W911WN-16-B-8004-0001.pdf

PDF 133 KB Posted

Attached to
Streambank Protection Federal contract opportunity
Solicitation number
W911WN-16-B-8004
Issued by
Department of the Army Corps of Engineers Engineering District Pittsburgh

About this file

W911WN-16-B-8004-0001

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Streambank Protection, newest first.
File Type Posted
BidResults_W911WN-16-B-8004.pdf PDF
Attachment_4_-_Price_Schedule.pdf PDF
Attachment_3_-_Wage_Determination_WV56_7.1.16.pdf PDF
Attachment_2_-_Drawings.pdf PDF
Attachment_1_-_Technical_Specifications_20_July_2016.pdf PDF
W911WN-16-B-8004.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

W81ET460534286

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

RE: Worthington Streambank Protection The purpose of this amendment is to provide for answ ers to questions received in response to the scheduled site visit held on Wednesday, August 3, 2016, and to provide a copy of the sign-in sheet. All other terms and conditions remain unchanged.

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

J 1 6

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 09-Aug-2016

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X W911WN-16-B-8004

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

20-Jul-2016

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer is extended, X is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning 2 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

10-Aug-2016

CODE

U.S. ARMY ENGINEER DISTRICT, PITTSBURGH

ATTN CELRP-RC-P

W S MOORHEAD FEDERAL BUILDING

1000 LIBERTY AVENUE ROOM 2203

PITTSBURGH PA 15222-4186

W911WN 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE

See Item 6

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

W911WN-16-B-8004

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

SECTION SF 30 - BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

The following have been added by full text:

SUMMARY OF CHANGES

SOLICITATION AMENDMENT W911WN-16-B-8004-0001

QUESTIONS AND ANSWERS

Question 1: We are wondering if The Rock and Brush layering techinquie called out in this job are a set fix? We have a product that has been used and is really liked. We were wondering if we might be able to bid this job using our product?

Answer: The synopsis provided for the announcement of the project does not clearly reflect the requirements provided in the announcement. The requirements of the project were revised to meet internal review requirements, and there are references to work in the synopsis that do not appear in the specifications and plans. As such, please review the plans and specifications provided in order to develop your bid. The streambank protection typical sections shown on sheet C-3004 are the final design for the project.

Quantities from the application of the typical sections to the existing site conditions were developed into the bid schedule. The bid schedule should be used to develop the bid.

Question 2: Does the town of Worthington, WV have a city B & O Tax, and if so, is this rate known?

Answer: Unknown

Question 3: Will contractor need to obtain NPDES Permit for the project?

Answer: Water Quality certification has already been obtained by the Government. A NOI is being filed with the WV DEP.

Question 4: What type of material is the existing 8” sewer line made up of?

Answer: As-built drawings show the sewer line as PVC.

Question 5: Technical Specifications: Section 01 32 23 Page 3, 1.5 Qualification and Experience: “Contractor shall have a licensed professional land surveyor on staff”. Is it acceptable to procure the services of a professional surveying firm for this scope of services rather than the contractor have a surveyor on staff?

Answer: The subcontracting of the project is up to the individual contractor. As long as the contract requirements are met, then a subcontracted surveyor would be acceptable.

Question 6: Can a portion of the excavated material that will be excavated along the streambank be screened of debris and reused on the project as topsoil?

Answer: Specification Section 31 32 00 identifies the requirements for using the existing Topsoil. The bid schedule is conservative in assuming that all topsoil will have to be brought from offsite in order to meet the requirements of the project.

Question 7: Is there an anticipated export of material (other than trees, stumps, brush and trash) to be removed from site or can material be dried, screened, graded and reused in slopes before the seeding and mulching process?

Answer: Specification Section 31 32 00 identifies the requirements for using excavated Fill. It is anticipated that no soil will be removed from the site.

Question 8: Technical Specifications: Section 01 45 01 Page 5, 3.4.2 CQC Manager, “Manager must be a graduate engineer or a graduate of construction management.” Is it acceptable that CQC person could be eligible if they have taken, passed and become the qualified individual in both the Business and Heavy Highway Licensed Contractor testing procedures for both the State of WV and the Commonwealth of Virginia Contractor Licensing Boards? Both of these qualifications should meet the requirements of a construction management person.

Answer: The Business and Heavy Highway Licensed Contractor testing does not Specifically qualify to meet the requirement. There are two requirements for the CQC

Manager. One is education and the other is the Construction Quality Management for Contractor’s class. The class if a definite requirement, but the education requirement can be waived if adequate experience is shown.

Question 9: Solicitation Page 58 Paragraph (C)” (Longshoreman and harbor workers insurance “may” be required for this work)”. Can this be clarified as to whether or not it is required on this project?

Answer: Work is intended to be completed from land. This statement is a standard statement for US Army Corps of Engineers work that is adjacent to water.

Question 10: Technical Specifications: 01 35 26.00 08, In Specifications and Submittals, a crane critical lift plan and credentials of crane operator must be included as part of the Accident

Prevention Plan (APP). If there is no anticipation of utilizing a crane on this project, will there be a requirement for these submittals on crane and operator?

Answer: If no crane is required, then no credentials will be required.

W911WN-16-B-8004-0001 Revised
Site Visit Sign-In Sheet

File details come from the government source that posted it. Updated .