Amendment 0001 ONR BAA 12-012 3AUG12.pdf

PDF 155 KB Posted

Attached to
Tools and Models for Predicting the Magnitude and Distribution of Forces on the Towed Array System Federal contract opportunity
Solicitation number
ONRBAA12-012
Issued by
Department of the Navy Secretary of the Navy Office of Naval Research

About this file

This Amendment 0001 changes the due dates for both White Papers and Full Proposals and provides answers to questions submitted. Posted 03 AUG 12

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Tools and Models for Predicting the Magnitude and Distribution of Forces on the Towed Array System, newest first.
File Type Posted
Amendment_0002 _ONR_BAA_12-012 _5OCT12.pdf PDF
ONRBAA12-012.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

ONRBAA12-012 1

Amendment 0001

Solicitation Number: ONRBAA12-012

“Tools and Models for Predicting the Magnitude and Distribution of Forces on the Towed Array System”

Date: (2 July 2012)

The purpose of Amendment 0001 is to extend the response date for both White Papers and Full Proposals and respond to questions submitted prior to 27 July 2012. The White Paper due date is changed from

8/16/2012 to 8/23/2012. The Full Proposal due date is changed from 10/17/2012 to 10/24/2012.

Questions received after 27 July 2012, but before the deadline for white paper submissions will be addressed in a subsequent amendment.

BAA 12-012 is hereby amended as follows:

1. Response Date – (Revised)

White Papers: 8/23/2012 2:00 PM Eastern Daylight Time

Full Proposals: 10/24/2012 2:00 PM Eastern Daylight Time

2. Questions and Answers are provided as follows:

Question 1:

Are Navy/Government facilities costs to be included in the offerors cost proposal?

Answer 1:

Costs associated with Navy/Government facilities are to be included in offerors cost proposals if proposed as a subcontractor(s).

Question 2:

Is there a required format for the white paper funding plan?

Answer 2:

There is no required format for the white paper funding plan, but white paper funding plans need to show requested funding per phase, as well as the total funding being requested. White paper funding plans are limited to one page only.

Question 3:

Is it possible to have access to existing data (materials and models previously developed) and publications (Navy tech publications) prior to proposal submittal and contract award?

ONRBAA12-012 2

Answer 3:

Due to the distribution statement markings for this effort, access to existing data and publications prior to proposal submittal and contract award is prohibited.

Question 4:

The guidance in the BAA is for 12 point times New Roman font. Is it allowable to have smaller text in figures?

Answer 4:

The format requirements for white papers and full proposals are as follows:

Paper Size – 8.5 x 11 inch paper

Margins – 1 inch

Spacing – single spaced (white papers)/single or double spaced (full proposals)

Font – Times New Roman, 12 point

Limited text associated with titling or identifying items in an image do not have to comply with the font requirement. Text for tables should follow the format requirements.

However if the text contained within a table is from a secondary source which was not produced by the offeror and contains formatting which differs from the requirements above which cannot be modified, then so long as the information is in a format which is easily readable it may be submitted in a format that differs from the one stated above.

Question 5:

Will proposals submitted by government entities be accepted by ONR or does this BAA apply to industry and academia only?

Answer 5:

Please refer to section III, entitled “Eligibility Information.”

Question 6:

What are the array’s dimensions?

Answer 6:

Due to the distribution statement markings for this effort, information relating to the array’s dimensions is not available to offerors prior to contract award.

ONRBAA12-012 3

Question 7:

What is the array’s material of construction?

Answer 7:

Due to the distribution statement markings for this effort, information relating to the array’s material of construction is not available to offerors prior to contract award.

Question 8:

What is the mass of array?

Answer 8:

Due to the distribution statement markings for this effort, information relating to the mass of array is not available to offerors prior to contract award.

Question 9:

Will instrumentation/gaging be incorporated into a new array or retrofitted to an existing array?

Answer 9:

This is beyond the scope of BAA 12-012.

Question 10:

What is the length of time for a specific deployment?

Answer 10:

Question 11:

What is the depth of deployment?

Answer 11:

ONRBAA12-012 4

Question 12:

Over what period of time will the study take place?

Answer 12:

Please refer to Section II. Award Information, paragraph 1, entitled “Amount and Period of Performance.”

Question 13:

Is there external power available full time, part time or at no time?

Answer 13:

Question 14:

Will this study be continuously monitored by technical staff or general members of the service?

Answer 14:

Yes, this study will be continuously monitored by technical staff or general members of the service.

Question 15:

Will data be captured periodically or continuously?

Answer 15:

Question 16:

Will this be a surface ship deployment or subsurface?

Answer 16:

ONRBAA12-012 5

Question 17:

It is noted that the “Max Number of Pages permitted: 10 pages (excluding resumes, bibliographies, and table of contents)” does not identify the 1-page Funding Plan, as being excluded.

Is the 1-page white paper funding plan included as part of the 10 page total Technical White

Paper allocation, or is this in addition to the 10 page limit?

Answer 17:

The 1-page Funding Plan is in addition to the 10 page total for the technical White Paper submission.

Question 18:

The BAA states that proposers may address some or all of the technical objectives of the program. May a company submit separate white papers for different components of the program or are all submittals from one company required to be addressed in a single white paper?

Answer 18:

All submittals from one company are required to be addressed in a single white paper.

Question 19:

Please confirm the expectations regarding the solution of the challenge problems. Our interpretation is that the white papers and full proposals will describe the approach to the solutions. Subsequently, as stated in the Phase I Base description stated on page 11of the BAA, the solution to one or more challenge problems will be addressed in Phase 1, though this is not listed as a Phase 1 objective.

Is the expectation that the solutions to the selected challenge problems will be completed by the end of Phase 1 and extension to those solutions will occur in the Phase 2 and 3 options?

Answer 19:

Offerors are not solving the challenge problems. The intent of the challenge problems is for offerors to show understanding of physical problem and to describe technical approach to solving problem.

ONRBAA12-012 6

Question 20:

The BAA seems to use the terms analytical model to represent both lower-order and higher-order/highly-resolve methods. In our opinion, analytical models are typically lower-order models based on empirical data or first-order equations, whereas computational/numerical models are higher-order models such as CFD and FEA methods.

How does ONR define the term “analytical model?”

Answer 20:

ONR defines the term “analytical model” as a numerical or closed form mathematical solution.

File details come from the government source that posted it. Updated .