Amendment_0004-_final.pdf

PDF 906 KB Posted

Attached to
NANCY FOSTER DOCKSIDE & DRYDOCK REPAIRS Federal contract opportunity
Solicitation number
1305M219QNMAN0347
Issued by
Department of Commerce National Oceanic and Atmospheric Administration

About this file

Amendment 4

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to NANCY FOSTER DOCKSIDE & DRYDOCK REPAIRS, newest first.
File Type Posted
NF-551-002_LP-_Main_Engine_Replacement_Low_Pressure_Air_Modifications.pdf PDF
10121_Flying_Bridge_Kick_Pipes_Photo_1.jpeg JPEG file
AMC-997-1A_Dry_docking_And_Routine_Dry_dock_Work.pdf PDF
Amendment_0005_combined.pdf PDF
10121_Flying_Bridge_Kick_Pipes_Photo_2.jpeg JPEG file
Attachment_Marked_up_Module_Drawings_for_Paint_Spec.pdf PDF
NANCY_FOSTER_FY_19_DOCKSIDE_AND_DRYDOCK_SPECIFICSATIONS_REV.docx DOCX document
J.2_Schedule_B_-_Schedule_of_supplies_or_services_REV_3.xls XLS spreadsheet
NF_FY19_DS&DD_SPEC_REV_3.pdf PDF
Amendment_0003.pdf PDF
Attahment_References_&_Photos.zip ZIP file
IMG_1511_(1).zip ZIP file
J.2_Schedule_B_-_Schedule_of_supplies_or_services_REV_2.xls XLS spreadsheet
NF_FY19_DS&DD__Repairs_Specifications__REV_2.pdf PDF
Amendment_0002.pdf PDF
ATTACHMENT_QUESTIONS_AND_ANSWERS.docx DOCX document
NF_FY19_DS&DD_Rev-1.pdf PDF
Drawings_&_References.zip ZIP file
J.2_Schedule_B_-_Schedule_of_supplies_or_services__REV-1.xls XLS spreadsheet
Amendment_0001-no.pdf PDF
RFQ_FY19_DS_&_DD_Repairs_NANCY_FOSTER.pdf PDF
J.2_Schedule_B_-_Schedule_of_supplies_or_services.xls XLS spreadsheet
Nancy_Foster_Specifiations.pdf PDF
J.4__Past_Performance_Questionnaire.docx DOCX document
J.3_Past_Performance_Information_Form.doc DOC document
J.5__USDL_Poster.pdf PDF
SYNOPSIS_-_SHIP_REPAIR_TEMPLATE_Pre-_Solicatation.pdf PDF
Show all 27

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:

(a) By completing items 8 and 15, and returning or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment your desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT 1. CONTRACT ID CODE

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 3. EFFECTIVE DATE 4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6) CODE

STANDARD FORM 30 (REV. 10-83)

Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243

FACILITY CODE

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

10B. DATED (SEE ITEM 13)

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers is extended, is not extended.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO.

IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

15C. DATE SIGNED

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

PAGE OF PAGES

6. ISSUED BY CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code) (X)

CODE

15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of person authorized to sign)

16B. UNITED STATES OF AMERICA

(Signature of Contracting Officer)

NSN 7540-01-152-8070

Previous edition unusable

08/29/2019

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION

NO.

1305M219QNMAN0347

9B. DATED (SEE ITEM

11) 08/14/2019

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

The purpose of this Amendment is to address the following:

1. Extend the closing date to Wednesday September 4, 2019 1:00 pm (est).

2. Questions & Answers.

3. Add Attachment Marked Up Module Drawings for Paint Spec.

4. Add Attachment FY19 DS & DD Specifications Rev-4.

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

X

Questions and Answers for Amendment 0004 – NANCY FOSTER DD FY20

Question 1:

Solicitation - FBO update of August 20, 2019 identifies Standard Form 20, Amendment_0002.pdf. Amendment_0002 Block 14 (1.) shows "1. Questions & Answers (See

Attachment)". SF30 for Amendment 2 is a single sheet. There are no questions and answers attached. Please provide the Questions & Answers for Amendment 0002.

Answer 1:

Amendments 1 and 2 posted incorrectly with multiple packages per amendment.

Unfortunately this cannot be corrected.

The Questions and Answers for Amendment 2 are included under the FBO Package titled

“Amendment 4”. The file is titled “Attachment_Questions_and_Answers(2)”.

Amendment 1 posted August 16, 2019 and includes the FBO packages titled

“Amendment 1”, “Amendment 2” and “Amendment 3”.

Amendment 2 posted August 20, 2019 and includes FBO packages titled “Package”, “Package” and “Amendment 4”. Amendment 2 also included FBO package titled

“Attachment 1 References & Pictures” which posted August 21, 2019.

Amendment 3 posted correctly and all attachment are under one package titled

“Amendment 5”.

Question 2:

Item 10121 - Reference document paragraph 2.3 "NOAA Weight Handling Equipment Load

Testing Directive, Dated APR2019" has not been provided. Please provide reference document titled "NOAA Weight Handling Equipment Load Testing Directive, Dated APR2019"

Answer 2: This document is provided and has been retitled to the following “0606-01

Shipboard Lifting Appliances Certification and Inspections, dated Apr 8, 2019”.

Question 3:

Solicitation - FBO.gov identifies file

“ATTACHMENT_QUESTIONS_AND_ANSWERS.docx". Question # 6 requests the identified sketch/drawing. Shipcheck revealed that requirements for the Winch Booth, paragraphs 7.7 through 7.7.4 of specification package REV 2 would be eliminated from the work requirements.

Please confirm that the requirements of paragraphs 7.7 through 7.7.4 are deleted.

Answer 3: Confirmed. Paragraphs 7.7 to 7.7.4 of work item 10121 will be removed from the work package.

Question 4:

Item 10121 - Please identify which photographs by filename and specific areas of the photograph/s which are applicable to the "wasted steel on mast" requirement.

Answer 4: Will just change this to a LOE requirement.

Question 5:

Item 10141 - Is document titled "Calibration Listing - Portable Test Equipment 25 Apr12.xlsx" the document identified in paragraph 2.2, i.e. "NOAA Ship Foster GPETE List (excel file)?

Answer 5: Yes

Question 6:

Item 10141 - Is document titled "Calibrations Listing-ShipsGages&Meters October 2014.xlsx" the document identified in paragraph 2.1 as NOAA Ship Foster Gauge and Thermometer List

(excel file)?

Answer 6: Yes

Question 7:

Item 15121 - Paragraph 2.2 identifes "Engineer's Cooling Capacity Spreadsheet" as a reference document. The work scope identified in the Item No. 15121 makes no mention of this document and includes no requirement for use of reference document identified in paragraph 2.2. Please remove reference document identified in paragraph 2.2.

Answer 7: Reference will be removed.

Question 8:

Item 10011 - Reference documents, paragraph 2.2 and 2.3 were not included in the references received. Please provide the following documents:

-NOAA Standard Specification AMC-631-2D, “Coating Systems for Steel Surfaces”

-NOAA Standard Specification MOC-300-3, “General Requirements for Electrical/

Electronic Items”

Answer 8: Posted on FBO Amendment 0002 Dated August 12, 2019, Attachment

Drawings & References

Question 9:

Item 13241 - Paragraph 7.1 includes the text "Red light (aircraft warning light) inoperable/damaged. Are all desired repairs to be funded using the material ($12500) and man-hours (500) identified in paragraph 7.1?

Answer 9: Yes, Question 10:

Item 15351 - Reference document identified in paragraph 2.3 has not been provided. Please provide reference document titled "NF-555-001 FIRE PLAN".

Answer 10: Reference provided. Also, please note that the reference has been changed to NF-555-002 FIRE PLAN to reflect the updated document.

Question 11:

Item 15351 - Paragraph 7.1 identifies Reference 2.4. Reference 2.4 is not identified in the work item. Please identify and provide "Reference 2.4" and/or modify the work item as needed.

Answer 11: Paragraph 7.1 of Item 15351 should say “Reference 2.3” vice “Reference

2.4”.

Question 12:

Item 15351 - Paragraph 7.6.1 identifies the location for inspection and testing to be the locations specified in paragraph 3.5. Please confirm the correct location of the equipment to be inspected and tested.

Answer 12: Change paragraph 7.6.1 to the “, in locations specified in 3.4.”

Question 13:

Item 15351 - Paragraph 7.7 of the work item identifies "section 3.6" as the fire hoses to be tested.

Section 3.6 identifies SCBAs. Please identified the firehoses required to be pressure tested per paragraph 7.7.

Answer 13: Change paragraph 7.7 to “section 3.5”

Question 14:

Item 20031 - During shipcheck it was made clear that conceptual work has been performed by the supplier identified in the work item and the government. Work item has requirements for the contractor to provide design, engineering, and installation services of an as yet to be designed system. As the full requirements for installation are unknown, it was discussed at shipcheck that the desired upgrades would be subject to a level of effort. Please confirm that the work requirements of item 20031 are to be modified to make all requirements subject to a Level of

Effort requirement.

Answer 14: Remove item 20031

Question 15:

Item 23131 - During shipcheck it was made clear that conceptual work has been performed by the supplier identified in the work item and the government. Work item has requirements for the contractor to provide design, engineering, and installation services of an as yet to be designed system. As the full requirements for installation are unknown, it was discussed at shipcheck that the desired installation would be subject to a level of effort. Please confirm that the work requirements of item 23131 are to be modified to make all requirements subject to a Level of

Effort requirement.

Answer 15: Posted on FBO Amendment 0003 dated August 22, 2019 Attachment FY19

DS & DD SPEC REV 3.

Question 16:

Item 26311 - The references, marked up Module Drawings, identified in paragraph 2.2 were not included in the references received. During shipcheck, discussion were that marked up module drawings would be provided. Please provide the Module Drawings containing clear markup so cost estimate/s can be developed.

Answer 16: See Attachment Marked Up Module Drawings for Paint.

Question 17:

Item 26311 - Reference document, paragraph 2.1 was not included in the references received.

Please provide the following documents: NOAA Standard Specification AMC-631-2C, “Coating Systems for Steel Surfaces”

Answer 17: Reference provided as AMC-631-2D, Updated Item 26311 (Now 16311) to match. Posted on FBO Amendment 0002 Dated August 12, 2019, Attachment Drawings &

References

Question 18:

FBO postings for this solicitation are extremely confusing. There are a number of files that are either incorrectly identified, incorrectly posted, or missing on fbo.gov for this solicitation.

Please review each identified Amendment, numbers 1 through 5 and confirm that each

Amendment is clearly identified with the required Standard Form 30 and that the documents identified in Block 14 of each Amendment are available with each Amendment.

For example, fbo.gov shows that Amendment 5 was posted on Aug 22, 2019. Amendment 5 posting includes a total of 4 documents. It includes an SF30 identified as Amendment 3 but no

SF30 identified as Amendment 5.

Amendment 3 posted on Aug 16, 2019 does not have a Standard Form 30 identifying the changed documents/information.

Package, posted on Aug 20, 2019, contains the SF 30 for Amendment 2.

Block 14 of the various SF30 sheets contains identification of variouse documents/information, however, the documents are not posted with the Amendment.

Answer 18:

Amendments 1 and 2 posted incorrectly with multiple packages per amendment.

Unfortunately this cannot be corrected. All attachments have been uploaded to FBO.

Amendment 1 posted August 16, 2019 and includes the FBO packages titled

“Amendment 1”, “Amendment 2” and “Amendment 3”.

Amendment 2 posted August 20, 2019 and includes FBO packages titled “Package”, “Package” and “Amendment 4”. Amendment 2 also included FBO package titled

“Attachment 1 References & Pictures” which posted August 21, 2019.

Amendment 3 posted correctly and all attachment are under one package titled

“Amendment 5”.

Question 19:

On fbo.gov, the posting for Amendment 0003 identifies NF_FY19_DS&DD_ Rev-1.pdf and

J.2_Schedule_B_-_Schedule_of_supplies_or_services__REV-1.xls. There is no References and

Photos document. The fbo.gov posting for Amendment 2 does not include an SF30. It does include a Drawing References zip file. This file contains a document titled Standards for Lifting

Appliances on NOAA Ships.pdf. This document does not contain any information related to the actual weights that each lifting device is required to be tested to. We require information related to the test type, static/dynamic, and load that for each test type required.

Answer 19: Please reference the responses provided for Questions 1 and 19. The SF-30 for Amendment 2 is under FBO package titled “Package” dated August 20, 2019. The file is titled “Amendment 0002”. “101 2.3 Standards for Lifting Appliances on NOAA

Ships” has been provided under Amendment 3 (FBO package “Amendment 5”).

Question 20:

Item 10121 – Subitem 7.7. Please specify Maxim MSA22 silencer model size

Answer 20: MSA22 - 8C2

Question 21:

Item 10131 – Subitem 7.3. Please provide size of existing strainers.

Answer 21: 4” for main engine, Sanitary flushing is 2.5”, A/C is 3”, R/O is 1”

Question 22:

Item 10131 – Subitem 7.5. Please provide seawater system drawing. Also, please provide government furnished seawater pump model information

Answer 22: Will delete from spec.

Question 23:

Item 10121

Paragraph 7.11.1 identifies that 75% of the cables on the 03-level require new cable to be replaced using government provided cable. The termination location for the cables has not been provided.

Are all cable terminations located in the bridge? If not, please identify the location of all cable termination points.

Answer 23: Assume all terminations are on the bridge.

Question 24:

Item 10121

During shipcheck it was discussed that repair of peneterations would not require pull back of cables and that repairs would be accomplished using fire-stop putty for all penetrations where leakage was found.

Please confirm that the extent of repairs required by paragraph 7.13 are limited to soap and blow testing and replacement of fire-stop putty if required.

If other methods of repair are required please identify the method of repair required and the quantity of penetrations to be repaired using this method.

Answer 24: Confirm that the intent of this item is to use fire stop putty for all penetrations. Anything outside of this scope will be covered with a CFR.

Question 25:

Item 10131

During shipcheck it was discussed that the requirements of paragraph 7.2 would be changed to a

Level of Effort.

Will the requirements of paragraph 7.2 be changed to a Level of Effort?

Answer 25: Additional work discovered from paragraph 7.2 will be addressed with a

CFR once survey is complete.

Question 26:

Item 19971

During shipcheck it was discussed that the government desired to have the vessel docked approximately 1/3 of the way through the repair period for a duration of two (2) weeks.

Please confirm that the government requires the vessel to be on dry-dock for a two (2) week period from approximately December 5 through December 19, 2019.

Answer 26: Yes, acceptable

Question 27:

Item 15121

Shipcheck inspection of Chief Steward's Stateroom (01-24-1-L) identified that the vent duct identified in paragraph 7.20 is fabricated with a arched lower bottom. Duct does not appear to be damaged.

Is it the intent of paragraph 7.20 to reseal the duct section in stateroom 01-24-1-L? If not, what is the extent of the discrepancy corrective action required?

Answer 27: The intent of paragraph 7.20 of item 15121 is to reseal the ducting in stateroom 01-24-1-L

Question 28:

Item 19971

Paragraph 7.2 states "Drydock the ship after surface preparation is completed …described in WI

26311."

Vessel surface preparations for side shell/hull/freeboard painting are not typically performed while the vessel is waterborne due to the extensive requirements for containment.

Is it the intent of the work item that the vessel freeboard be surface preprepared in accordance with WI 26311 while the vessel is waterborne? As an alternative, can the freeboard and bulwarks be surface prepared while the vessel is in a dry-docked condition?

Answer 28: Freeboard painting was removed from the specification.

Question 29:

Item 20031

Paragraph 7.3 identifies a level of effort value of $25,000 for bid purposes. Paragraph 7.7.3 identifies a level of effort value of $60,000 for bid purposes.

Are the costs for performance of the requirements of paragraphs 7.3 through 7.8 included in the level of effort values provided by paragraph 7.3 and 7.7.3? If not, since the installation requirements are not fully identified, please identify how the contractor is to identify/estimate the value for installation requirements.

Answer 29: Removed item 20031

Question 30:

Item 26311

Paragraph 7.6 states "(blasted or hand-tooled as appropriate for location) to bare metal in areas that require complete coating system applied. Assume level of effort to be $25k for any additional weather decks and free board areas requiring painting."

A) The requirements do not identify what type of surface preparation "is appropriate for location". Please identify the surface preparation requirement for each surface identified in paragraph 3.0.

B) Is the entire freeboard area identified in paragraph 3.1.1 required to be blasted to bare metal?

If not, please identify the surface area required to be blasted and the surface area required to be hand-tooled.

C) Are the Bulwarks identified in paragraph 3.1.2 the same bulwark areas identified in paragraph

3.1.1? If not, please identify the bulwarks to be painted by paragraph 3.1.2.

D) Paragraph 3.1.2 identifies that the bulwarks may be removed from ship to shop. Please clarify the bulwark sections/areas which can be removed to shop.

E) Are the areas identified in paragraphs 3.1.3, 3.1.4, 3.1.5, and 3.1.6 to be blasted or hand-tooled to bare metal?

F) Paragraph 7.6 states "Clean and remove surface contamination from all other areas." What

"other areas" is this referring to and what is the total surface area to be cleaned?

Answer 30A: Requirement removed from specification.

Answer 30B: Requirement removed from specification.

Answer 30C: Requirement removed from specification.

Answer 30D: Requirement removed from specification.

Answer 30E: Hand tool cleaned.

Answer 30F: Sentence was removed.

Question 31:

Item 26311

Answer 31: Change to $2500 level of effort.

Please provide the sketch for the plastic seachest cover modification identified in paragraph 7.8.

Question 32:

Item 15681

Steering vane seals are required to be renewed for the port and starboard inboard steering vanes.

During shipcheck it was stated that a total of eight (8) seals were to be renewed.

From the technical manual, NF568-S9568-AR-MMA-010.pdf, it appears that there are a total of two (2) seals identified as Mfg. Part No. CH60985 as shown in Figure and Index No. 7-4-9.

Please confirm that the requirement of paragraph 7.3.1 is to replace a total of two (2) seals per Figure and Index No. 7-4-9. If additional seals are required to be replaced please provide the Figure and Index No. and Mfg. Part number/s and quantity of each.

Answer 32: There are a qty of 2 in four locations for a total of 8. The 4 locations are identical.

topmostSubform[0]:
Page1[0]:
ContractIDCode[0]:
Page[0]: 1
AmendmentNo[0]: 0004
ReqNumber[0]: NMAN7200-19-00692
ProjectNo[0]:
IssuedBy[0]: NOAA/ERAD

200 GRANBY STREET

NORFOLK, VA 23510

Code[0]: AJ930073
AdministeredBy[0]: See Block 6
Code[2]:
NameandAddress[0]:
Code[1]:
FacilityCode[0]:
CheckBox9[0]: 1
CheckBox10[0]: Off
ModificationNo[0]:
Dated10B[0]:
CheckBox11[0]: 1
Copies[0]: 1
AccountingData[0]: N/A
CheckBox13A[0]: Off
A13[0]:
CheckBox13B[0]: Off
CheckBox13C[0]: Off
C13[0]:
CheckBox13D[0]: Off
D13[0]:
IsNot[0]: Off
Is[0]: Off
CopiesReturned[0]:
NameandTitleSigner[0]:
DateSigned[0]:
DateSigned[1]:

File details come from the government source that posted it.