B3_Questions_1&2_cmb'd-_08222018_amk_comments.docx

DOCX document 29 KB Posted

Attached to
Situational Awareness Tool Software Dev Federal contract opportunity
Solicitation number
NB6710001802713
Issued by
Department of Commerce National Institute of Standards and Technology

About this file

Questions and Answers

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Situational Awareness Tool Software Dev, newest first.
File Type Posted
B3_Questions__3_Set_3_amk_comments.docx DOCX document
A2_02713_SOW_Situational_Awareness_Tool.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

UNITED STATES DEPARTMENT OF COMMERCE

National Institute of Standards and Technology Acquisition Management Division, 164 325 Broadway Boulder, CO 80305-3328

QUESTIONS AND ANSWERS

Req.#: NB6710001802504 /08232018

1. QUESTION:

Please provide the projected first responder end-user and incident command volumes

ANSWER:

This would be for a research platform, not a full-scale deployment; the initial volumes would be very low. Our current setup accounts for 6 responders and 4 commanders of various ranks. The platform should have the ability to expand the number of responders if needed.

2. QUESTION:

Section IV, A requires the provider to deliver “a set of static IP addresses so PSCR can whitelist requests from the contractor’s situational awareness platform server to PSCR’s data repository”.

--- What is the period of performance under which the government shall require the contractor to host the PSCR instance of its situational awareness platform server?

ANSWER:

We would require the contractor to maintain connectivity to the PSCR server instance for as long as PSCR maintains an active license on the situational awareness software. Once PSCR ceases to renew the licenses, the connection shall be severed. Please note that the PSCR server will not be cloud based or hosted in the vendor cloud, rather the vendor will be required to interface with the local PSCR server via an API built by PSCR. The vendor will be required to provide the IP addresses that will be sending the API queries so that PSCR may provide special lab exceptions for incoming traffic.

3. QUESTION:

Section IV, B requires the contractor to provide a “Web-based front end with updated display showing sensor readings in near real time”.

---3a) Please provide the quantity of the IoT sensors that shall be deployed.

ANSWER:

Total number of responders for this experiment is 10.

Each responder will contain at minimum the following sensors:

1. Temperature (ambient air)

1. Hydrocarbon levels

1. Carbon Dioxide

1. Orientation (accelerometer)

1. GPS (polar longitude and latitude) Additionally, each sensor “message” will contain a unique responder ID and timestamp ---3b) Please identify the average number of IoT sensor readings to be transmitted per minute for the IoT sensors described in 3a) above

ANSWER:

1. Sensor data (5 values from 3a, plus ID and timestamp) can be collated into a single message for transmittal.

1. For demonstration purposes, we would like to test data transmission feasibility up to 1 second intervals (60 intervals a minute) for responder events and once a minute between responder events.

---3c) Please quantify the volume of data to be transmitted per sensor per minute for the IoT sensors described in 3a) above

ANSWER:

Up to 128 KiloBytes (128000 Bytes) per message or 1536 KiloBytes (1536000 Bytes) per minute from a single responder. At maximum capacity, a potential of 15360 KiloBytes per minute.

4. QUESTION:

• What does the user onboarding process currently look like? Are users signing in with their email addresses? Would we need to implement any user management functionality?

ANSWER:

We expect this functionality to already be in place according to the existing situational awareness application. Our requirements are based on the vendor’s ability to take the data that we are gathering from first responders, port it into an *existing* first response situational awareness application and display it appropriately. The existing situational awareness application should already be geared towards the first responder community and contain the fields necessary to properly identify an individual.

5. QUESTION:

• What types of mobile devices are currently being used? Are these devices being assigned or can users install the app on their own device?

ANSWER:

These devices should be expected to be a mix of mission critical LTE devices capable of operating on the Band 14 network, and personally owned LTE devices. This is due to the fact that larger departments may have dedicated devices for their employees, while smaller regional departments may require their employees to utilize their personal devices. Android operating system should be prioritized, but a specific device will not be named.

6. QUESTION:

• How many different types of user roles are there?

ANSWER:

This should already be established by the existing situational awareness application. (See question 4 above).

7. QUESTION:

• Is there any existing mapping integration? Is there a preference for mapping provider?

ANSWER:

There should be mapping integration; the mapping provider should be established by the existing situational awareness application. (See question 4).

image1.png

File details come from the government source that posted it.