Attachment 2 Site Visit Questions and Answers.pdf

PDF 885 KB Posted

Attached to
Compressed Air & Gases Federal contract opportunity
Solicitation number
FDA-CSS-1238961
Issued by
Department of Health and Human Services Food and Drug Administration Office of Acquisition and Grant Services

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Compressed Air & Gases, newest first.
File Type Posted
FDA-CSS-1238961_0004.pdf PDF
Attachment 1 - Site Visit Minutes.pdf PDF
FDA-CSS-1238961_0003.pdf PDF
FDA-CSS-1238961_0002.pdf PDF
Attachment 1- Questions and Answers.pdf PDF
FDA-CSS-1238961_0001.pdf PDF
Attachment 1-Jefferson Labs COVID Screening Questionnaire.pdf PDF
Attachment 1-Schedule of Required Compressed Air and Gases.xlsx XLSX spreadsheet
FDA-CSS-1238961.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Attachment 2 ‐ Site Visit Questions & Answers Compressed Air & Gases

FDA-CSS-1238961

1. Does the FDA have flexibility as to designating the delivery day of the week?

Answer: Deliveries must be completed Monday-Friday, between 8:00 am-4:00 pm CT.

2. Will the FDA accept delivery to the bulk and microbulk tanks after-hours?

Answer: No.

3. The 2-week timeline for installation of the tanks upon receipt of the award is not sufficient for the expected time required for sourcing, transport, and installation of the tanks. Within the industry, the current estimated timeline for tank sourcing, transport, and installation is 10- 12 weeks. The 2-week timeline requirement would eliminate the possibility of fair and open competition of these requirements. We respectfully request the Government extend the tank installation timeline to prevent limiting fair and open competition.

Answer: After consulting with our Facilities Managers, it was agreed that no more than 12 weeks would be a proper timeline for removal/installation of the tanks and a proper transition period of vendors.

4. In regard to the bulk Nitrogen tank, the current tank is positioned approximately 3-4 feet underneath piping and duct work so that removal of the existing tank and installation of the new tank cannot be accomplished safely. It appears the adjacent construction was done after the existing tank was installed. Additionally, for safety purposes, particularly during maintenance, filling, and venting operations, at least 3 feet clearance is required surrounding the tank. A new tank location would be required for this tank in order to allow for fair and open competition of this requirement. Please refer to the 2 bulk Nitrogen photos attached.

Answer: After further inspection and discussion with our Facilities Team, it was confirmed this tank was safely installed with the current piping and ducts in place. The bulk nitrogen tank has more than 3 feet of clearance from all of its surroundings. This tank has passed all Arkansas Safety Inspection Standards. It has also been safely and properly maintained, filled, and vented with no issues.

5. In regard to the microbulk Argon tank, the current tank is positioned approximately 3-4 feet underneath an awning so that removal of the existing tank and installation of the new tank cannot be accomplished safely. Additionally, for safety purposes, particularly during maintenance, filling, and venting operations, at least 3 feet clearance is required surrounding the tank. A new tank location would be required for this tank in order to allow for fair and open competition of this requirement. Please refer to the MB Argon tank photo attached.

Answer: After inspection and discussion with our Facilities Managers, the argon micro tank was found to have proper accessibility. Additionally, this tank has also passed all Arkansas Safety Inspection Standards. It has never had maintenance, filling, or venting issues.

6. In regard to the microbulk Nitrogen tank, the current tank is positioned in the corner of the building preventing safe maintenance, filling, and venting operations. A new tank location would be required for this tank in order to allow for fair and open competition of this requirement. Please refer to the MB Nitrogen tank photo attached.

Answer: This microbulk nitrogen tank has passed all of the Arkansas State Inspection standards. The maintenance, filling and venting of this tank has been completed safely and properly with no issues.

7. We respectfully request a site visit soonest with our cryogenic technicians to provide the Government with more information appropriate, safe, alternative locations for the three tanks

Answer: After safety regulations are provided documenting the current location of any of the bulk/microbulk tanks is not safe, another site visit will be offered to assess proper alternative locations.

8. It was our observation that there is not adequate access for an overhead crane and appropriate rigging to remove and install a new Bulk Liquid Nitrogen tank in its current location, due to overhead piping. Please provide guidance on how this can be safely completed, based on the FDA’s response to amendment FDA-CSS-1238961_0002, Attachment 1 - Questions & Answers, questions # 10.

Answer: After further inspection and discussion with our Facilities Team, it was confirmed that this tank was safely and properly installed with the current piping and ducts in place. It was also re-inspected and discussed with Facilities managers that an overhead crane would also have adequate clearance in this area.

9. Is the Bulk Liquid Nitrogen tank used to draw gas and liquid? If so, what is the percentage make up?

Answer: It is used to draw gas only.

File details come from the government source that posted it. Updated .