Responses_to_Questions(Q&A)_Solicitation_PR6006144.pdf
PDF 262 KB Posted
- Attached to
- Generators Lease with Regular Maintenance/Services for U. S. Embassy, Kabul Federal contract opportunity
- Solicitation number
- PR6006144
- Issued by
- Department of State US Embassy Kabul
About this file
Responses to Questions(Q&A) Solicitation - PR6006144
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Amendment_no.2_of_the_solicitation_with_revised_SOW.pdf | ||
| SF-30_Solicitation_Amendment.pdf | ||
| Solicitation_PR6006144_-_Polaski_&_Alvarado_Generator_Lease.pdf | ||
| SOW_for_12_Months_Rentral_Gens.pdf |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Q&A - Solicitation: PR6006144
Date: 11-April-2017
Questions and Answers (Q&A)
Solicitation: PR6006144
Title: Generator Lease with Regular Maintenance/Services
Offers due date: April 15, 2017 4:30 pm Eastern time
Deadline for request for clarifications April 05, 2017 4:30 pm Kabul local time
With reference to the subject solicitation, the Government has received below questions during the solicitation posting period from various bidders. The answers to all these questions are provided below and are posted publicly for information of all bidders interested to bid on this requirement. The bidders needs to familiarize themselves with the information provided and submit their offer accordingly.
Question 1: One of my clients, a Service-Disabled-Veteran Owned Business (SDVOSB) is very capable of fulfilling this work and would like to bid. Is it possible at this stage to convert this to a Small Business Set
Aside or open up to small businesses other than just 8(a)s?
Answer: As it is stated in form 1449 of the solicitation, this requirement is not set aside and is open for all bidders.
Question 2: We are so interested to bid on this solicitation, could you please tell me what is the requirements to bid on this solicitation.
Answer: As already responded, all the requirement of the bid is mentioned in solicitation document attached to the advertisement notice. Please adhere to the instruction therein and submit you proposal accordingly.
Question 3: Is there a site visit?
Answer: NO. There is no site visit scheduled for this solicitation.
Question 4: How far is the Main Distribution Panel (MDP) from the generators in both locations?
Answer: The MDP is located around 10 meters from the Transfer Switch at Pulaski. Please note that the requirement at Camp Alvarado is entirely cancelled based on the posed amendment no.2 of the solicitation.
American Embassy Kabul GSO Procurement Great Massoud Road –Kabul, Afghanistan
Question 5: For Camp Alvarado, how many generators are required, is one plus back-up or just one generator?
Answer: Please note that the requirement at Camp Alvarado is entirely cancelled based on the posted amendment no.2 of the solicitation.
Question 6: What is the number of fuel tank needed at Pulaski Lot? Is it one fuel tank for both of the generators for this site or it is two fuel tank 1 for each generator.
Answer: Currently there is only one fuel tank that feeds both generators at Pulaski, one is sufficient.
Question 7: Generator Pad: Are there existing Generator Pads? If not, the schedule does not allow ample time to pour the pad and for it to cure before the installation of the Generator.
Answer: There are no generator pads at Pulaski. The Generators are placed on Gravel and has been working well for the past years. The generators are enclosed so they contain any spills to the enclosure of the generator.
Question 8: Please provide what type of Containment is required. Depending on the Type (RCC?) – again, there might not be adequate time all owed on the published schedule.
Answer: The secondary containment area must be constructed of a material able to contain the total contents of the fuel tank.
Question 9: Please advise distance between Generator 1 and Manual Transfer Switch incoming source-1
(for auto/manual changeover between two sources)?
Answer: 8 Meters
Question 10: Please advise distance between Generator 2 and MTS incoming source -2
Answer: 10 Meters, please note that the requirement at Camp Alvarado is entirely cancelled based on the posted amendment no.2 of the solicitation.
Question 11: Please advise distance between MTS output and MDB.
Answer: Around 10 Meters
Question 12: Please advise distance between Generators and fuel Tank at Pulaski.
Answer: Both of the current generators are about 2 meters away from the current fuel tank.
Question 13: Please advise distance between G2 and Day Tank.
Answer: Please note that the requirement at Camp Alvarado is entirely cancelled based on the posted amendment no.2 of the solicitation.
Question 14: Please confirm if existing generator sets pads are available for placement of generator sets.
Answer: There are no generator pads at Pulaski. The Generators are placed on Gravel and has been working well for the past years.
Question 15: Please confirm if generator sets are being placed in open are or shall be placed under sun shed.
Answer: If generators are in a self-enclosed container they don’t need a sun shed.
Question 16: Is it possible to send us a site map or sketch of the designated area for the Gensets so we can work on the construction plan for installation of these generators?
Answer: See below
Question 17: Are the companies involved in this bid using local Afghans to run the generators or are we authorized to send US citizens? It also indicates we are responsible for our own security. Are the 2 locations within the green zone? Are they on embassy grounds?
Answer: The staff for provision of such services here in Kabul, Afghanistan are usually local Afghans.
However, it is on bidders to offer whatever is convenient for them. The contractor will be responsible for security of their own staff. The location for these requirements is on the U.S. embassy premises and is safe.
Question 18: Is there any chance for us to send our Technical and management plan with related documents? Or only we can fill the Solicitation_PR6006144, sheet?
Answer: You should fill-up the relevant parts of the solicitation. You should also send your technical proposal addressing the technical requirement of the solicitation.
Question 19: We have question about the subject requirement.
Excavation and utilities: the contractor is responsible to locate all existing utility lines prior to any excavation? it doesn’t say how much excavation would the contractor be doing? It could be 5 meters or
1000 meters excavation it could cost us $100 or it could cost us thousand dollars?
Answer: Minimal
Question 20: In the Statement of Work Line No 5.3 did not mentioned about Fuel and Oil; who will provide contractor or USG for the subject Project so please give us information?
Answer: Only fuel will be provided by the government through its other contractor.
Question 21: Can you please let us know where to submit our quotation for PR6006144.
Answer: As instructed in the solicitation, you should send your proposal to the secure email of
KabulGSOBids@state.gov
Question 22: Connection Cable between generator and MDP should be under ground or over the ground.
Answer: The Connection table can be run exposed on top of the ground.
Question 23: What is Distance of Fuel Tank to Generator (Because we need to fix Pipe for Fuel from Fuel tank to Generator)
Answer: The current generators at Pulaski lot are about 2 meters away from the fuel tank.
Question 24: The size of the generator is not clear to us, would you please provide some more details regarding the size of the generators, Photos, Description etc.
Answer: The size of generators is on bidders to offer, we need generators that should meet the minimum required capacity and other requirement mentioned in SOW.
Question 25: The SOW indicates a construction requirement but it has no specific details such as the drawing nor it includes any detailed information of the construction. Please specify the actual construction required.
Answer: Polaski site the only construction might consist of a containment area for the fuel tank. The generators are currently sitting on gravel.
Question 26: There has been a requirement for fuel tank, is the contractor responsible to provide a fuel tank for all the three generators or the fuel tank will be supplied by the Government.
Answer: Only 2 generators at Pulaski lot are required, the generator requirement at Camp Alvarado has been cancelled. The contractor should provide only one fuel tank at Pulaski lot.
mailto:KabulGSOBids@state.gov
Question 27: Is there any generator already installed in the designated area, and if so who will be responsible for dissembling and moving of the existing generator.
Answer: Removing the old generator will not be an obligation of the contractor awarded out of this solicitation.
Question 28: Does the maintenance include repair services and who will be responsible for provision of lubricants and parts.
Answer: As mentioned in para 5.1 of the SOW, the leased generators should Include regular monthly maintenance and 24/7 emergency services. This means it is the contractor’s responsibility to regularly maintain/upkeep the generator including the provision of whatever parts and lubricants is needed for this purpose.
Question 29: For delivery of the generators we will provide a crane, is the area accessible by crane?
Answer: Yes
Question 30: Is the city electricity connected and does it have an automatic transfer switch (ATS)?
Answer: No city electric.
Question 31: If there is a generator failure or downtime for several hours and there is a need for repair which might take longer hours especially for the 110 kVA, is there any backup generator?
Answer: No
Question 32: Could you please give me information about fuel tank which should be constructed for the
PULASKI LOT only? or it should construct for both PULASKI LOT and CAMP ALVARADO?
Answer: Fuel tank is only needed at Pulaski lot. The need for Camp Alvarado is cancelled.
Question 33: Could please give us information about fuel tank which constructs need a Concrete pad or currently exists on the site?
Answer: One does not exist on site at this present time. It should be sized large enough for the fuel tank that is being used for both generators. The secondary containment area must be constructed of a material able to contain the total contents of the fuel tank.
Question 34: The generators which requested by the government they mostly have noise reducer and weatherproof canopy, Does government want to install one more layer of noise reducer and weatherproof canopy or a kind of sunshade?
Answer: No
File details come from the government source that posted it. Updated .