FA4484-18-Q-0012_Questions_Answers.pdf

PDF 221 KB Posted

Attached to
Alert Trailers Federal contract opportunity
Solicitation number
FA4484-18-Q-0012
Issued by
Department of the Air Force Air Mobility Command

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Alert Trailers, newest first.
File Type Posted
COMBO_-_Alert_Trailer_Amendment1.docx DOCX document
FA4484-18-Q-0012_COMBO_Alert_Trailer.pdf PDF
Alert_Trailer_SOW_v6.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

FA4484-18-Q-0012

QUESTIONS and ANSWERS

1. Please clarify that the utilities that to be made by others (outside of this contract) includes manifolding all DWV since the modular manufacturer can only provide drops to below floor during production.

ANSWER: The trailer contractor needs to manifold the drops to one location.

2. Can you confirm that no below grade foundations are required? And that the temporary foundations listed are ABS or “mobile home” pads with dry-stacked cmu blocking to support the trailer?

ANSWER: There are no foundation, dry stack cmu blocking shall be provided by the trailer manufacturer and installed with the trailer.

3. Will a waiver be provided authorizing us to exclude any ADA requirements – ramp and bathrooms?

ANSWER: Per DOD letter dated 31 Oct 2008 paragraph 3 exclusion is for use of exclusively able bodied military personnel. Memorandum can be provided after award.

4. Does the non-ADA ramp need to be constructed of any particular material – wood, concrete or pre-fab metal?

ANSWER: Since this is a temporary structure, wood should be used. Install anti slip protection devices on the wood.

5. Is there a site plan show location of the 2 buildings and their proximity to each other or other buildings?

ANSWER: See site plan.

6. Final testing states “If installation of the utilities option is not performed contractor shall perform utility testing with a generator for the power and shall pressurize the water system using potable water from a portable water tank.” Should we include or option for this provision in our pricing?

ANSWER: Provide as an option.

7. Is there a specific elevation required for installation? If standard, 34-36” to FF, wheels and axles do not need to be removed but can be if preferred. Can you clarify?

ANSWER: See item 5 of SOW under contract requirements. Remove wheels and axles.

8. Is permitting required? If so, can you provide contact information for fee schedule;

inspection requirements etc.?

ANSWER: None required, except if you are going to use a crane. A base crane waiver is required for over 25 feet, which takes 45 days to process.

9. Is this solicitation for NEW buildings?

ANSWER: Yes, new.

10. I did not see any mention in the solicitation regarding a site visit. Is it possible to inspect the site?

ANSWER: There will not be a site visit for this requirement.

11. Do you have a floor plan for this job that you can supply us with?

ANSWER: There is no floor plan. The contractor is to come up with the deisgn.

12. Do you have a prevailing wage scale for this job?

ANSWER: Under the Sevice Contract Labor Standards, the rate of wages are based on the Wage Determination.

13. Who will be responsible for the utility connections to the trailers?

ANSWER: The government. The trailer contractor will not be responsible for the utility connections.

14. Will there be a need for any site work or leveling? Who will be responsible if site work is needed?

ANSWER: The ground will be paved. The contractor is responsible for blocking and leveling the trailer.

PTFL 18-1035 Drawings

FA4484-18-Q-0012_Questions_Answers
Drawings

File details come from the government source that posted it.