Attch_15_Contractor_Q_and_A_0001.pdf

PDF 157 KB Posted

Attached to
Nevada Telecommunication Tower Repairs Federal contract opportunity
Solicitation number
140L0621R0029
Issued by
Department of the Interior Bureau of Land Management National Office

About this file

This document contains questions and answers related to the Nevada Telecommunication Tower Repairs solicitation. The solicitation will result in a firm fixed price contract to repair towers at 12 remote locations in Nevada, with some sites requiring helicopter access. Work may occur outside normal hours and at multiple sites simultaneously depending on government support availability. Five sites can be accessed only by all-terrain vehicles or four-wheel drive vehicles. While concrete trucks cannot access all sites, concrete work is anticipated to be minimal. Third party testing and inspection will be provided by the contractor but is no longer required by the solicitation. Camping is allowed at helicopter-only access sites following land management rules. No site visit attendee list was provided. The Bureau of Land Management will provide cabinets and batteries needed for the work.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Nevada Telecommunication Tower Repairs, newest first.
File Type Posted
Sol_140L0621R0029_Amd_0001.pdf PDF
Attch_2_WD_Churchill_County.pdf PDF
Sol_140L0621R0029.pdf PDF
Attch_13_Order_of_Precedence.pdf PDF
Attch_12_Pricing_Worksheets.pdf PDF
Attch_10_WD_Nye_County.pdf PDF
Attch_7_WD_Humboldt_County.pdf PDF
Attch_5_WD_Esmeralda_County.pdf PDF
Attch_3_WD_Clark_County.pdf PDF
Attch_11_WD_Washoe_County.pdf PDF
Attch_9_WD_Lincoln_County.pdf PDF
Attch_6_WD_Eureka_County.pdf PDF
Attch_1_Specifications_and_Drawings.pdf PDF
Attch_14_Government_Furnished_Property.pdf PDF
Attch_8_WD_Lander_County.pdf PDF
Attch_4_WD_Elko_County.pdf PDF
Show all 16

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

NV Telecommunications Tower Repairs

140L0621R0029

Contractor Questions and Answers

1. Which of the radio sites require helicopter access?

Answer: Mt. Irish, Hayford Peak, Mica Peak, and Fort Sage.

2. Will we be approved to work outside of normal work hours?

Answer: Typically at remote sites, such as these tower locations, work outside of normal hours is approved, but this will be determined on a case-by-case basis with the successful contractor after award.

3. Can crews work at multiple different sites simultaneously?

Answer: The ability to work at multiple sites simultaneously will depend on the availability of BLM support staff in the local area. This will be determined on a case-by-case basis with the successful contractor after award.

4. Will all 12 locations be included in one award package?

Answer: Yes, all 12 locations will be included as part of a single firm fixed price award.

5. Please identify which sites have ATV/4WD only access.

Answer: Goosey, Mohawk Peak, Fairview, Prospect Peak, and Warm Springs.

6. Please confirm if the Fairview site is accessible for construction traffic such as concrete truck, 18-wheeler, truck/flatbed trailer.

Answer: Site is accessible via 4x4 truck. A concrete truck would likely not make it. However, there should not be a need for a concrete truck at Fairview.

7. Who is responsible to provide the UL Inspector, the Government or the contractor?

Answer: The Contractor shall provide third party testing. After further review, UL/Master Label issuance does not apply to this project. Please disregard section 264100 in its entirety.

8. If offerors are to provide the UL Inspector, please advise where the pricing for this service is to be included in the Pricing Worksheets provided in Attachment 12?

Answer: See answer to number seven above. There are line items for third party testing on the pricing worksheets.

9. Please clarify the scope to which the UL Inspection/Master Label issuance applies. Please confirm that the UL Inspection and Master Label issuance only applies to scope and services performed under this contract (and not to any work/scope previously performed outside of this contract)?

Answer: See answer to number seven above. Please disregard section 264100 in its entirety.

10. Are offerors allowed to camp at/on the remote helicopter access only sites?

Answer: Yes as long as all rules and regulations are followed regarding dispersed camping on BLM public lands.

11. Will the Government please provide the site survey teleconference attendee/participant list?

Answer: The Government does not have an attendee list since the site visit was conducted via teleconference. However, www.sam.gov should have a list of interested contractors if they chose to sign up.

12. The solicitation references a government supplied list of 3rd party inspectors. Will the government please provide that list to offerors?

Answer: Contractors may propose a 3rd party inspector with qualifications to be reviewed and approved by BLM. If a contractor does not have, or cannot find their own qualified inspector below are three that have been used in the past. Contractors can use an inspector of their choice as long as they are qualified and approved by BLM.

Mindbank Consulting Group - Todd Gindlesperger Email: todd.gindlesperger@mindbank.com

Snake River Wireless - Robert GaNun Email: robert.ganun@snakeriverwireless.com

Technical Evaluation and Development Services - Ted Sumners Email: tsumners@tedswireless.com

13. The Solicitation, SOW, Attachment 12 (Pricing Worksheet) and Attachment 14 (Government

Furnished Property) appear to conflict. Please confirm that the government is providing all of the Pepro

Single Bay Micro Cabinets and Northstar NSB Batteries that are required for this project?

Answer: Correct, the Government is supplying the Pepro Single Bay Micro Cabinets and Northstar NSB Batteries for the project.

http://www.sam.gov/ mailto:todd.gindlesperger@mindbank.com mailto:robert.ganun@snakeriverwireless.com mailto:tsumners@tedswireless.com

File details come from the government source that posted it. Updated .