Pre-Bid_Site_Visit_Questions__2_from_8-23-2019.doc

DOC document 162 KB Posted

Attached to
Building 402 Structural Improvements Federal contract opportunity
Solicitation number
12619719B0004
Issued by
Department of Agriculture Animal and Plant Health Inspection Service Veterinary Services

About this file

Q&A

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Building 402 Structural Improvements, newest first.
File Type Posted
A0003SF30.pdf PDF
A0002SF30.pdf PDF
A0001SF30.pdf PDF
Final_Specifications.pdf PDF
SACONST-01.pdf PDF
General_Decision_Number.docx DOCX document
12619719B0004.docx DOCX document
SOW_Structural_Improvements_Bldg._402_and_Bldg._20_7-31-2019.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

United States Department of Agriculture

Research, Education, and Economics

Agricultural Research Service

Date: 8/23/2019

SUBJECT: Questions from Bldg. 402 Structural Improvements Pre-Bid Site Visit.

TO: Sarah Schauf, Contracting Officer

FROM: Mike Kuennen, Contracting Officer Representative The following are questions with answers from the Pre-Bid Site Visit this morning:

1. Who will relocate the cell phone repeater in the Building 20 South Penthouse for F4K.1 that may interfere with the steel access structure being installed?

Answer: The relocation of the cell phone repeater will be handled by the USDA IT Department if necessary. The relocation is not in the Contactor’s scope of work.

2. Who will relocate the exit sign in the Building 20 South Penthouse for F4K.1 that may interfere with the steel access structure being installed?

Answer: The relocation of the exit sign will be handled by the USDA FEU Electricians if necessary. The relocation is not in the Contractor’s scope of work.

3. Who will relocate the ¼” bare copper Glycol heat recover loop pressure sensor piping in the Building 20 North Penthouse for F3K.1 that may interfere with the steel access structure being installed?

Answer: The relocation of the ¼” copper line will be handled by the USDA FEU Plumbers if necessary. The relocation is not in the Contractor’s scope of work.

4. Who will relocate the Unistrut suspension cable for the suspended light fixtures in the Building 20 North Penthouse for F3K.1 that may interfere with the steel access structure being installed?

Answer: The relocation of the suspension cable will be completed by the USDA FEU Electricians if necessary. The relocation is not in the Contractor’s scope of work.

5. What do the bold arrows on the beam represent on Drawing Page 12, Detail 1?

Answer: Refer to Drawing Page 12, Detail 2, shear tab connection and moment connection.

6. Can the existing freight elevator be used to transport materials to the Building 20 North and South Penthouses?

Answer: Yes, if the Contractor takes necessary precautions to protect the freight elevators. The USDA has freight pads that can be installed by the USDA on the interior walls during the Project to help protect the inside of the elevator cabs.

7. Does the existing electrical service junction box shown in 1 S101 on p. 3 of 15 need to have it's panel door be able to swing all the way open to be considered "Not Obstructed"? Does it need 36" of clearance?

Answer: Yes, the front of the junction box must have 36” of unobstructed clearance.

8. Is installing any safety rail on Bldg 402 part of this contract?

Answer: No.

9. How far from the building is the side of the stairwell?

Answer: 10 ½ inches according to the drawing.

10. Does the stairwell attach to the building? Or does is just mount on the concrete piers?

Answer: The stairwell does not attach to Building 402. The stairwell is designed to be free-standing supported by the concrete piers.

11. Please confirm which drawings are a part of this project? (1 - 3, 12- 15?)

Answer: Drawing pages 1 of 15 (T100), 2 of 15 (T101), 3 of 15 (S101) and 12 of 15 (S110), 13 of 15 (S111), 14 of 15 (S112), 15 of 15 (S113).

12. Which contractors have been used in the past for locates on this campus?

Answer: Weber Communications, Inc.

3704 Terrazzo Drive NW

Cedar Rapids, IA 52405

Cell: (319) 329-4274

Fax: (319) 390-2550

Email: webcominc@mchsi.com

File details come from the government source that posted it.