Sol_140G0224Q0092_Amd_0001.pdf

PDF 93 KB Posted

Attached to
UMESC RADIOACTIVE WASTE DISPOSAL Federal contract opportunity
Solicitation number
140G0224Q0092
Issued by
Department of the Interior US Geological Survey Office of Acquisitions and Grants

About this file

This document is an amendment to a solicitation (Solicitation Number 140G0224Q0092) issued by the U.S. Department of the Interior, U.S. Geological Survey, for the disposal of radioactive waste. The amendment provides answers to several questions received regarding the contents and classification of the waste, including details on the liquid scintillation cocktail, the presence of solid waste, and the use of cat litter to absorb the liquid waste. The amendment confirms that the liquid waste barrels contain only liquid waste, and that the cat litter used to absorb the liquid is classified as RCRA D001 waste due to the presence of acetonitrile and methanol. The period of performance for this requirement is June 1, 2024 to August 31, 2024, and the solicitation is set aside for small businesses under the NAICS code 562910 - Remediation Services.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to UMESC RADIOACTIVE WASTE DISPOSAL, newest first.
File Type Posted
Sol_140G0224Q0092_Amd_0002.pdf PDF
SDS_ecolume_0001.pdf PDF
SDS_Eugenol_0001.pdf PDF
SDS_Sarafloxacin_HCl_0001.pdf PDF
SDS_Isoeugenol_0001.pdf PDF
Sol_140G0224Q0092.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

(x)

140G0224Q0092 x x copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted ; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE

RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR

OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted , such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

x

GDB

DENVER CO 80225-0046

204 DENVER FEDERAL CENTER

PO BOX 25046

USGS OAG DENVER ACQUISITION BRANCH

05/02/20240001

13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended , by one of the following methods: (a) By completing

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

FACILITY CODE CODE

10B. DATED (SEE ITEM 13)

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

9B. DATED (SEE ITEM 11)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)

7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY

PAGE OF PAGES

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

1. CONTRACT ID CODE

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

04/24/2024

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation data, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.

ORDER NO. IN ITEM 10A.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

Amendment P0001 provides answers to questions received.

Question 1: What is the Liquid Scintillation Cocktail?

Answer: We used Ecolume as our liquid scintillation cocktail. SDS attached.

Question 2: Are there just Vials in the drums or is there non vial waste such as contact waste of dry waste?

Answer: Liquid waste barrels contain only liquid. All vials were dumped into the liquid waste barrels. To the best of our knowledge there is no solid waste material in the liquid

Continued ...

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

Mary Wilson

STANDARD FORM 30 (REV. 11/2016)

Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243

Previous edition unusable

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9 A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect .

ITEM NO. SUPPLIES/SERVICES QUANTITY UNIT UNIT PRICE AMOUNT

NAME OF OFFEROR OR CONTRACTOR

2 3

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

140G0224Q0092/0001 waste barrels.

Question 3: Liquid Waste LW4 contains several compounds that do not normally carry a D001 code.

The only item listed as having Acetonitrile is the Malachite green. Can you confirm information on the Eugenol and Isoeugenol as generator knowledge or based on actual confirmation.

Eugenol. What is the liquid in with the Eugenol?

Do you have an SDS on this Vial?

Answer: Eugenol is a colorless to pale yellow aromatic oily liquid derived from cloves

(allylbenzene - chemical class). Used in aquaculture as an anethestic. SDS provided.

Question 4: Isoeugenol. What is the liquid in with the Eugenol? Do you have an SDS on this

Vial?

Answer: Isoeugenol is the isomerization (cis and trans) of eugenol (oil based liquid). It is a phenylpropanoid. SDS provided.

Question 5: Some of the solid waste barrels show

D001 and F003.

Answer: This was guidance from external contacts since some of the liquid waste that consisted of water, acetonitrile and methanol was absorbed on cat litter.

Question 6: Is the Liquid Waste absorbed on cat litter separate from Solid waste not carrying a

RCRA code?

Answer: Most items are separate from the liquid waste absorbed on cat litter. However, there is a glass solvent bottle that cat litter was added directly to for absorption and 1 or 2 solvent cans that cat litter was added to as a precaution to absorb any lingering solvent in the containers.

Question 7: Why was the RCRA wastes absorbed onto cat litter?

Answer: Previous Radiation Safety Officer thought if the liquid was absorbed to cat litter it could be considered a solid and easier to dispose.

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

Sponsored by GSA

FAR (48 CFR) 53.110

ITEM NO. SUPPLIES/SERVICES QUANTITY UNIT UNIT PRICE AMOUNT

NAME OF OFFEROR OR CONTRACTOR

3 3

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

140G0224Q0092/0001

Question 8: Is the USGS defining the cat litter that holds the absorbed liquid as a RCRA D001?

Answer: Yes, since the solutions were a mixture consisting of mostly water but also acetonitrile and methanol, we are taking the precaution and defining the absorbed cat litter as RCRA D001 per guidance from external contacts.

Question 9: SW2 does not appear to have any RCRA codes associated with the Inventory can this be confirmed?

Answer: We do not have any RCRA codes associated with contents in SW2 barrel. Based on the listed contents, to the best of our knowledge we confirm this.

Question 10: SW3 lists waste codes of D001 and

F003 however there is HCL listed in the Inventory.

Answer: Sarafloxacin HCL is a broad-spectrum fluoroquinolone antibiotic used for our aquaculture drug research. This form of

Sarafloxacin is a salt which is water soluble.

Sarafloxin HCL is a non-hazardous substance. SDS is provided.

Period of Performance: 06/01/2024 to 08/31/2024

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

Sponsored by GSA

FAR (48 CFR) 53.110

File details come from the government source that posted it. Updated .