Q_A_Amendment_2_0002.pdf

PDF 308 KB Posted

Attached to
RENOVATE/UPGRADE USGS RESEARCH LABS Federal contract opportunity
Solicitation number
140G0121R0022
Issued by
Department of the Interior US Geological Survey Office of Acquisitions and Grants

About this file

This document includes a questions and answers file and details of a federal contract opportunity for renovation and upgrade work at USGS research labs. The opportunity involves renovating existing research labs at the USGS Eastern Ecological Science Center in Kearneysville, West Virginia, with a period of performance of 180 days from notice to proceed. The magnitude of construction is estimated between $250,000 and $500,000. Request for Proposal 140G0121R0022 will be issued on July 6, 2021, with proposals due August 5, 2021 and anticipated award by August 19, 2021. The NAICS code is 238220 for the total small business set-aside. Responses may be emailed to the point of contact by the specified due date.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to RENOVATE/UPGRADE USGS RESEARCH LABS, newest first.
File Type Posted
2nd_Site_Visit_0002.pdf PDF
Sol_140G0121R0022_Amd_0002.pdf PDF
SF25_-_Performance_Bond_0001.pdf PDF
Attachment_7_-_Q_A_Amendment_1_0001.pdf PDF
Site_Visit_Sign-In_Sheet_0001.pdf PDF
SF24_-_Bid_Bond_0001.pdf PDF
Facility_Drawings_with_notes_0001.pdf PDF
Sol_140G0121R0022_Amd_0001.pdf PDF
B08_Attachment_5_-_Facility_Drawings.pdf PDF
B08_Attachment_3_-_PPQ.doc DOC document
Attachment_1_-_Statement_of_Work.pdf PDF
B08_Attachment_4_-_COVID-19_Non-Employee_Checklist.pdf PDF
Attachment_2_-_Wage_Determination.pdf PDF
Sol_140G0121R0022.pdf PDF
Show all 14

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers

Request for Proposals 140G0121R0022 Amendment 0002

1. Will the existing ceiling grid remain? If not, provide specs for new grid.

ANSWER: The existing ceiling grid stays - other than where fume hood work is completed and new grid will need to be installed, if required.

2. The new lab layouts include snorkel devices.

a. Please confirm these new devices are to be connected to the same fan as the fume hoods.

ANSWER: Lab 316 has a fume hood – Lab 233 does not have a fume hood/install per manufacturer instructions.

3. Amendment No. 001 included sketches with notes. There is a note to include Deionized Water at both sinks in

RM 216.

a. Please confirm BOD for water system and confirm if OFCI, CFCI or OFOI.

b. Please confirm Deionized Water requirement is for RM 216 only.

ANSWER: A DI faucet is required in lab 216 (sated in SOW) – FHL has a standalone RO system.

4. Sample Labs shown do not have cove base and adjustment holes are exposed.

a. Please confirm if base is required for toekicks of new lab casework.

ANSWER: Toekicks are required – waiting for other new labs to be installed.

5. Coat Racks are shown in the EDNA Lab, ELEV 5.

a. Please confirm if coat racks are required and BOD if so.

ANSWER: Wall mount coat rack is required. No brand identified.

6. 30 x 72 BostonTec table is shown in the EDNA Lab.

a. Please confirm if this table is to be electric or manual height adjustment.

ANSWER: Electric. USGS will install drops.

7. Please confirm new Fume Hood Blowers are to match existing from previous renovation.

ANSWER: New fume hood blowers should match.

8. There are mobile benches shown in the drawings, but no indication of service panels in the ceiling to plug into.

a. Please confirm electric is required at ceiling to support benches where shown.

ANSWER: USGS will supply electrical drops.

9. Is the item shown in top right elevations in the Methodology Lab by the contractor? (They are noted as Elevation 05 – assume these are to be 06 & 07) There appears to be a piece of equipment (or 2) there.

ANSWER: There is a BSC in the area

10. Can you provide a layout of the existing casework, countertops, etc.? Or is the existing layout similar to the new layout in regards to quantity, so that we can quantify our demolition scope?

ANSWER: Similar Layout

11. Please confirm:

- Please confirm area for painting. It is noted to be 13,500sf. The plans provided only show approximately

4,700sf. Are there additional work areas? If so, please provide plans for these areas.

- Please confirm flooring area for new epoxy flooring. It is noted to be 4,500sf. The plans provided only show 2,437sf. Are there additional work areas? If so, please provide plans for these areas.

- Please confirm ceiling tile area for new Armstrong Clean Room FL Ceiling Tile. It is noted to be 2,300 tiles, which would be 9,200sf. The plans provided only shown 2,437sf. Are there additional work areas?

If so, please provide plans for these areas.

- Please confirm if new Clean Room ceiling grid is required. The SOW only mentions removing and replacing ceiling tile, but doesn’t mention any grid.

ANSWER: All estimates for flooring, painting ceiling tiles are listed in the SOW. Contractor is/was to verify all measurements.

12. Can you please provide a plan marked up to show locations of existing plumbing and electrical connections & fittings, so that we may quantify how many (if any) additional outlets/connections are required and which ones will need to be relocated?

ANSWER: There are no other plans

13. On the sheet for the Methodology Lab for elevations 6 and 7 (mislabeled 5) on the top of the page the tables do not have a catalog number. Is the casework subcontractor to provide these? If so, they will need a catalog number to tell what type of mobile table it is?

ANSWER: Photos are attached below of the info found for the portable tables.

File details come from the government source that posted it. Updated .