Questions and Answers 2.pdf

PDF 184 KB Posted

Attached to
INSTALLATION OF ELECTRICAL METERS Federal contract opportunity
Solicitation number
12305B21R0020
Issued by
Department of Agriculture Agricultural Research Service Field Research Implementation and Information Delivery Northeast Area

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to INSTALLATION OF ELECTRICAL METERS, newest first.
File Type Posted
Amendment 0002.pdf PDF
Rev. #1 SOW for BARC West Electrical Substation Smart Meter Installation Project.doc DOC document
Questions and Answers 1.pdf PDF
Amendment 0001.pdf PDF
Submittal Register For BARC Electrical High Voltage Substation Electrical Meter Installation Projetct (1).doc DOC document
Visitor Contractor Wellness Check.docx DOCX document
NEA Contractor Approval Procedure Template.docx DOCX document
RFI Form.docx DOCX document
12305B21R0020.pdf PDF
MD20210044 05142021.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

United States Department of Agriculture

Research, Education and Economics Agricultural Research Service

Northeast Area Director’s Office 10300 Baltimore Avenue Building 003, Room 223

Beltsville, Maryland 20705-2350 USDA is an Equal Opportunity Provider and Employer

June 28, 2021

IN REPLY

REFER TO: Solicitation: 12305B21R0020 BARC Electric Meters

Questions and Answers #2

1. Please provide any specific “metering specifications” for the three (3) “Advanced” electrical meters to be installed.

ANSWER: The specification is “Schneider Electric ION 9000 or equal.” The manufacturer’s website is https://www.se.com/us/en/work/products/product-launch/powerlogic-ion9000/overview.jsp.

2. What communication protocol is needed if any?

ANSWER: The native protocol is ION. The ION 9000 also supports Modbus and ethernet.

The meter must communicate over ethernet on the BARC network on VLAN to a Schneider electric meter server running PMS 2000. See the manufacturer’s website at https://www.productinfo.schneider-electric.com/ion9000/5b92c16783d55700015689f0/ION9000%20user%20manual/English/B M_ION9000seriesUserManual_0000226366.ditamap/$/Chapter_Communications_0000049 144.

3. Is existing metering to remain in place or be removed and replaced with new metering?

ANSWER: The existing metering does not need to be removed

4. Drawing on site shows existing analog metering (WM, WHM, VAR, A) connected to 400:5A CT’s located on the load side bus of each incoming main breaker. Are these CT’s to be utilized for Option 1 CLIN 0001 Installation of 3 Advanced Electric Meters on Incoming Feeders?

ANSWER: Install new CT’s

Response, please concur that existing CT's are to be replaced with new.

ANSWER: That is correct.

5. Option 2 CLIN 0002 Line item installation of three (3) Electrical Meters to BARC West Outbound Electrical Feeders: Drawing on site shows outgoing feeders to be tapped directly off the load side bus of each incoming main breaker, USDA Feeder#3, USDA Feeder #2, USDA https://gcc02.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fwww.se.com%2Fus%2Fen%2Fwork%2Fproducts%2Fproduct-launch%2Fpowerlogic-ion9000%2Foverview.jsp&data=04%7C01%7C%7C3dbe7206064e4a7b86a908d930365c26%7Ced5b36e701ee4ebc867ee03cfa0d4697%7C0%7C0%7C637593832303637319%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C1000&sdata=7ddozerRverBWnqkc840qchH8BPTVuXSDL5uIeEKriw%3D&reserved=0 https://gcc02.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fwww.se.com%2Fus%2Fen%2Fwork%2Fproducts%2Fproduct-launch%2Fpowerlogic-ion9000%2Foverview.jsp&data=04%7C01%7C%7C3dbe7206064e4a7b86a908d930365c26%7Ced5b36e701ee4ebc867ee03cfa0d4697%7C0%7C0%7C637593832303637319%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C1000&sdata=7ddozerRverBWnqkc840qchH8BPTVuXSDL5uIeEKriw%3D&reserved=0 https://gcc02.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fwww.productinfo.schneider-electric.com%2Fion9000%2F5b92c16783d55700015689f0%2FION9000%2520user%2520manual%2FEnglish%2FBM_ION9000seriesUserManual_0000226366.ditamap%2F%24%2FChapter_Communications_0000049144&data=04%7C01%7C%7C3dbe7206064e4a7b86a908d930365c26%7Ced5b36e701ee4ebc867ee03cfa0d4697%7C0%7C0%7C637593832303637319%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C1000&sdata=vJ7gtXkJozQA8ANWeRcz0aGmc3qp0S2YroU82o6S%2BiM%3D&reserved=0 https://gcc02.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fwww.productinfo.schneider-electric.com%2Fion9000%2F5b92c16783d55700015689f0%2FION9000%2520user%2520manual%2FEnglish%2FBM_ION9000seriesUserManual_0000226366.ditamap%2F%24%2FChapter_Communications_0000049144&data=04%7C01%7C%7C3dbe7206064e4a7b86a908d930365c26%7Ced5b36e701ee4ebc867ee03cfa0d4697%7C0%7C0%7C637593832303637319%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C1000&sdata=vJ7gtXkJozQA8ANWeRcz0aGmc3qp0S2YroU82o6S%2BiM%3D&reserved=0 https://gcc02.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fwww.productinfo.schneider-electric.com%2Fion9000%2F5b92c16783d55700015689f0%2FION9000%2520user%2520manual%2FEnglish%2FBM_ION9000seriesUserManual_0000226366.ditamap%2F%24%2FChapter_Communications_0000049144&data=04%7C01%7C%7C3dbe7206064e4a7b86a908d930365c26%7Ced5b36e701ee4ebc867ee03cfa0d4697%7C0%7C0%7C637593832303637319%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C1000&sdata=vJ7gtXkJozQA8ANWeRcz0aGmc3qp0S2YroU82o6S%2BiM%3D&reserved=0 https://gcc02.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fwww.productinfo.schneider-electric.com%2Fion9000%2F5b92c16783d55700015689f0%2FION9000%2520user%2520manual%2FEnglish%2FBM_ION9000seriesUserManual_0000226366.ditamap%2F%24%2FChapter_Communications_0000049144&data=04%7C01%7C%7C3dbe7206064e4a7b86a908d930365c26%7Ced5b36e701ee4ebc867ee03cfa0d4697%7C0%7C0%7C637593832303637319%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C1000&sdata=vJ7gtXkJozQA8ANWeRcz0aGmc3qp0S2YroU82o6S%2BiM%3D&reserved=0

Feeder #1 and utilizing the same 400:5A CT’s as noted above. Are these CT’s to be utilized for option 2? If so, this is redundant metering, please clarify.

ANSWER: Install new CTs

Response, please concur that existing CT's are to be replaced with new.

ANSWER: That is correct.

6. Existing Volt meters utilize line side PT’s according to drawings on site, are these same PT’s to be utilized for the new metering for Option 1 CLIN 0001?

ANSWER: Install new PTs downstream of the PEPCO revenue meters.

There is no space to install 15kv rated PT's in the switchgear, please concur that existing PT's are to be utilized for voltage inputs to new metering.

ANSWER: The old CTs are for the existing analog meters and cannot be reused with the proposed ION 9000 digital meters. All new equipment is required for this project.

7. Option 2 CLIN 0002 Line-item installation of three (3) Electrical Meters to BARC West Outbound Electrical Feeders: are there existing bus PT’s for monitoring outgoing feeders? See item 3 above.

ANSWER: Install new PTs there is no space to install 15kv rated PT's in the switchgear, please concur that existing PT's are to be utilized for voltage inputs to new metering.

ANSWER: See #6 above.

8. Will the installation of the new metering take place during standard hours or off hours, including Saturday, Sunday?

Answer: Only standard work hours during the weekdays

9. Reference is made to the Questions and Answers #1. Are the drawings that were made available for viewing on site going to be made available for additional viewing, prior to the Updated Date offers are due, July 2, 2021 5:PM EDT.

ANSWER: No. The drawings that are onsite are hard copies only and will not be published in the solicitation.

10. Will there be an additional organized site visit scheduled for Offerors prior to the Updated Date offers are due July 2, 2021 5:PM EDT?

ANSWER: No there will be no additional site visits?

File details come from the government source that posted it. Updated .