Amendment_000001.pdf

PDF 119 KB Posted

Attached to
Unarmed Security Guard Services Federal contract opportunity
Solicitation number
TFSAAFRG15CI0002
Issued by
Department of the Treasury Bureau of the Fiscal Service

About this file

Amendment 00001 to Answers to Questions

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Unarmed Security Guard Services, newest first.
File Type Posted
TFSAAFRG15CI0002_-_Solicitation.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

(x)

TFSAAFRG15CI0002

x x

1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE RECEIVED AT

THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

x

11/06/2014000001

13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods: (a) By completing

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

FACILITY CODE CODE

10B. DATED (SEE ITEM 13)

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

9B. DATED (SEE ITEM 11)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)

7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY

PAGE OF PAGES

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

1. CONTRACT ID CODE

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

10/28/2014

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.

ORDER NO. IN ITEM 10A.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

The purpose of this amendment is to answer vendor questions and to extend the proposal due date from Wednesday, at 2:00 pm, November 12, 2014 to Friday, at 2:00 pm, November 14, 2014.

1. Is there a site visit for this solicitation posted on October 29, 2014?

Answer - No.

2. Which company currently provides the Unarmed Security Services for The Armed Forces

Retirement Home in Gulfport, Mississippi?

Answer - Executive Protection Express Services.

Continued ...

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

STANDARD FORM 30 (REV. 10-83)

Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

NSN 7540-01-152-8070

Previous edition unusable

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

ITEM NO. SUPPLIES/SERVICES QUANTITY UNIT UNIT PRICE AMOUNT

NAME OF OFFEROR OR CONTRACTOR

2 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRG15CI0002/000001

3. What is the current annual contract amount?

Answer - The current total contract value is $682,224.00 over a five year period.

4. Is there a Collective Bargaining Agreement in place?

Answer - No.

5. The guards are unarmed; do the unarmed guards carry any other protective device or agent?

Answer - No, the guards do not carry any other protective device or agent.

6. Is there a scheduled site visit?

Answer - See reply to question number one.

7. Is the contractor required to have a license for unarmed security services for the State of Mississippi?

Answer - It is the responsibility of the contractor to ensure compliance with any applicable licensing requirements.

8. Who is currently providing the services requested, and at what rate are they currently billing hourly for the service?

Answer - Executive Protection Express Services, the total current contract value is $682,224.00, the current contract ends on 12/30/2014.

9. Is the buyer currently satisfied with the service?

Answer - N/A.

10. What areas of the current service need improving as seen by the buyer?

Answer - N/A.

11. Is this currently at the end of all option years for the incumbent?

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

Sponsored by GSA

FAR (48 CFR) 53.110

3 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRG15CI0002/000001

Answer - Yes, the current contract completion date is 12/30/2014.

12. Is there a minimum rate that I need to pay the officer in this contract?

Answer - FAR 52.222-41 - Service Contract Labor Standards are applicable to this solicitation.

Wage Determination 2005-2301 (Rev 14) is incorporated by reference.

13. Reference 2.0, is the main entry and exit gate the same location?

Answer - No, however the other gate - the west gate - is controlled electronically from the main gate and is only for vendors/deliveries.

14. Reference 4.8, the Government state "the contractor shall maintain vigilance at the Main Gate and West Gate at all times..." This appears to be three locations (main entry, exit gate, and West Gate). How is the contractor to monitor three locations when Solicitation Section 2.0 states "one unarmed security guard?"

Answer - There are only two gates, the main gate and the west gate, the west gate is controlled electronically from the main gate and is only for vendors/deliveries.

15. Reference 4.9. The Solicitation Section 2.0 states "one unarmed security guard." How is one guard to monitor (main entry, exit gate, and West Gate) and perform interior and exterior rounds to include stairwells throughout the facility?

Answer - There are only two gates, the main gate and the west gate, the west gate is controlled electronically from the main gate and is only for vendors/deliveries. The requirement to perform interior and exterior rounds to include stairwells throughout the facility is only applicable when there is a need for additional unarmed security guards.

16. Is there an incumbent and if so, can you provide any details such as incumbent name, contract value, and period of performance?

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

4 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRG15CI0002/000001

Answer - See reply to question number eight.

17. In the PWS, on Para 2, it states that the need is for one armed guard to staff the main entry and exit gate. Para 4.1 states that entry will be controlled at the entry and exit at the Main gate and the West Vendor gate. Are there two separate gates that need to be staff or is it expected that the guard on the Main Gate would also control entry and exit at the West Vendor Gate?

Answer - See reply to question number fourteen.

18. If there any historical data or projected estimates on how often additional guards were or will be needed to augment Federal Security Guards?

Answer - No, There is no historical data on how many times the AFRH will need additional guards.

19. Has a contractor performed similar work to this for the government in the past?

Answer - Yes, see reply to question number eight.

20. If available, please provide the incumbent contract number.

Answer - TPD-AFRG-10-K-00001.

21. If you are unable to provide a contract number, is it safe to assume this is a new requirement for the government?

Answer - See reply to question number twenty.

22. PWS Section 2 states, "The contractor shall provide one unarmed security guard to staff the main entry and exit gate 24 hours a day, 7 days a week" PWS Section 4.1 states, "The contractor shall control entry and exit of vehicular and pedestrian traffic through the Main Gate and the West Vendor gate" PWS Section 4.8 states, "The contractor shall maintain vigilance at the Main Gate and West Gate at all times and not engage in non-work related activities that would detract from the performance of these duties and responsibilities."

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

5 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRG15CI0002/000001

PWS Section 4.9 states, "The contractor will perform interior and exterior rounds to include stairwells throughout the facility."

Question/Request for Clarification: It is difficult to tell how many posts there are and the hours required. Please specify the required days of work and hours for each post.

Answer - There are only two gates, the main gate and the west gate, the west gate is controlled electronically from the main gate and is only for vendors/deliveries. The main gate is to be staffed 24/7.

23. PWS Section 5.6 states, "Only uniforms and equipment specifically authorized shall be worn or possessed while at AFRH. This includes, but is not limited to chemical agents, weapons and restraints."

Question/Request for Clarification: Please specify what chemical agents, weapons and restraints are required.

Answer - PWS Section 5.6 is correct. key words "equipment specifically authorized shall be worn or possessed". The intent is if a guard possesses these items personally he is not to have them on his person while at AFRH.

24. If chemical agents, weapons and restraints are required please state what training will be necessary.

Answer - No training as there are no types of weapons, agents, or devices used.

25. If the unarmed guards are to be armed with chemical agents and weapons please advise whether they are to be paid DOL Wage Determination Guard I or Guard II.

Answer - Not applicable to AFRH, no types of weapons, agents, or devices used.

26. Who is the incumbent security provider?

Answer - See reply to question number two.

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

6 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRG15CI0002/000001

27. How many incumbent guards are currently on staff?

Answer - The number of guards required to fullfil this action should be determined independent of current staffing.

28. Are all incumbent guards trained, licensed and certified IAW the new requirement?

Answer - N/A.

29. Is there a CBA?

Answer - See reply to question number four.

30. If more than one guard is on duty, are radios required?

Answer - N/A.

31. If radios are required, are they to be furnished by the Government or Contractor?

Answer - As required will be furnished by the government.

32. Mississippi has a .25% Corporate Franchise Tax. The State told us that Franchise is just the name of the tax and it applies to all corporations. Are bidders to include this tax in their rate build up?

Answer - N/A.

33. Can you please tell me what the latest wage determination is for this area?

Answer - 2005-2301 (Rev 14)

34. Is there a minimum number of contractors that will be needed to fulfill the scope of work?

Answer - The offeror shall determine the level of effort required based on the information in the

PWS.

35. Is the (RFP) requirements limited to on call or as needed for relieving federal security staff contract.

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

7 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRG15CI0002/000001

Answer - As needed, however the request for additional security staff are to report for duty within 2 hours of agency placing a call for additional security staff.

36. What equipment will the government be providing; will the equipment include radios.

Answer - AFRH will provide two-way radios and a telephone only.

37. What are the weekly hours required to services this contract requirements.

Answer - 168 hours

38. How many security officers required per shift daily.

Answer - As many as it will take to meet contract performance and to ensure compliance with all applicable service contract act requirements.

39. How many post requires security officers coverage.

Answer - See reply to question twenty-two.

40. Page 10, Para 52.217-8 OPTION TO EXTEND SERVICES states, "....the total extension of performance hereunder shall not exceed 6 months."

QUESTION: Should it state 60 months in lieu of 6 months?

Answer - No. FAR clause 52.217-8 is a provision that provides the Government the option to extend services within the limits and at the rates specified in the contract up to six months after completion of a contract period.

41. Please clarify the number of hours per week and the number of posts that are required to staff this contract? Sections 3.0 and 4.1 indicate that there are at least three posts assignments 1) Main Gate, 2) West Vendor Gate and

3) Exterior and Interior Patrol. Are all three post 24hrs/day?

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

8 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRG15CI0002/000001

Answer - See reply to question number twenty-two.

42. Will there be a designated phase-in/transition period from the contract award date to the initial contract start date (12/31/2014) to phase out the incumbent contractor?

Answer - No.

43. Who is the incumbent contractor for 3700 North Capital Street, NW, Washington DC and the Mississippi Gulf Coast at 1800 Beach Drive, Gulfport, MS?

Answer - Information concerning the security guard services for the AFRH facility located in Washington, DC, may be obtained through a Freedom of Information Act request. See reply to question number two for the incumbent contractor at the AFRH facility in Gulfport, MS.

44. Who is the current incumbent?

Answer - See reply to question number two.

45. When were they awarded the contract?

Answer - 05/10/2010

46. Please provide a bid tabulation for the prior award.

Answer - This information is not available.

47. Estimated usage (number of hours) of prior contract?

Answer - None available.

48. Estimated amount of hours for this contract

Answer - 8,736 hours annually for the base year and for each one year option period.

49. What is the current bill rate?

Answer - This information can be obtained by submitting a Freedom of Information Act request.

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

9 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRG15CI0002/000001

50. What was the bill rate upon award?

Answer - See answer to question number 49.

51. Can we get a copy of the previous contract?

Answer - This information may be obtained through a Freedom of Information Act request.

52. Is there a prevailing wage

Answer - See reply to question number twelve.

53. Was there a prevailing wage for the prior contract?

Answer - FAR 52.222-41 - Service Contract Labor Standards are applicable to service contracts.

54. How do you want us to price out medical benefits in relations to the Affordable Care Act?

We have seen some clients request pre and post ACA implementation rates.

Answer - Contractural benefits are to be paid in accordance with the provisions of the Service Contract Act.

55. Is there security service currently servicing this contract? If so, whom?

Answer - Yes, see reply to question number two.

56. Will you please provide the current purchase order or contract number so that we can look up the current contract? Or can you provide it?

Answer - See reply to question number twenty.

57. Are there any vehicles required for the contract?

Answer - No

58. How many guard force hours were used in fiscal year 2014 in coverage of additional posts outside the normal score of work?

Answer - See reply to question number Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

10 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRG15CI0002/000001

twenty-seven.

59. Which company has the current contract?

Answer - See reply to question number

60. What was their last bid per guard per hour?

Answer - This information can be obtained through a Freedom of Information Act request.

61. Current hours of guards used in the last year?

Answer - 8,736 hours

62. Are there any known licensing requirements for the city of Gulfport, the County, or the state?

Answer - See reply to question number seven.

63. Is there an incumbent on this contract currently?

Answer - See reply to question number two.

64. What are the annual hours previously worked for the On-Call Guard Service?

Answer - See reply to question number sixty-one.

65. What is the number of additional guards required to perform exterior and interior patrols as indicated in section 3?

Answer - This service will only be required on an as needed basis.

66. What is the annual hours for additional unarmed guard services as indicated in section 4.1?

Answer - See reply to question number eighteen.

67. Will the contractor or government be required to furnish screening equipment at the access control post?

Answer - N/A.

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

11 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRG15CI0002/000001

68. If the contractor is required to provide screening equipment, what equipment is required to be furnished?

Answer - N/A.

69. Will the government provide CPR equipment (i.e. AED, first aid kits) on site for use by the unarmed security guards?

Answer - If CPR equipment is needed the Government will furnish.

70. Will an additional unarmed officer be required to perform interior and exterior rounds to include stairways 24 hours 7 days a week, beside the two (1) unarmed officers manning the gates?

Answer - There is only one gate to be manned in accordance with the PWS. Rounds will be performed on an as needed basis.

71. Will a supervisor be required for each shift worked, and will the shift supervisor be allowed to relieve officers on post for restroom and/or meal breaks (section 4)?

Answer - The contractor shall be responsible for supervising and performing the requirement of the contract in accordance with the PWS.

72. Will the government allow the contractor to review the SOP's and use to train unarmed security staff?

Answer - Information will be provided as required or needed.

73. Will the Project manager be a stand alone position?

Answer - See reply to question number seventy-one.

74. Will office space for the project manager be provided on site by the government?

Answer - No.

75. Does the government require the contractor to Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

12 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRG15CI0002/000001

wear a particular type uniform for this service?

Answer - In accordance with the requirements of the PWS.

76. Are there any other specific requirement of training the government require other than that identified in section 6.2 ?

Answer - In accordance with the requirements of the PWS.

77. What equipment are the unarmed security officers not allowed to wear other than firearms?

Answer - In accordance with the requirements of the PWS.

78. What uniform and equipment is specifically authorized for the unarmed security officers to wear and posses?

Answer - In accordance with the requirements of the PWS.

79. Will there be a walk through allowed for potential bidders of this solicitation, and when if so?

Answer - No.

80. Are there any specific security related training and/or certifications that will be required of the unarmed security officers working on this contract?

Answer - In accordance with the requirements of the PWS.

81. Will there be a transition period for the unarmed security officers to OJT/train with incumbent staff prior to assuming duty on this contract?

Answer - No.

82. Will the government provide an incumbent staff listing of personnel presently working this contract to include the years of service of each?

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

13 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRG15CI0002/000001

Answer - No.

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

File details come from the government source that posted it. Updated .