QuestionsAnswers_0005776.pdf

PDF 111 KB Posted

Attached to
. 308 Winchester/7. 62 x 51 NATO Long Range Open Air Match
Solicitation number
0005776
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
Amnd01_0005776.pdf PDF
Cover Pg RFP0005776.pdf PDF
308 RFP2 0005776.pdf PDF
RFP Cover Ltr 0005776.pdf PDF
308 RFP 0005776.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

RFP0005776

Caliber – 308 Winchester / 7.62x51 NATO

Long Range – Open Air Match

QUESTIONS & ANSWERS

Posted 13 October 2020

The following questions and answers are provided for informational purposes only.

Nothing contained in the below questions and answers constitutes a change to the terms and conditions of the solicitation. Any change to a term or condition will be issued through an amendment to the solicitation. Upon review of the answers provided below, if additional clarification is needed, please forward questions to the attention of Nell Hitchye, Contracting Officer, elhitchye@fbi.gov by close of business on 11 December 2020.

Note: In some instances, additional context has been added to the original question to clearly describe the question for all potential Offerors.

QUESTION 1:

RFP #0005776 Cover Letter: This correspondence lists “The North American Industry Classification System code is 332992, Small Arms Ammunition Manufacturing, with a small business size standard of 1,000 employee”. Please clarify whether or not this is a “unrestricted solicitation/full and open competition” or an SBA concern.

ANSWER 1:

THIS IS AN UNRESTRICTED SOLICITATION/FULL AND OPEN

COMPETITION.

QUESTION 2:

SOW Page 92; M.3.5. Phase II; 2. Ballistic Coefficient: What test equipment or apparatus will the Government use to determine BC? Any further detail on the process and measurement methods will be appreciated; potentially minimizing discrepancies between BC values.

ANSWER 2:

THE GOVERNMENT INTENDS TO UTILIZE AN OEHLER 85 SYSTEM. THE

ACOUSTIC TARGET WILL BE PLACED AT 100 METERS. THE OEHLER

START SCREENS WILL BE PLACED 15 FEET IN FRONT OF THE MUZZLE.

QUESTION 3:

SOW Page 8 C.4.2. Projectile Design: This requirement: “shall certify and warrant that projectile design is compatible with all listed weapons (see Section C.5.1.)” identifies two specific weapons; one equipped with a suppressor. The lead time(s) for sourcing these items (along with related BATF permits/certificates), makes it necessary to request a 60-day extension to the overall RFP close/due date. This will ensure ample time to obtain the listed equipment, allow for proper development/testing/certification of projectile samples specific to these identified platforms and ultimately provide the best possible submission to the Government for consideration.

ANSWER 3:

IN THE CASE OF S.O.W. C.4.2, THE GOVERNMENT WILL HAVE TEST FIRED

SUBMITTED AMMUNITION THROUGH THE WEAPONS IDENTIFIED IN C.5.1

IN SUFFICIENT QUANTITIES TO DETERMINE PROJECTILE DESIGN

COMPATIBILITY.

QUESTION 4:

Will the FBI consider extending the due date by 45 days?

ANSWER 4:

THE GOVERNMENT WILL ALLOW FOR AN EXTENSION FROM 11

DECEMBER 2020 TO 15 JANUARY 2021. AN AMENDMENT WILL BE POSTED

TO REFLECT THE CHANGE.

QUESTION 5:

C.8 AUTHORIZED BUYERS: C.8.1 states the Contractor shall receive a list of authorized buyers post award. Will this list include other Department of Justice agency components and will other agencies be able to seek permission to utilize the contract on a case by case basis?

ANSWER 5:

THE GOVERNMENT ANTICIPATES THAT OTHER DEPARTMENT OF

JUSTICE AGENCY COMPONENTS MAY REQUEST TO PURCHASE FROM

THIS CONTRACT. OTHER US GOVERNMENT ENTITIES MAY BE

PERMITTED TO UTILIZE THE CONTRACT ON A CASE-BY-CASE

DETERMINATION. ALL REQUESTS FROM NON-FBI AGENCIES WILL

REQUIRE APPROVAL FROM THE CONTRACTING OFFICER.

QUESTION 6:

M.3.5 Phase II - 1. Accuracy from FBI Rifles @ 100 meters:

What will the approximate rate of fire be for each 5-shot group with both the FBI Sniper rifle and suppressed LaRue Tactical PredatOBR? What is the approximate amount of time between 5 shot groups with each rifle?

Approximately how many rounds since last cleaned, what is the cleaning process, and how many total rounds on barrel will there be on the FBI Sniper rifle and suppressed LaRue Tactical PredatOBR at the time of the M.3.5.1 Accuracy from FBI Rifles @ 100 meters test?

ANSWER 6:

THE RATE OF FIRE FOR PHASE II ACCURACY TESTING WILL BE SLOW

FIRE – NOT TO EXCEED ONE SHOT EVERY FIVE SECONDS. IT IS THE

INTENT OF THE GOVERNMENT TO FIRE THE BEST GROUPS POSSIBLE

WITH THE SAMPLE AMMUNITION AND THE FBI WEAPONS. THE TEST

PERSONNEL WILL SHOOT AT A RATE THAT IS COMFORTABLE FOR

THEM TO FIRE ACCURATE GROUPS.

THERE IS NO SET TIME BETWEEN THE 5-SHOT GROUPS BUT THE

DURATION WILL BE ADEQUATE TO MINIMIZE HEAT MIRAGE AND

RELOAD THE MAGAZINE. THE GOVERNMENT ANTICIPATES THAT THE

BREAKS BETWEEN 5-SHOT GROUPS WOULD BE NO LESS THAN ONE

MINUTE.

THE AMMUNITION TEST SAMPLES WILL BEGIN THE ACCURACY

ASSESSMENT WITH CLEAN TEST WEAPONS. EACH TEST WEAPON WILL

BE CLEANED AFTER EACH SET OF FIVE 5-SHOT GROUPS.

THE TEST WEAPONS HAVE NOT BEEN PREVIOUSLY ISSUED TO FBI

PERSONNEL FOR OPERATIONAL USE. THEY ARE ALL IN SIMILAR, LIKE-

NEW CONDITION AND INDIVIDUALLY HAVE NO MORE THAN 100 ROUNDS

FIRED.

THE CLEANING PROCESS USED WILL BE:

1. ENSURE RIFLE IS UNLOADED

2. REMOVE BOLT

3. SET RIFLE SO THAT MUZZLE IS DEPRESSED

4. INSERT BOREGUIDE

5. PLACE THE RAG ON THE STOCK AND UNDER THE END OF

THE BOREGUIDE

6. WET ONE PATCH WITH SOLVENT AND PASS THRU THE BORE

– REPEAT. SOLVENT USED WILL BE SHOOTER’S CHOICE.

7. WET A BRONZE BRUSH WITH SOLVENT AND MAKE 10 PASSES

(FORWARD AND BACK EQUALS ONE PASS) THRU THE BORE

8. RE-WET THE BRUSH WITH SOLVENT AND MAKE 10 MORE

PASSES THRU THE BORE

9. RUN PATCHES DOWN THE BORE UNTIL THEY COME OUT

MOSTLY CLEAN (NOMINALLY 15 PATCHES)

10. REMOVE THE BOREGUIDE

11. PLACE CHAMBER BRUSH ON PISTOL ROD

12. WRAP LARGE PATCH AROUND THE CHAMBER BRUSH

13. INSERT THE PATCH WRAPPED BRUSH INTO THE CHAMBER

AND TWIST TO CLEAN

14. REPLACE THE BOREGUIDE

15. RUN ONE MORE PATCH DOWN THE BORE

16. WIPE OFF THE SOLVENT AT THE MUZZLE

17. REASSEMBLE THE RIFLE

QUESTION 7:

Ballistic Coefficient from FBI Rifles:

At what distance or Mach number will the G1 ballistic coefficient be calculated?

ANSWER 7:

IT IS THE INTENT OF THE GOVERNMENT TO MEASURE THE G1

BALLISTIC COEFFICIENT (B.C.) AT A DISTANCE OF 100 METERS.

QUESTION 8:

Muzzle Velocity:

Will the 20-round sample be fired within one session and if so, what will the approximate firing frequency be? If it will not be fired in one session, how many rounds per session will be fired and how long between each session.

ANSWER 8:

THE 20-ROUND SAMPLE FIRED FOR ASSESSMENT #3 MUZZLE VELOCITY

WILL BE FIRED IN ONE SESSION WITH FOUR 5-ROUND MAGAZINES. THE

MAGAZINES WILL BE LOADED PRIOR TO THE START OF THE

ASSESSMENT. THE ROUNDS WILL BE FIRED AT A SLOW PACE,

APPROXIMATELY ONE SHOT EVERY 3 TO 5 SECONDS TO ENSURE

ADAQUATE TIME FOR THE OEHLER SYSTEM TO RECORD EACH SHOT.

MAGAZINE CHANGES WILL BE SHORT IN DURATION.

QUESTION 9:

Velocity Temperature Stability:

Does the word sample signify the 20-round sample, or an individual round? In other words, will the entire sample of 20 temperature conditions rounds be removed from the temperature exposure and tested or will one round be removed and tested at a time from the temperature exposure.

ANSWER 9:

FOR THE VELOCITY TEMPERATURE STABLILTY ASSESSMENT, IT IS THE

INTENT OF THE GOVERNMENT TO LOAD THE 20 ROUNDS IN FOUR

MAGAZINES WITH FIVE ROUNDS EACH. THOSE MAGAZINES WILL BE

REMOVED FROM THE CONDITIONED CHAMBER ONE AT A TIME. ALL

FIVE ROUNDS WILL BE FIRED BEFORE THE NEXT MAGAZINE IS

REMOVED FROM THE CHAMBER. THE ENVIRONMENTAL CHAMBERS

ARE LOCATED DIRECTLY ADJACENT TO THE SHOOTING POSITION AND

IT IS ANTICIPATED THAT ALL TEST ROUNDS WOULD BE FIRED QUICKLY

ONCE REMOVED FROM THE CONDITIONED SPACE.

QUESTION 10:

SAAMI/NATO Pressure:

What is the twist rate, barrel length, and barrel manufacturer that will be used for SAAMI pressure measurements?

ANSWER 10:

IT IS THE INTENT OF THE GOVERNMENT TO USE A STANDARD SAAMI

VELOCITY AND PRESSURE TEST BARREL, 24 INCHES, FOUR GROOVES,

AND A TWIST RATE OF 1:12”. THE TEST BARREL WAS MANUFACTURED

BY WISEMAN.

QUESTION 11:

Per the RFP, we understand in Volume #2: Price Proposal we need to include a certification of an active registration in the System for Award Management (SAM) database and Online Representations & Certifications Application (ORCA). In that ORCA was obsoleted by SAM, could the FBI confirm that a SAM registration only is sufficient?

ANSWER 11:

VERIFIED WITH SAM HELP DESK, ORCA IS NOT OBSOLETE. IF THERE IS

A CHALLENGE WITH OBTAINING ORCA THROUGH SAM, PLEASE

CONTACT THE SAM HELP DESK, HAVE YOUR DUNS# AVAILABLE.

QUESTION 12:

We understand we need to include the Signed Cover Page (provided with prospective offeror letter) by an individual authorized to bind the organization, is that provided as an attachment with a preferred format? Or is contractor format acceptable?

ANSWER 12:

SEE ATTACHED COVER PAGE FOR USE

QUESTION 13:

Would a Vendor Day be considered?

ANSWER 13:

NO VENDOR DAY WILL BE CONSIDERED.

QUESTION 14:

In reference to the testing firearms, are the chambers of the test weapons SAAMI, match, or proprietary?

ANSWER 14:

THE CHAMBER CUT OF THE BRF TEST WEAPONS ARE AS FOLLOWS:

(1) HS PRECISION TEST BARREL; CONTACT HS PRECISION FOR

DETAILS

(2) FBI SNIPER RIFLE; 308 WINCHESTER SAAMI CHAMBER CUT

(PRECISION TOOL AND GAUGE REAMER # T10185)

(3) LARUE TACTICAL PREDATOBR; CONTACT LARUE TACTICAL FOR

DETAILS

QUESTION 15:

Can chamber drawings be provided to the vendors to replicate the test weapons?

ANSWER 15:

NOT FROM THE FBI. THE COMPANIES LISTED IN ANSWER #14 ABOVE CAN

BE CONTACTED FOR THEIR PROPRIETARY CHAMBER DRAWINGS.

QUESTION 16:

Will the Government waive finished packaging requirements for sample submissions (similar to the sample headstamp waiver on Page 8/C.4.4)?

ANSWER 16:

YES. THE PACKAGING REQUIREMENTS OUTLINED IN THE STATEMENT

OF WORK C.6 AND D.1 WILL ATTACH ONCE THE AWARD HAS BEEN

MADE AND THE CONTRACT IS IN PLACE.

File details come from the government source that posted it. Updated .