RFI's_for_AE_Civil_ _Structural.docx
DOCX document 16 KB Posted
- Attached to
- A&E Special Notice for Civil and Structural Engineering Federal contract opportunity
- Solicitation number
- SB1341-14-RQ-0070
About this file
The questions and answers for all submitted questions.
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Special_Notice_AE_-_Civil_and_Structural.docx | DOCX document | |
| AE_Guide.docx | DOCX document | |
| Frequently_Asked_Questions.docx | DOCX document |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Question #1 Who are the incumbents contract holders -
1. Brudis and Associates
1. McMullan and Associates
1. Keast and Hood
1. Holbert Apple
Question #2 The solicitation states “…In at least five separate occasions, analyze and determine if an existing facility with minimum floor capacity of 150 pounds per square feet can support a piece of equipment…” Page 2, Paragraph 1.1.a; We believe that what this sentence is intended to say is something along the lines of “In at least five separate occasions, analyze and determine if an existing facility with a minimum floor capacity of 100 pounds per square feet can support a piece of equipment weighting more than 5,000 lbs. or 150 psf whichever is greater.”. Our point is that the way the sentence is currently written, the piece of equipment could weigh as little as 5 lbs. and the project would still qualify. We think that what you are really asking for is experience in supporting heavy equipment on existing structures that were not designed to support such loads.
Answer #2 –
A successful offeror will list at five locations where they analyzed a load on a floor with a minimum capacity of 150 pounds per square foot to determine if it could support the floor. It is a given that some of the calculations could be well under the floor capacity of 150 pounds as the potential offeror is alluding to in his question.
Question #3 The solicitation states “…In at least three separate occasions, investigate and design repairs of failing pre-cast concrete or similar masonry materials, exterior wall panels…” Is the intent to limit the demonstrated experience to exterior wall panel systems or will investigation and repair of extremely deteriorated and cracked brick masonry exterior walls and facades also qualify?
Answer #3 – If a potential offeror provided at least three examples which detailed extremely deteriorated and crack brick masonry exterior walls and facades it would be considered as meeting the criteria.
Question #4 - The solicitation states – “In at least three separate occasions, design a steel frame with block/brick masonry façade that is at least five stories above grade.” Is the intent that all five (5) stories of the building be framed with structural steel? Or will renovation of a five (5) story+ existing concrete building that includes new penthouses, roof parapet features, etc. that are framed with structural steel and support block or brick masonry qualify for this experience?
Answer #4 – The intent of this criteria is for an offeror to discuss at least three separate occasions a new facility that has a steel frame with block/masonry façade that is at least five story stories above grade. Renovating a facility would not be considered applicable. With respect could the fire stories above grade building be a combination of a steel frame and some other combination of construction methods/materials – yes. The offeror would need to detail that combination.
Question #5 - The solicitation states – “In at least three separate occasions, design a steel frame with block/brick masonry façade that is at least five stories above grade.” Is “brick/block masonry” intended to be “brick or block masonry”? Does brick or block masonry with metal stud backup qualify?
Answer #5 – Potential offerors are able to offer either block/brick masonry or block and masonry by itself. Yes brick or block masonry with metal stud backup would meet the criteria.
Question #6 Is a 330 Part II required?
Answer #6 – Yes a 330 Part II is required.
Question #7 - If you desire 330 Part II, and if submitting as a JV, would you like separate 330 Part IIs, one for each firm, or would you prefer one Part II representing the JV entity on one form, or is either way acceptable?
Answer # 7 - A joint venture is an entity onto itself and should be submitted as one document. Please reference FAR Part 19 for more information on Joint Ventures.
Question #8 - If you desire 330 Part II forms, will these forms be part of the 20 page count?
Answer #8 – The 20 page limitation is to section “H” not the 330 part II forms.
Question #9 – The part I and part II 330 forms – is there a page limitation
Answer #9 – There is not page limitation on the number of pages that offerors desire to submit for part 1 (section A through section G) and part 2 forms. The only limitation is on the section “H” – Additional information. The offeror and other sub consultants listed in 330 section A should have individual sheets in part II of the 330.
File details come from the government source that posted it. Updated .