restoration of the double hung windows.
ANSWER 7: Double hung windows will be cleaned and painted; storm windows may need to be temporarily removed in order to access the double hung windows. Depending on when contract work begins, some storm windows on the second and third floors could already be removed.
QUESTION 8: In case of any disturbance, please provide a specification on topsoil and seed.
ANSWER 8: There shouldn't be any ground disturbance that would require the need for topsoil and seed.
QUESTION 9: Refer to the Solicitation, page 43 of 46: Please confirm that a technical narrative or project schedule is not required for the technical proposal.
ANSWER: At the bottom of page 43 of 46 and the top of 44 of 46 clearly states:
Contractor shall provide a narrative addressing a minimum of three projects, maximum of five projects, showing prior experiences of historical projects in similar size and scope within the past five years to include:
o Organization¿s Name o Point of contact information to include name, email and telephone number
Continued ...
NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)
4 4
CONTINUATION SHEET
REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF
(A) (B) (C) (D) (E) (F)
140P4323Q0063/0002 o Brief description of project o Dollar value of project o Dates of service
The narrative will address how the past experiences relate to this Statement of Work, in terms of historic building, complexities, size, similar scop and magnitude.
To be determined to be technically acceptable, the Offeror is required to show at a minimum three projects, completed within the past 5 years of technical experience for same or similar work as stated in this project's statement of work.
Contractors shall provide evidence of comparable past work of similar projects and contracts.
NOTE: Listing completed projects does not address this criterion. A narrative that articulates past experience and description of successful completion of deliveries should be discussed.
NOTE: NPS reserves the right to confirm past performance experience submitted by the Offeror.
C. There are no changes to the Solicitation.
Period of Performance: 07/31/2023 to 09/14/2023
COR: Tara Mills
EMAIL: Tara_Mills@NPS.GOV
CELL: (203) 648-1207
NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)
File details come from the government source that posted it. Updated .