Amendment_000002.pdf

PDF 227 KB Posted

Attached to
Dental Laboratory Services Federal contract opportunity
Solicitation number
TFSAAFRG15CI0009
Issued by
Department of the Treasury Bureau of the Fiscal Service

About this file

Amendment 000002 - Answers to Vendor Questions

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Dental Laboratory Services, newest first.
File Type Posted
Revised_Attachment_I_-_Denture_List.xlsx XLSX spreadsheet
Amendment_000001-signed.pdf PDF
TFSAAFRG15CI0009_-_Solicitation.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

(x)

TFSAAFRG15CI0009

x x

1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted ; or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE RECEIVED AT

THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted , such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

x

07/23/2015000002

13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended , by one of the following methods: (a) By completing

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

FACILITY CODE CODE

10B. DATED (SEE ITEM 13)

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

9B. DATED (SEE ITEM 11)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)

7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY

PAGE OF PAGES

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

1. CONTRACT ID CODE

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

07/09/2015

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.

ORDER NO. IN ITEM 10A.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

The purpose of this amendment is to provide answers to vendor questions and provide a revised pricing sheet - See attached files:

1. Answers to Vendor Questions

2. Revised spreadsheet - Attachment I

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

HARRY W. SCOTT

STANDARD FORM 30 (REV. 10-83)

Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

NSN 7540-01-152-8070

Previous edition unusable

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9 A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect .

HWS

Solicitation #: TFSAAFRG15CI0009 – Dental Laboratory Services – Answers to Vendor Questions:

1. I noticed on your attachment I a list of products under Full Metal Restoration that are no longer on the market and not recommended.

Targis / Vectris from Ivoclar has been discontinued. Also it is not recommended adding Composite to metal. Adding any composite to metal was proven to cause fractures and separation from the base metal is was being applied to. Therefore it was discontinued and stopped.

I noticed new materials like Zirconia is missing from your list. The industry had gravitated to either Full Contour – Monolithic Zirconia or for anterior teeth we add and layer porcelain to a Zirconia coping.

If I don’t hear back we will NO Bid the Targis/ Vectris section and any item where Targis Vectris mentioned and quote our Milled Composite Material called Paradigm and or Lava Ultimate for your Composite Inlay, Onlay and Crowns. Both materials are highly esthetic and reliable. However, we will NO Bid Composite to Metal on items 0037, 0038, 0039, 0040.

Answer: The pricing spreadsheet attachment I has been revised to remove the following items and add the items listed in RED.

Targis / Vectris: - Removed 0028 Targis/Vectris Ceromer Crown, Inlay/Onlay 0029 Targis Ceromer Veneer, Inlay/Onlay 0030 Targis/Vectris Maryland Bridge (1 Pontic; 2 Wings) 0031 Targis/Vectris Crown, Inlay/Onlay Bridge (3 Units) 0032 Vectris Bridge Connector/Sprint 0033 Targis Labial Margin

Composite Bounded To Metal: - Removed 0037 Targis to Semi-Precious 0038 Targis to Yellow Gold 0039 Targis to White Gold 0040 Targis to Non-Precious

Added:

Zirconia – FPD Frameworks Zirconia – Crowns Milled (CAD/CAU)

Solicitation #: TFSAAFRG15CI0009 – Dental Laboratory Services – Answer to Vendor Questions.

2. Here are a few more items we need more information on.

0090 Bridge 2 - 4 Unit 0091 Bridge 5 - 8 Unit 0092 Bridge 9 - 16 Unit What type of bridge do you want? What type of materials, etc. Need more information. Non Precious, Semi-Precious, High Nobel and do you want a Porcelain fused to metal. We charge per unit not per bridge. The cost of a pontic is the same as a crown regardless of the span of the bridge.

Answer: See Fixed Restoration added to Attachment I

3. 0080 Set up (try in) Do you mean denture-wax up

Answer: The set-up (try-in) should be complete/partial denture-wax up or esthetic wax up.

4. 0041 Porcelain to Metal Do you mean Non-Precious, Semi-Precious or High Noble?

Answer: Answered above with crowns per unit, it should be porcelain fused to metal (pfm) and just add the metal high noble (HN), semi-precious (SP), and non-precious (NP). See Fixed Restoration.

5. 0078 Pressed Acrylic tooth I don’t know what you mean by Pressed Acrylic tooth?

Answer: Deleted from Attachment I

6. 0049 Heat Cure (Composite) I not sure what you mean. Do you want a crown or to add a contact to a crown with composite?

Answer: Delete

Solicitation #: TFSAAFRG15CI0009 – Dental Laboratory Services – Answer to Vendor Questions:

7. 0019 - 0020 (Flexil) Could you tell me what this is? Are you referring to flexible denture?

Answer: Eliminate or delete, Flexil is no longer a product, Valplast is the flexible clasp acrylic removable partial dentures used to date.

8. 0022 0023 (Valplast) Valplast cannot be repaired or added with clasp or metal frame. Instead we offer regular acrylic for repairing clasp and adding metal frame.

Answer: Deleted

9. Number 0028 - 0033 & 0037-0040 These materials are not available anymore and I confirmed it with Ivoclar. Is there other replacement materials you want us to include in the price list? (For 0037-0040 we offer Cristobal)

Answer: Delete

10. Could you tell me the difference between 0041 (Porcelain to Metal) and 0043 (Finess Low- Fusing Porcelain to Metal)?

Answer: There is no difference, just porcelain fused to metal crowns (pfm).

11. 0062 - 0064 Repair Should we provide repair price on denture? or porcelain?

Answer: Repair for dentures only, porcelain cannot be repaired. Would ask for the warranty on pfm's. Most dental laboratories will guarantee their crowns for 2 to 4 years, where the porcelain fractures.

12. 0065-0066 (Set - 1/14 New Hue & Monoplane) Are you asking for the price of one set of interior or posterior?

Answer: Sets of teeth are sold in cards. Anterior cards have 6 teeth (canine to canine) and the posteriors have 8 teeth (1st premolar to 2nd molar). Does the lab only offer Hue brand teeth, which are good teeth, not the best but good quality?

13. 0072 (Metal dummie tooth) Could you explain what you mean by dummie tooth? It this the replacement of acrylic teeth for reinforcement?

Answer: "Metal dummie tooth" refers to conservative fpd, similar to a Maryland bridge. Never heard of dummie tooth. Delete.

14. 0078 (Pressed Acrylic tooth) Could you be more specific about this item? We offer cristobal. Should we offer price for that?

Answer: Delete.

15. 0084 -0085 (Fixed Bridge Abutment & Pontic) I am not sure if you are mentioning one abutment or restoration over implant.

Asnwer: The list compiled for fixed restorations should answer this question. See answer for question 2.

Amendment 00002-signed
Answers to Vendor Questions
Answers
Answers pg 2
Answers pg 3.pdf

File details come from the government source that posted it. Updated .