Item Unique Identifier (IUID) Technical Support and Repair
Awarded Award Notice Posted
- Solicitation number
- FA8224-16-R-0062
- Agency
- AFLCMC Hill AFB Lifecycle Management Center, Department of Defense
- Awarded
- to Total Quality Systems Inc.
- Set-aside
- Total Small Business
Opportunity facts
- Contract number
- FA822417C0001 Federal contract award
- NAICS code
- 541519 Other Computer Related Services
- PSC
- Not on record
- Place of performance
- TBD Hill Air Force Base, Utah 84056, United States
Notice details come from SAM.gov. Updated .
Notice text
3 versions
Update #3 · Latest ·
Added: Aug 24, 2016 12:47 pm
Additional Questions:
1.Will the Government Property listed in the solicitation be transferred to the Contractor via DD 1149?
Answer: Yes, any property treated as Government Furnished Property will be identified via a DD 1149.
2.Is it your intention for travel to be quoted as FFP on the travel CLINs, or do you expect this to be an estimated cost based on a cost reimbursement type of CLIN?
Answer: Intention is for the travel to be quoted in accordance with PWS section 6 and the Federal Travel Regulation (FTR) for the one identified trip to Kadena Air Base, Japan on a Firm Fixed Price basis.
Update #2 ·
Added: Aug 08, 2016 11:00 am
Solicitation being ammended to include questions received from Interested Party:
1. Questions are due NLT 26 Aug 2016 but so are Proposals. Is this an error?
Answer - No, questions can be accepted up to and including 26 August and proposals will be due in accordance with the instructions listed on the SF 1449.
2. Is there an incumbent Contractor? If so, what is the current contract number?
Answer - There is no current contractor.
3. Is there a transition in/out period requirement?
Answer - Transition period can be suggested as part of contractor proposal
4. Will there be a joint inventory of Government Property where the Government, the incumbent and the new contractor baseline and document all property on the contract?
Answer- The Government provided the equipment list as part of the solicitation. The contractor will verify this list after award.
5. How many contractor technicians/engineers are currently on-site performing the work?
Answer- Determination of level of contractor support will be determined by offeror and not dictated by the government.
6. What is the level of maintenance performed by the current contract on a routine basis for these carts?
Answer- There is no current contractor. Traditional support includes: Minor Mx work including software update and registration, print media load and alignment, laser alignment, troubleshooting to determine if OEM support is required, fixture creation, etc.
7. Can we obtain historical part and cart failure rates?
Answer-No historical information is available for part and cart failure rates.
8. Of the identified maintenance locations on Hill AFB, how many will the contractor be expected to staff to work from?
Answer-Determination of level of contractor support will be determined by offeror and not dictated by the government.
9. Are the part markers organic and all support work is Contractor provided, or, will the Contractor be responsible for marking parts also?
Answer- The organic production shops do the vast majority of part marking, the contractor will be asked to provide a small number of labels or part marking for shops that do have marking carts resident in their shops. Cart demonstration and technician training are accomplished by the contractor.
10. On the issue of Warranty management, will the machines be shipped back to the OEM for service or will the Contractor be expected to order parts and perform the repair?
Answer- The contract will be responsible for troubleshooting to determine what level of OEM support is needed. For minor repairs or part replacement, the contractor will perform this work. In more severe cases, the machine will be shipped back to the OEM for diagnosis and repair. The contractor will communicate and coordinate with the OEM for determination of extent of repair, packaging and shipping of equipment to the OEM.
11. As noted on RFP Page 34, the Service Contract Act applies? Will the Government provide a Wage Determination and name the corresponding positions?
Answer - Contractor proposal shall include proposed labor categories in accordance with government requirements
12. Relative to the Equivalent Federal Hire clause, will the Government provide this information?
Answer - Information will be updated at time of award.
13. The RFP section 1.2.2 References "Section L" which also usually provides guidance on a pricing template. Will the Government be providing Section L and/or a Pricing Template?
Answer - Pricing template to be used is the SF 1449
14. There does not appear to be a separate CLIN for Travel. Given the pre-approval process with the Government as identified in the PWS, will travel be priced as an Estimated Cost? Please clarify Travel Pricing.
Answer - Travel CLIN on SF 1449 are CLINs 0003, 0103, 0203
15. How many labels per quarter are being printed at each location?
Answer- Approximately 4000 parts are marked monthly with 3-4000 per month at Hill
16. How many parts per quarter are being marked at each location?
Answer- Approximately 4000 parts are marked monthly with 3-4000 per month at Hill
17. Is the Contractor expected to staff all operating locations on Hill AFB from 6am - 6pm daily?
Answer- No, the contractor will cover all machine locations from a single office location on base. Support is required between the hours of 6am-6pm IAW PWS paragraph 5.1 determined by the contractor schedule. The contractor personnel will be expected to work a typical work day. Any coverage outside normal business hours will seldom be required and on an as needed basis and coordinated with the Government.
18. Are all Contractor positions expected to be on-site at Hill AFB (or Kadena) or is there a portion of work under the contract that is expected to be performed remotely from the Contractors business location? (i.e. Software upgrades, etc.)
Answer-Some work can be accomplished remotely or from a contractor facility. Will be determined based on contractors business plan.
Update #1 ·
Added: Jul 27, 2016 12:07 pm
Notice to Offerors:
The Government reserves the right to cancel this solicitation, either before or after the closing date. In the event the Government cancels this solicitation, the Government has no obligation to reimburse an offeror for any costs. This requirement is being set-aside 100% for small businesses under NAICS code 541519 with the SBA Size Standard of $27.5M.
Description:
This is a solicitation for commercial items prepared in accordance with the format in as supplemented by FAR 13.106 and with additional information included in this notice. This announcement constitutes the only solicitation. Submit only written offers; oral offers will not be accepted. All firms or individuals responding must be registered with the Central Contractor Registration (CCR) and System for Award Management (SAM). The NAICS code for this effort is 541519. This procurement is limited to small businesses. This solicitation document and incorporated provisions and clauses are in effect through Federal Acquisition Circular 2005-85.
This is a 100% Small-Business Set-Aside announcement filed under NAICS code 541519 with a small business size standard of $27.5M and Product Service Code R425. The requirement calls for the contractor to provide full-time, on-site professional engineering, technical, analytical, strategic, repair, and training services in support of the Item Unique Identification (IUID) Program for the Ogden Air Logistics Center (OO-ALC) at Hill Air Force Base (AFB) Utah, to include the Geographically Separated Unit (GSU) 309 EMXG at Kadena Air Base (AB) Japan.
This acquisition will utilize Lowest Price Technically Acceptable (LPTA) source selection procedures in accordance with FAR 15.101-2, as supplemented. Please see attached Solicitation for Contract Line Item (CLIN), clause and delivery information.
FOB: Destination
All perspective offerors must obtain a DUNS number, have an "active" Cage Code, and maintain Online Representations and Certifications Application at https://www.sam.gov/portal/public/SAM/ in order to be considered for award. Failure to comply with the above mentioned regulations will result in an award to the next otherwise successful registered offeror.
Questions and Submission: Questions related to this Request for Proposal shall be received, via email, to James.Vaughan.6@us.af.mil no later than August 26, 2016 4:00 p.m. MST. It is the Contractor's responsibility to ensure that questions are received by the Contracting Department within the required timeframe. Answers to questions will be provided to all offerors on FBO.gov under this solicitation on a separate attachment. Any questions received after this time and date list above will not be addressed.
All proposals must be emailed to James.Vaughan.6@us.af.mil on or before the closing date and time indicated in the attached solicitation document. Fax copies will not be accepted.
All current and/or future information about this acquisition, i.e. , amendments, purchase specification, and Q&A's will be distributed through FBO. Therefore, any interested parties are responsible for monitoring this site to ensure the most up to date information.
Attachments
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| A005_Accident_Incident_Report_CDRL_(Signed)3.pdf | ||
| A002_Status_Report_80368AT_CDRL_2(Signed).pdf | ||
| A006_System_Safety_Program_Plan(SSPP)_CDRL_(Signed)2.pdf | ||
| FA8224-16-R-0062.pdf | ||
| Final_IUID_PWS_11_Jul_16.pdf | ||
| A003_Hardware_Software_Inventory_81107A_CDRL_(Signed)2.pdf | ||
| A004_Training_Materials_List_CDRL_(Signed)2.pdf | ||
| A001_Registry_File_81859_CDRL_(Signed).pdf |
On GovTribe
Work this opportunity on GovTribe
- Track it in your pipeline
- Find teaming partners
- Similar opportunities
- Ask GovTribe AI about this opportunity