Amendment 0003 to W912PB23R3002.pdf

PDF 155 KB Posted

Attached to
Full Food Services DFAC Illesheim Federal contract opportunity
Solicitation number
W912PB23R3002
Issued by
Department of the Army Materiel Command Army Contracting Command

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Full Food Services DFAC Illesheim, newest first.
File Type Posted
Amendment 0005 to W912PB23R3002.pdf PDF
W912PB23R3002-0004 (Conform).pdf PDF
Amendment 0004 to W912PB23R3002.pdf PDF
PWS Food Services DFAC Illesheim updated 13 Jan 2023.pdf PDF
W912PB23R3002-0003 (Conform).pdf PDF
W912PB23R3002-0002 (Conform).pdf PDF
Amendment 0002 to W912PB23R3002.pdf PDF
PWS Food Services DFAC Illesheim updated 11 Jan 2023.pdf PDF
Amendment 0001 to W912PB23R3002.pdf PDF
W912PB23R3002.pdf PDF
PWS Food Services DFAC Illesheim updated12 Dec 2022.pdf PDF
Show all 11

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

0011799329

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

See Summary of Changes

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

J 1 5

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 13-Jan-2023

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X W912PB23R3002

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

19-Dec-2022

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer is extended, X is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning 1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN

REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

13-Jan-2023

CODE

RCO BAVARIA

AMERIKANISCHE BESCHAFFUNGSSTELLE

GEB 542

92655 GRAFENWOEHR LAGER

GERMANY

W912PB 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE

See Item 6

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

W912PB23R3002

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

The following items are applicable to this modification:

SECTION SF 1449 - CONTINUATION SHEET

General Information Regional Contracting Office POC Contract Specialist: Christian Richter

COMM: 0049-9641-70-526-8723

DSN: 314-526-8723

E-mail: christian.richter.ln@army.mil

a. The purpose of this Amendment is to:

(1) adding clause 52.216-4.

(2) replacing the Solicitation W912PB23R3002-0002 with the attached revised Solicitation

W912PB23RQ3002-0003.

(3) replacing the PWS, dated 11 January 2023 by the attached revised PWS, dated 13 January 2023.

PLEASE NOTE: Changes have been made only on page 38 - Technical Exhibit 2 at Deliverable 0036.

(4) answering vendor questions regarding requirement specifications.

Question 1: Can you please confirm that the Government provides all rations/subsistence?

Answer: Yes, the government provides all rations/subsistence.

Question 2: Does the Government provide all consumables and chemicals for the dining facility. Does this include disposable items such as paper towels, toilet paper tableware, cups, aluminum foil, plastic wrap, janitorial supplies (mops, mop sticks, trash bags), pot and pan soaps, disposable gloves, hairnets or disposable caps?

Answer: The Government provides all operational items to include cleaning supplies.

Question 3: Will the government provide cleaning equipment such as mop buckets, floor machines, brooms?

Answer: Yes.

Question 4: Is the Government aware of the current wages that the incumbent work force is making? If so can you please provide so that any successor contractor can ensure we met or exceed the current wages offered?

Answer: The current contract for DFAC services in Illesheim is a Firm-Fixed-Price (FFP) contract in compliance with local labor laws. In the absence of a union agreement, the Government will not provide the current wages of the incumbent workforce.

Question 5: Can you provide the current number of employees by position?

Answer: The Government will not provide the current number of employees. This effort is a Performance Based Services Acquisition in which contractors have the latitude to determine how to meet the objectives.

Question 6: Who’s responsible for parts and maintenance of the government furnished equipment?

Answer: This is an ASC bill. IMCOM/AFSB.

Question 7: Are there any military Food Service specialist working in the DFAC?

Answer: No.

Question 8: How often does the Government conduct joint inventories of the small wares and tableware?

Answer: Weekly.

Question 9: How many days will be granted for phase in; and when is the anticipated start date for transition and when would the new contract’s first meal begin?

Answer: 30-day phase in timeline that allows the Contractor to get acquainted with the contract.

Question 10: Are contractors allowed to pay to eat a meal if so what is the current cost Answer: Yes contractors can eat in the facility provided that they pay for their meals.

Weekday

Breakfast-$4.30 Lunch-$6.85 Dinner-$5.95

Weekend Brunch-$7.65 Supper-$9.35

Question 11: How often is the Dining Facility inspected by the government?

Answer: Monthly

Question 12: Are there any current issues that a successor contract needs to consider taking over this contract?

Answer: No

Question 13: Can you provide a dining facility layout and pictures of dish room, serving lines, pots and pans, head count stations, dining rooms, store room?

Answer: No, a Site visit will be provided in order to see each area requested.

Question 14: How often is tableware replenished?

Answer: After each meal.

Question 15: Does the government provide carts and pallet jacks for rations?

Answer: Yes.

Question 16: Is the government responsible for waste management and any associated disposal fees?

Answer: Yes

Question 17: Who’s responsible for exterior maintenance of the Bldg. including trash litter pickup, snow and ice removal?

Answer: The Contractor shall remove snow and ice, or sand, from sidewalks and access areas within twenty-five

(25) feet of the dining facilities. The Government is responsible for the trash litter pickup.

Question 18: Can you explain the process for gaining access to the base and how long does the process take?

Answer: The Project Manager (PM) should work with gov't official to request installation pass for his personnel.

Question19: What’s the process for obtaining a visitor pass and how long does it take?

Answer: Obtain a Visitor's pass from the front gate; time frame it takes to receive (5-10 min).

Question 20: How much time is granted for a visitor pass?

Answer: 0800 -2000 hrs daily

Question 21: How are minimum wage increases handled that are mandated by Germany? Is the contractor allowed to request a wage adjustment to comply with German labor and wage laws?

Answer: Clause 52.216-4 Economic Price Adjustment-Labor and Material will be added to the solicitation via amendment.

Question 22: Can you confirm if you are requesting resumes for subfactor 1 – experience for Dining facility manager and Alternate Dining Facility Manager?

Answer: Resumes are not required.

Question 23: Can you confirm you are requesting copies of TB MED 530 certification and Food handler permits for DFM and ADFM?

Answer: Yes we are requesting copies of certification 30 days after awarding the contract. Classes will be offered by the US Government after contract award. In case classes are offered at a location in Germany (i.e. Wiesbaden) other than the DFAC location, travel cost will not be reimbursed by the US Government. (see Amendment 0002).

Question 24: If we do not plan to use a subcontractor will we need to submit Factor 2: Subcontracting?

Answer: Subcontracting information is required to be provided.

Acceptable: An offer will be acceptable if it provides either:

(1) A statement that all work performed under the contract shall be performed exclusively by the offeror, or

(2) A list of proposed subcontractors, joint ventures, or other business partners that will provide work under the contract. The list must contain contact information for each company and explain what work each party will perform under the contract. In addition, the offeror must provide a letter of intent from each party on the list demonstrating intent to subcontract, partner or otherwise work with the offeror in the performance of the contract.

The letter must be written on that party’s letterhead and signed by an authorized representative.

Question 25: Please confirm where will we need to include SF1449, Amendments, Requested FARS in the proposal?

Answer: Refer to the Instructions to Offerors for the content of what each proposal shall contain.

Question 26: Are there pricing and staffing matrix templates to complete? Or are we required to complete the Section B?

Answer: Refer to the Instructions to Offerors for the content of what each proposal shall contain.

Question 27: In regards to line items 0002-0005 for 200 extra days. Does this mean that you are requesting 200 days after the 12 months are over or are you requesting that the additional meals last for 200 days. Also are the additional 500 meals are supposed to spread out for 200 days within the 12 months period.

Answer: Contract Line Items (CLINs) 0002-0004 are for a specific amount of meals per day. For example, CLIN 0002 is for 550 meals per day. The estimated quantity is 200 days for the Base Year. The CLINS will be exercised if the DFAC’s estimated headcount is above 350.

Question 28: Can you provide more details on 252.204-7020 NIST SP800-17 DOD Assessment Requirements so I can better understand.

Answer: DFARS 252.204-7020 NIST SP800-171DoD Assessment Requirements are clearly stated within the provision. If more information is needed, offerors must review the entire provision, inclusive of the links contained in the inscription.

Document/Reference: PWS Food Services DFAC Illesheim updated12 Dec 2022.pdf

Question 29: Is it correct that only personnel with EU citizenship and/or permission to work in Germany will be accepted for this project?

Answer: IAW Section 1.24.2, it is noted that “Contractor employees who: (a) are not nationals of Germany or other European Union countries; (b) are not members of the force, the civilian component or their dependents; or c) do not have assimilated status under Articles 71, 72, or 73 of the Supplementary Agreement to the NATO SOFA shall possess work and residence permits.” It is the contractor’s responsibility to follow German protocols concerning hires and to determine what documents or authorization its employees and any subcontractor employees must possess to work in Germany.

Question 30: Page 38, 0036 – Personally Identifiable Information (PII) PWS 1.23.5: We noticed that PII needs to be submitted 15 calendar days BEFORE contract award. Can you please confirm if this is correct?

Answer: This section on page 38 of the PWS will be revised with an amendment. Personally Identifiable Information (PII) will be required 30 days after the contract has been awarded.

b. All other terms and conditions remain unchanged.

(End of Summary of Changes)

File details come from the government source that posted it. Updated .