M67001-18-Q-1017-0001_Advanced_Marksmanship_and_Tactics_Training_Q&A.pdf

PDF 129 KB Posted

Attached to
Questions and Answers Federal contract opportunity
Solicitation number
M67001-18-Q-1017
Issued by
United States Marine Corps

About this file

Questions and Answers Amendment

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Questions and Answers, newest first.
File Type Posted
M6700118Q1017_Advanced_Marksmanship_and_Tactics_Training.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

CONTRACTING DEPARTMENT

ATTN: TONY BENSON

P.O. BOX 8368 MCB

CAMP LEJEUNE NC 28547

M2036118SU28301

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83)

Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

Post answ ers to vendor's question.

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

J 1 3

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 01-Dec-2017

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X M6700118Q1017

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

30-Nov-2017

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer is extended, X is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE

RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN

REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

01-Dec-2017

CODE

M67001MARINE CORPS FIELD CONTRACTING SYS

P.O. BOX 8368 BLDG 1116

CAMP LEJEUNE NC 28547-8368

M67001 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE M67001

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

M6700118Q1017

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

SECTION SF 1449 - CONTINUATION SHEET

The following have been added by full text:

QUESTION AND ANSWERS

Question 1: What are the authorized training hours starting on Monday December 11th? The required training curriculum is very detailed and a standard training day (8 hours) may need to be deviated. Please advise what the authorized training day can consist of.

Answer 1: Authorized training hours will be whatever is necessary in order to accomplish the training objectives.

Obviously this will be tempered with common sense and time required for meals, etc.; however, in no way, shape, or form is the vendor restricted to an 8 hour day.

Question 2: For a training location between 400-450 miles from Camp Lejeune NC, what time can we expect students to arrive on Sunday December 10th to prepare equipment, and for contractors to meet with the chain of command to discuss the upcoming training schedule?

Answer 2: The arrival time will be greatly dependent upon the location of the training site and the method of travel.

Question 3: Would the Chain of Command and or the Contracting Officer Representative need to see the training facility prior to the training starting on December 11th? If so, please advise what dates and times are available for them in order for the contractor to accommodate this visit.

Answer 3: Vendor with good technical proposal and positive past performance reviews that we could contact, then that would be sufficient in order to determine the suitability of the training sites. Vendors also must certify that they meet all requirements in the RFQ to include facility requirements. Otherwise they would be considered technically unacceptable. It is your responsibility to show you are technically acceptable and meet all requirements stated in the performance work statement. If we have to travel to inspect your facility, this may mean your technical proposal is unacceptable.

Question 4: What time do the students need to depart on December 15th to return back to home station?

Answer 4: Again, this depends on the site location and method of travel.

Question 5: With the contractor providing all ammunitions/simunitions is their still a requirement for the facility to be an approved DoD/BATF Class V receiving authority?

Answer 5: This is required for the storage of weapons. In that case, then yes we need the facility to meet that requirement. Essentially we need an "armory".

Question 6: What is the mode of transportation the students will use to travel to and from the training location, and will they have administrative transportation while on site? (i.e. rental car, POV's etc.?) Is the contractor responsible to provide fuel for any administrative vehicles the students might have on site?

Answer 6: Please refer to performance work statement for contractor's responsibility. Vehicle rentals will not be paid with contract. If you offer vehicle, please indicate it in your proposal but DO NOT PRICE IT OR QUOTE IT.

Question 7: If the contractor can provide lodging and meals on site, are students permitted to stay on the training campus, or are they required to stay and eat on the local economy? Our facility can provide both lodging and meals and this would eliminate long delays and commutes to and from meals/ lodging daily.

M6700118Q1017

Answer 7: Please refer to performance work statement for contractor's responsibility. Meals and lodging will not be paid with contract. If you offer meals and lodging, please indicate it in your proposal but DO NOT PRICE IT OR

QUOTE IT.

Question 8: Are students permitted to handle training pyrotechnics if safety courses are provided prior to?

Answer 8: Yes.

Question 9: In order to get ammunition shipped to the training location when does the Contracting Officer (KO) anticipate to award this contract? Please provide an estimated date and time.

Answer 9: By 6 December 2017.

***A note regarding the ammunition requirement. We will have one Marine/Student that will have a 1911 pistol and therefore will require .45 ammunition.

Question 10: Has a risk assessment for this training already been completed by the unit based off the required training listed in the SOW? If so, can the contractor please receive a copy of that risk assessment prior to the start of any training being conducted to ensure all safety hazards identified are

Understood?

Answer 10: We are utilizing an ORM based upon previous CQB training that has been conducted. The ORM should be encompassing enough to include any training that the contractor is providing. Yes, we can provide a copy of the ORM prior to the execution of training. There shouldn't be an issue with any aspects of training (360 degree shooting, etc.) as we would trust the vendor’s judgement in the Marines' ability to accomplish the task required. Obviously if there is something that appears unsafe, we will be able to address at that time. Of note, the Team Leader (USMC 0-6) will be conducting the training as well, so risk assessments can be updated as needed (if such a situation should arise).

(End of Summary of Changes)

File details come from the government source that posted it.