Questions_&_Answers_FA441818Q0124.docx

DOCX document 14 KB Posted

Attached to
CNC Plasma Cutter Federal contract opportunity
Solicitation number
FA4418-18-Q-0124
Issued by
Department of the Air Force Air Mobility Command

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to CNC Plasma Cutter, newest first.
File Type Posted
RFQ_--_Plasma_Cutter.docx DOCX document
NAVCONBRIG_Plasma_Cutter_(SOW).doc DOC document

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions & Answers Plasma Cutting Table

FA4418-18-Q-0124

1. What type of material would you be cutting (mild steel, aluminum, stainless steel)?

Answer: I will be cutting Mild Steel, Aluminum, and Stainless Steel

2. What would be the thickness of the material that you normally cut?

Answer: Normally will be cutting from about .0375inch to .5 inch

3. What would be the thickest material that you cut?

Answer: thickest approximately 1.25 inch

4. Are you needing high definition cutting with tight tolerances, such as bolt holes?

Answer: Yes high definition cutting

5. Would you need a bevel head option?

Answer: Yes Bevel Head Cutting

6. Do you need 4-axis or 5-axis beveling capability?

Answer: I could get by with 4-axis prefer 5-axis for more rounded training for individuals

7. If multiple materials are being cut, each of which may require different plasma and shielding gases, does your customer want an Auto-Gas manual to provide that functionality?

Answer: Yes

8. What tolerances are needed vis-a-vis positional accuracy and repeatability?

Answer: Not a production shop. This is primarily for training. Accuracy and reliability are important, but are not critical.

9. What cut quality is required, standard air plasma, or Hi-Def plasma? The Auto gas feature and Hi-Def plasma go hand and hand.

Answer: yes

10. Relative to beveling, is straight line beveling or compound beveling needed?

Answer: Both are needed to provide more advanced training

11. What edge quality is expected?

Answer: Good

12. How large a piece of 1.5” thick material might be processed?

Answer: 26in dia not much larger

13. If it is straight-line, do they want automatic settings or manual adjustments?

Answer: Prefer automatic but will be training both

14. Relative to software, is your customer fluent on EnRoute 6?

Answer: Not familiar with that particular software but very familiar with other CNC cutting software’s. Does vendor have tutorial or manual?

15. Is your customer able to off load the plasma table from the truck?

Answer: Yes

File details come from the government source that posted it.