Questions and Answers.docx
DOCX document 30 KB Posted
- Attached to
- Greenhouse Kneewall Repairs Federal contract opportunity
- Solicitation number
- 12305B22R0017
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| SF30.pdf | ||
| ATTACHMENT 3 - EXISTING CONDITION PHOTOS.pdf | ||
| ATTACHMENT 2 - EXISTING DRAWINGS.pdf | ||
| 12305B22R0017.pdf | ||
| ATTACHMENT 1 - Specification 01 01 00 General Conditions rev Dec 2020.pdf | ||
| Wage Determination MD20220042 07082022.pdf | ||
| ATTACHMENT 4 - Information required for USDA FDWSRU 1303 Biosafety Plan_djs.pdf | ||
| SOW - GH1303 Kneewall Repairs 28JUN2022.pdf | ||
| CertificationVaccinationPRAv7.pdf |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
United States Department of Agriculture
Research, Education and Economics Agricultural Research Service
August 15, 2022
IN REPLY
REFER TO: Solicitation: 12305B22R0017 Greenhouse Kneewall Repairs Foreign Disease-Weed Science Research Unit (FDWSRU) Ft. Detrick, MD
Questions and Answers #1
1.How deep is the gravel in the depressions?
2. How much gravel is to be removed from the depressions?
3 Is there enough gravel to remove and pour on top of the existing gravel?
4. Kindly furnish the floor pit dimensions.
5. How thick is the slab?
6. Please furnish reinforcement details for the slab.
7.When will the mechanical and electrical drawings mentioned in the index of drawings be provided?
Answer: 1. Questions #1 through #7 pertain to items shown on the existing condition drawings. These drawings are for reference only and do not show any new work that is part of this RFP. Please refer to the Statement of Work (SOW) document dated June 28, 2022, for the work of this RFP.
8. Please confirm where at the building the double wythe of CMU block is located at the building. This is shown as a detail on page 16 of 16 of the Attachment 2 – Existing Drawings. Answer: There is no double width CMU, the wall is only 1 CMU in depth. The detail on page 16 of 16 was not implemented into the original construction of the greenhouse.
9. Please confirm whether the contractor should tooth out the corner CMU blocks and reinstall new CMU blocks to create a bond. Answer: Confirmed. Tooth out the corner of CMU blocks and reinstall new CMU blocks to create a bond.
10. Please confirm whether the contractor should create control joints within the existing CMU blocks. This will allow the building to expand and contract at these flexible joints and mitigate future block cracking.
Answer: Create control joints as recommended by the National Concrete Masonry Association.
| 11. | There appears to be a crack that continues behind the electrical pull box. Please confirm whether this electrical box should be temporarily removed so to allow access for repairs behind this box. |
| Answer: Confirmed. Temporarily remove electrical pull box as needed to make masonry repairs and reinstall. Electrical circuits shall remain operational during work. |
| 12. | Please confirm if caulk joints from the CMU block to adjacent surfaces (door frames, exhaust louvers, metal coping, or any other surface) should be repaired or replaced. |
| Answer: Caulk all joints that are directly related and in contact with CMU repair/replacement. Metal coping should be resealed if removed. |
| 13. | Please confirm whether the contractor will be allowed daily access into individual rooms to perform repairs on the interior side of that CMU wall. |
| Answer: With 48hour lead time, contractor will be allowed daily access to interior rooms, we would prefer work be conducted on 1 room area at a time, as we plan on decommissioning each room as needed. |
| 14. | Please confirm whether the contractor is to remove the bubbling paint on the interior side of the walls that are shown in the existing condition photos. Also, should the walls be repainted from corner to corner with new paint to match existing? |
| Answer: Do not include this work in the scope of this project. |
| 15. | Please confirm whether the contractor is to repair the water damaged walls and surfaces in Lab 305 that are shown in the existing condition photos. |
| Answer: Do not include this work in the scope of this project. |
Northeast Area Director’s Office 10300 Baltimore Avenue Building 003, Room 223 Beltsville, Maryland 20705-2350 USDA is an Equal Opportunity Provider and Employer image1.png
File details come from the government source that posted it. Updated .