3_Q&A_SmithES_Furniture.pdf

PDF 81 KB Posted

Attached to
Smith ES Furniture Federal contract opportunity
Solicitation number
HE125417Q4007
Issued by
Department of Defense Education Activity

About this file

Questions and Answers dated 3 August 2017

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Smith ES Furniture, newest first.
File Type Posted
3_Atch_1_-_Item_List.xls XLS spreadsheet
3_HE125417Q4007_Amend_0001.pdf PDF
3_Atch_1_-_Item_List.pdf PDF
3_HE125417Q4007.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers

HE125417Q4007

3 August 2017

1. Regarding your RFQ for kindergarten furniture for Germany, can you please confirm whether you would accept similarly designed furniture, from different manufacturers to the ones specified in the Attachment, or does ‘same only’ apply? Also, is it applicable to submit a partial bid?

Answer: The government may accept similarly designed furniture from different manufacturers if the items meet the characteristics of the items requested. The provision that addresses this subject is 52.211‐6 ‐‐ Brand Name or Equal (Aug 1999).

A bid must include all items to ensure one delivery.

2. Could you tell me if every company can offer the same products or similar like other?

Answer: Please see the answer to question 1.

3. Will you accept a partial quote to fulfill this request?

Answer: The government will only accept quotes for all items since the school must accept delivery at one time.

4. Just wanted to know if it is acceptable for partial solicitation as I can supply some items but not all.

Answer: Please see the answer to question 3.

5. Would it be possible for you to send along the PDF of the items in Excel format?

Answer: Attachment 1 as an Excel file was uploaded to FBO on 3 August.

6. Please confirm the requirements and configuration of item #0154. Will this item need to be electrically height‐ adjustable? May we ask what the additional 20” in the measurements (29”W x 24D 27‐44” x 20”H) are designed for?

Answer: The requested item is not electrically powered. The dimensions are W 29 1/2 D 23 5/8 H 27 3/8 ‐ 44 3/4. A full description is below.

SitAndStand Height adjustable sit‐at/stand‐at school table. Frame made from powder‐coated steel tube with central leg/post on steel skids. Leg/post with integrated gas filled strut and hand switch on the table‐top edge. The hand switch is fitted with a safety cover to protect against unintentional deployment of the gas‐filled strut.

Skids fitted as standard with wheels (2) and glide elements. Table height continuously adjustable. Table top of melamine‐laminated LIGNOpal chipboard with seamless molded (PU) polyurethane safety edges and molded‐in storage tray and stop edge of PU. Function of top: 4° inclination.

7. What is the anticipated end installation date or project completion date? There is a single reference to "75 days ADC" provided in the CLINS references, but no specific date specified elsewhere.

Answer: A project completion date was not included as we know that manufacture and shipping times may vary.

8. Shall we propose those dates based on manufacture, shipping and installation times?

Answer: Yes. Please see (5) in the Description in the FBO post.

9. Warranties are typically less than the "minimum 10 year warranty" listed under item #0133, will the government please confirm that the manufacturer‐issued warranty will be sufficient?

Answer: Please see the Description in the FBO post. "To be Technically Acceptable all items proposed must meet the minimum salient characteristics identified in the RFQ and be warranted for a minimum of five years."

File details come from the government source that posted it. Updated .