Questions and Answers.docx
DOCX document 14 KB Posted
- Attached to
- Liquid Nitrogen (LN2) Supply and Maintenance Federal contract opportunity
- Solicitation number
- W911QX21Q0074
About this file
This document includes a solicitation for liquid nitrogen supply and maintenance services as well as questions and answers from a site visit. The Army Research Laboratory at Aberdeen Proving Ground is seeking a contractor to provide 102 million cubic feet of liquid nitrogen per year along with maintenance services and potential repairs. The base period of performance is one year with four one-year option periods. Responses are due on April 28, 2021. The acquisition is set aside for small businesses only and will be evaluated based on price and technical capabilities. The contractor will be responsible for deliveries, maintenance, repairs, and providing telemetry data as specified in the performance work statement.
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| PWS Nitrogen - Amendment 0004.doc | DOC document | |
| Provisions and Clauses Full-Text Attachment (for Combo Synopsis-Solicitation) (amend).docx | DOCX document | |
| Combination Synopsis-Solicitation for Commercial Purchases (Amendment 0004).docx | DOCX document | |
| PWS Nitrogen.doc | DOC document | |
| Combination Synopsis-Solicitation for Commercial Purchases (Amendment 0002).docx | DOCX document | |
| Combination Synopsis-Solicitation for Commercial Purchases (Amend).docx | DOCX document | |
| Combination Synopsis-Solicitation for Commercial Purchases (Final).docx | DOCX document | |
| Provisions and Clauses Full-Text Attachment (for Combo Synopsis-Solicitation) (1) (1).docx | DOCX document |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
QUESTIONS AND ANSWERS (Q&A)
A site visit was conducted on 20 April 2021 at The Army Research Laboratory, Adelphi, MD for Solicitation W911QX21Q0074.
QUESTION 1: What is the preferred delivery time?
ANSWER: Dependent on supplier and usage, Sunday through Sunday, 24 hours access.
QUESTION 2: Who provides the telemeter?
ANSWER: The telemetry unit should be provided by the supplier.
QUESTION 3: What is the type of piping?
ANSWER: The type of piping is stainless steel.
QUESTION 4: Can you provide the last service dates for piping replacement?
| ANSWER: | Main fill valves replaced in CY 2018. | |
| Safety Valves exercised Monthly. One valve replaced in CY2017 | ||
| Filters/Regulators/transfer valves serviced/checked monthly. |
QUESTION 5: Who is responsible when there is a freeze up?
ANSWER: The Government will contact the vendor when there is a freeze. Onsite techs monitor performance and alert Government TPOC to abnormalities
QUESTION 6: What unit of measurement are being used?
ANSWER: Cubic Feet (CCF)
QUESTION 7: What is the Nitrogen vessel size?
ANSWER: See PWS (C.1.3 System Equipment Summary)
QUESTION 8: Does the Government want/need telemetry readings daily?
ANSWER: Vendor should propose best industry practices consistent with their operations.
QUESTION 9: What size/volume are the tanks that support this requirement (in gallons)?
ANSWER: See PWS (C.1.3 System Equipment Summary)
QUESTION 10: Do the Tank(s) have telemetry that report the volume telemetrically and does the awarded contractor have access to this data?
ANSWER: The vendor should select and be prepared to install telemetry units of their choice to meet the demands of the organization.
QUESTION 11: How are orders initiated, i.e. what is the process?
ANSWER: See PWS (C.3 Requirement)
QUESTION 12: Who determines order initiation (for example the contractor telemetrically) or the GOV REP who observes the telemetry/gauges?
ANSWER: See PWS (C.3 Requirement)
QUESTION 13: What is the historical average of deliveries per month?
ANSWER: 3 times per month on average.
QUESTION 14: Please confirm the usage is 102,000,000 SCF, which is billable at (divided by 100) 1,020,000 per 100/CCF.
ANSWER: Confirmed the usage is 102,000,000 SCF, which is billable at (divided by 100) 1,020,000 per 100/CCF
File details come from the government source that posted it. Updated .