Questions and Answers 1.pdf
PDF 180 KB Posted
- Attached to
- INSTALLATION OF ELECTRICAL METERS Federal contract opportunity
- Solicitation number
- 12305B21R0020
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Questions and Answers 2.pdf | ||
| Amendment 0002.pdf | ||
| Rev. #1 SOW for BARC West Electrical Substation Smart Meter Installation Project.doc | DOC document | |
| Amendment 0001.pdf | ||
| MD20210044 05142021.pdf | ||
| Submittal Register For BARC Electrical High Voltage Substation Electrical Meter Installation Projetct (1).doc | DOC document | |
| Visitor Contractor Wellness Check.docx | DOCX document | |
| NEA Contractor Approval Procedure Template.docx | DOCX document | |
| RFI Form.docx | DOCX document | |
| 12305B21R0020.pdf |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
United States Department of Agriculture
Research, Education and Economics Agricultural Research Service
Northeast Area Director’s Office 10300 Baltimore Avenue Building 003, Room 223
Beltsville, Maryland 20705-2350 USDA is an Equal Opportunity Provider and Employer
June 17, 2021
IN REPLY
REFER TO: Solicitation: 12305B21R0020 BARC Electric Meters
Questions and Answers #1
1. Please provide any specific “metering specifications” for the three (3) “Advanced” electrical meters to be installed.
ANSWER: The specification is “Schneider Electric ION 9000 or equal.” The manufacturer’s website is https://www.se.com/us/en/work/products/product-launch/powerlogic-ion9000/overview.jsp.
2. What communication protocol is needed if any?
ANSWER: The native protocol is ION. The ION 9000 also supports Modbus and ethernet.
The meter must communicate over ethernet on the BARC network on VLAN to a Schneider electric meter server running PMS 2000. See the manufacturer’s website at https://www.productinfo.schneider-electric.com/ion9000/5b92c16783d55700015689f0/ION9000%20user%20manual/English/B M_ION9000seriesUserManual_0000226366.ditamap/$/Chapter_Communications_0000049 144.
3. Is existing metering to remain in place or be removed and replaced with new metering?
ANSWER: The existing metering does not need to be removed
4. Drawing on site shows existing analog metering (WM, WHM, VAR, A) connected to 400:5A CT’s located on the load side bus of each incoming main breaker. Are these CT’s to be utilized for Option 1 CLIN 0001 Installation of 3 Advanced Electric Meters on Incoming Feeders?
ANSWER: Install new CT’s
5. Option 2 CLIN 0002 Line item installation of three (3) Electrical Meters to BARC West Outbound Electrical Feeders: Drawing on site shows outgoing feeders to be tapped directly off the load side bus of each incoming main breaker, USDA Feeder#3, USDA Feeder #2, USDA Feeder #1 and utilizing the same 400:5A CT’s as noted above. Are these CT’s to be utilized for option 2? If so, this is redundant metering, please clarify.
ANSWER: Install new CTs https://gcc02.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fwww.se.com%2Fus%2Fen%2Fwork%2Fproducts%2Fproduct-launch%2Fpowerlogic-ion9000%2Foverview.jsp&data=04%7C01%7C%7C3dbe7206064e4a7b86a908d930365c26%7Ced5b36e701ee4ebc867ee03cfa0d4697%7C0%7C0%7C637593832303637319%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C1000&sdata=7ddozerRverBWnqkc840qchH8BPTVuXSDL5uIeEKriw%3D&reserved=0 https://gcc02.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fwww.se.com%2Fus%2Fen%2Fwork%2Fproducts%2Fproduct-launch%2Fpowerlogic-ion9000%2Foverview.jsp&data=04%7C01%7C%7C3dbe7206064e4a7b86a908d930365c26%7Ced5b36e701ee4ebc867ee03cfa0d4697%7C0%7C0%7C637593832303637319%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C1000&sdata=7ddozerRverBWnqkc840qchH8BPTVuXSDL5uIeEKriw%3D&reserved=0 https://gcc02.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fwww.productinfo.schneider-electric.com%2Fion9000%2F5b92c16783d55700015689f0%2FION9000%2520user%2520manual%2FEnglish%2FBM_ION9000seriesUserManual_0000226366.ditamap%2F%24%2FChapter_Communications_0000049144&data=04%7C01%7C%7C3dbe7206064e4a7b86a908d930365c26%7Ced5b36e701ee4ebc867ee03cfa0d4697%7C0%7C0%7C637593832303637319%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C1000&sdata=vJ7gtXkJozQA8ANWeRcz0aGmc3qp0S2YroU82o6S%2BiM%3D&reserved=0 https://gcc02.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fwww.productinfo.schneider-electric.com%2Fion9000%2F5b92c16783d55700015689f0%2FION9000%2520user%2520manual%2FEnglish%2FBM_ION9000seriesUserManual_0000226366.ditamap%2F%24%2FChapter_Communications_0000049144&data=04%7C01%7C%7C3dbe7206064e4a7b86a908d930365c26%7Ced5b36e701ee4ebc867ee03cfa0d4697%7C0%7C0%7C637593832303637319%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C1000&sdata=vJ7gtXkJozQA8ANWeRcz0aGmc3qp0S2YroU82o6S%2BiM%3D&reserved=0 https://gcc02.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fwww.productinfo.schneider-electric.com%2Fion9000%2F5b92c16783d55700015689f0%2FION9000%2520user%2520manual%2FEnglish%2FBM_ION9000seriesUserManual_0000226366.ditamap%2F%24%2FChapter_Communications_0000049144&data=04%7C01%7C%7C3dbe7206064e4a7b86a908d930365c26%7Ced5b36e701ee4ebc867ee03cfa0d4697%7C0%7C0%7C637593832303637319%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C1000&sdata=vJ7gtXkJozQA8ANWeRcz0aGmc3qp0S2YroU82o6S%2BiM%3D&reserved=0 https://gcc02.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fwww.productinfo.schneider-electric.com%2Fion9000%2F5b92c16783d55700015689f0%2FION9000%2520user%2520manual%2FEnglish%2FBM_ION9000seriesUserManual_0000226366.ditamap%2F%24%2FChapter_Communications_0000049144&data=04%7C01%7C%7C3dbe7206064e4a7b86a908d930365c26%7Ced5b36e701ee4ebc867ee03cfa0d4697%7C0%7C0%7C637593832303637319%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C1000&sdata=vJ7gtXkJozQA8ANWeRcz0aGmc3qp0S2YroU82o6S%2BiM%3D&reserved=0
6. Existing Volt meters utilize line side PT’s according to drawings on site, are these same PT’s to be utilized for the new metering for Option 1 CLIN 0001?
ANSWER: Install new PTs downstream of the PEPCO revenue meters.
7. Option 2 CLIN 0002 Line-item installation of three (3) Electrical Meters to BARC West Outbound Electrical Feeders: are there existing bus PT’s for monitoring outgoing feeders? See item 3 above.
ANSWER: Install new PTs
8. Will the installation of the new metering take place during standard hours or off hours, including Saturday, Sunday?
Answer: Only standard work hours during the weekdays
File details come from the government source that posted it. Updated .