Amendment 2 Questions and Answers.pdf

PDF 65 KB Posted

Attached to
Arms Part Washer Federal contract opportunity
Solicitation number
FA480920Q0018
Issued by
Department of the Air Force Air Combat Command

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Show all 11

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Amendment 2: Questions and Answers #2

Question 1: Can the platform be any dimensions as long as the tank is 165 gallons? What are the max dimensions available for the unit at the destination facility?

Answer 1: The unit cannot be smaller than 165 gallons and no larger than 200 gallons. The platform can be any dimension to accommodate that. However, the max area dimensions available for the unit at the destination facility is 132” x 84” x 48”.

Question 2: Provide a make and model of a system with inside tank dimensions ultrasonic power and heat specification that we can submit an equal to.

Answer 2: This is not a “Brand Name or Equal” solicitation, and the salient characteristics are provided.

Question 3: Provide the size, weight, and description of parts needing to be cleaned, rinsed, and lubricated. What is the longest size part to be cleaned (LxWxH)?

Answer 3: The largest item going into the machine will be 24 in diameter and 20 lbs. The longest size part will be 24” x 24” x 6”.

Question 4: Provide information on systems desired output: parts to be processed‐per‐hour.

Answer 4: The cycle desired would be 15‐30 minutes in order to accomplish the desired effect.

Question 5: Provide reasoning for only using 40 watts per gallon.

Answer 5: IAW Technical order 11W1‐12‐4‐32 7.1 Para A. Ultrasonic watt density shall not exceed 40 watts/gallon

Question 6: Is automation or parts basket oscillation required?

Answer 6: Not required

Question 7: Do you have specific model # of the items?

Answer 7: The M61A1 20mm gun system P/N: 7791641. This item and its parts will be the only item washed in the part washer.

Question 8: How many units you wish to clean at once?

Answer 8: 2

Question 9: Filtration specifications?

Answer 9: Flow switch sets at .5 gallons per min.

Question 10: Will multiple tanks (wash/rinse/dry) be required?

Answer 10: Yes

Question 11: Will baskets be required / their sizes?

Answer 11: Yes, 36” L x 24” W

Question 12: What is the maximum weight capacity needed?

Answer 12: 100 pounds

Question 13: If this is a dual tank at 165 Gallons each, do you require an automated transfer (Gantry) system?

Answer 13: No

Question 14: Do you require filtration and a weir and oil skimmer in Tank 1?

Answer 14: Yes.

Question 15: What are your intentions with the spray and agitation system? Do you want the tank to drain and refill for this process?

Answer 15: The system will be used to remove grease and lubrication. It will not be necessary to drain and refill during the cleaning process.

Question 16: For the drying module you are requesting, can you provide more information on this? We usually have a third tank with an air blower.

Answer 16: Drying module is not required.

Question 17: Is an ultrasonic lube station required? If not, how do plan on lubing after the fact?

Answer 17: Parts will be lubed manually

Question 18: Can you provide a copy of the SDS information for your Formula 815GD?

Answer 18: See SDS attachment

File details come from the government source that posted it. Updated .