Amendment_0005(10-16-17).pdf

PDF 118 KB Posted

Attached to
Drydock Repairs CGC ESCANABA Federal contract opportunity
Solicitation number
HSCG80-17-Q-P45016
Issued by
Department of Homeland Security US Coast Guard

About this file

Amendment 0005 that answers vendors' questions.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Drydock Repairs CGC ESCANABA, newest first.
File Type Posted
905-WMEC_801_34_1_-_F.PDF PDF
Amendment_0004(10-13-17).pdf PDF
Amendment_0003(10-3-17).pdf PDF
Amendment_0002(09-26-17).pdf PDF
905-WMEC_801_34_1_-_F.PDF PDF
Amendment_0001(09-18-17).pdf PDF
ESCANABA_(WMEC_270B)_DD_FQ2_MCR_18R0.pdf PDF
Solicitation_ESCANABA.pdf PDF
Escanaba_DDL_FY18_Schedule_B_Blank.xlsx XLSX spreadsheet

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT 1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

1 5

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 3. EFFECTIVE DATE 4 REQUISITION/PURCHASE REQ NO. PROJECT NO. (If applicable) 0005 10/16/2017 N/A

6. ISSUED BY Code 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6.) Code N/A Commanding Officer USCG Surface Forces Logistics Center 300 East Main Street, Suite 550 Norfolk, VA 23510 757-628-4597

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code) 9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

HSCG80-17-Q-P45016

9B. DATED (SEE ITEM 11)September 11, 2017

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

10B. DATED (SEE ITEM 13)

CODE FACILITY CODE

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

The above numbered solicitation is amended as set forth in item 14. The hour and date specified for receipt of Offers _____ is extended _X___ is not extended .

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods: (a) By completing items 8 and 15, and returning 1 copy of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (if required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS,

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14. ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATION CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103 (b).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER: (specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return 1 copy to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

ESCANABA DD

This amendment is issued to answer vendors’ questions.

See page 2

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print) 16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

15B. CONTRACTOR/OFFEROR (Same as Item 8) 15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 16C. DATE SIGNED

BY

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

NSN 7540-01-152-8070 30-105 STANDARD FORM 30 (REV.1-83) 0224-3(10-90)

PREVIOUS EDITION UNUSABLE Prescribed by GSA

FAR (49 CFR) 53.243

AGavalian Typewritten Text Alissa Gavalian

AGavalian Typewritten Text 10/16/17

HSCG80-17-Q-P45016

Amendment 0005

1. Solicitation lists "official airline guide" as the source for air fare. Is the "official airline guide" the General Services Administration City Pairs Program and the applicable YCA Rate for place of performance? If not, please identify airfare rates and provide the document where those rates may be found.

Answer: Yes, we are using City Pairs.

2. Solicitation lists Joint Federal Travel Regulations (JFTR) as the source of Per Diem values for foreseeable cost evaluation. This document does not identify actual Per Diem Rates. Are the rates identifies at the General Services Administration website by place of performance zip code and period of performance the values to be used for calculation of foreseeable cost factor (2)?

Answer: Yes, we will be using the GSA rates.

3. Solicitation does not identify the source document to be used for determining the navigable distance between vessel home pier and contractor facilities. Are the navigable distances to be those listed in the current NOAA Publication 151, "Distances Between United States Ports?"

Answer: Yes, the NOAA chart will be used.

4. Solicitation does not identify the method to calculate the number of days required to transit the vessel from its homeport to contractor facility. Please identify the calculation to be used to arrive at the number of days it takes to transit between the vessel homeport and a contractor facility.

Answer: Transit speed normally for a 270 is 12 knots in good weather.

5. Solicitation work package, Table of Contents, does not identify work item 008 as Optional.

The file named “Escanaba_DDL_FY18_Schedule_B_Blank.xlsx” identifies work item 008 as Optional. Shafting must be removed in order to accomplish other work items.

Is work item 008 an Optional Item? If not, please revise the pricing Schedule B file accordingly.

Answer: In the Schedule B the work item # D-009 Propulsion Propeller Shafts, Renew is labeled incorrectly as a Definite (D) item. This should be optional (O). Work Item O-008 Propulsion Shafting: Remove, Inspect, Reinstall is labeled incorrectly as Optional (O) this should be labeled as Definite (D).

6. Solicitation work package, Table of Contents, and file named “Escanaba_DDL_FY18_Schedule_B_Blank.xlsx” identify work item 019 as Optional. CPP Propeller Hubs must be removed in order to accomplish other work items. Is work item 019 an Optional Item?

Answer: In the Schedule B the work item # D-021 Controllable Pitch Propeller (Port and Starboard) Hub Assembly, Renew is labeled incorrectly as a Definite (D) item. This should be listed as Optional (O). Work Item O-019 Controllable Pitch Propeller Hubs, Remove, inspect, and Reinstall (Optional) is listed incorrectly as Optional (O). This work item should be listed as Definite (D).

Amendment 0005

7. Paragraph 3.3 requires the Contractor to flush the hydraulic system using the system/s operating fluid. Is the system’s operating fluid to be provided by the Government? If not, who is providing the operating fluid and how much is to be provided?

Answer: The contractor shall supply the operating fluid, the reservoir tank has an approximate capacity of 219 gallons IAW Reference (TP) 2817.

8. Is the hydraulic oil retained in paragraph 3.3.2 to be used to replenish the system (paragraph 34)? If not, who will be required to provide the hydraulic oil and how much oil will be provided?

Answer: Yes the fluid used to flush the system is used to replenish once filtered IAW Paragraph 3.4

9. Paragraph 3.2.4.2 requires the hub oil head tank to be topped off with CPP hydraulic fluid.

Is the hydraulic fluid to be provided by the Government? If not, who is providing the operating fluid and how much is to be provided?

Answer: The contractor shall provide the fluid, the head tank has an approximate capacity of

18.5 gals IAW Reference (TP) 2817.

10. Paragraph 1.1.2 identifies various valves for replacement. Is it acceptable to overhaul any scupper valves that are found to be 180 degree valves in lieu of replacement?

Answer: This has been answered previously, it is unacceptable to overhaul in lieu of renewing.

11. Paragraphs 3.1.5, 3.1.5.1, 3.1.5.2, 3.1.5.3, 3.1.5.4, identify requirements related to cofferdam installation. Vessel is to be in a dry-dock for this availability.

Are the requirements of paragraphs 3.1.5, 3.1.5.1, 3.1.5.2, 3.1.5.3, 3.1.5.4 required for this availability? If not, please revise work item to delete the requirements of paragraphs 3.1.5, 3.1.5.1, 3.1.5.2, 3.1.5.3, 3.1.5.4 .

Answer: While adherence is not required while the vessel is dry docked to complete the work item. However, there is a chance that during refloating of the vessel issues will be found which would require work to be done. In that event a cofferdam would be needed to conduct work, and full compliance would be required. The Work Item will not be revised.

12. Work item paragraph 2. References does not identify a docking plan/drawing.

Please identify and provide the docking plan/drawing for this vessel.

Answer: The Docking Plan is provided in the Consolidated List of References; Coast Guard Drawing 905 WMEC 801-040, Rev F, Docking Plan.

13. Work item paragraph 3.3 is an incomplete statement, “SFLC Std Spec 8634, using.”

Please provide statement completion/correction.

Answer: Complete statement as follows: "The Contractor shall perform dry dock and undock in accordance with SFLC Std Spec 8634, using Coast Guard Drawing 905 WMEC 801-022, Rev H, Docking Plan for guidance."

Amendment 0005

14. Work item paragraph 3.4 states “The Contractor shall use the Full Load Condition, listed below for the purposes of performing Pre-Award…8634.” There are no Full Load Conditions listed in paragraph 3.4. Please provide the Full Load Conditions applicable to this vessel.

Answer: The Contractor shall use the Full Load Condition, listed below for purposes of performing Pre-Award calculations as described in Appendix A (Requirements for Calculations) of SFLC Std Spec 8634.

• Displacement (LT): 1885.2

• VCG (FT ABL): 16.89

• LCG (FT aft amidships): 4.74

• Length Overall (FT): 270.0

• Length Between Perpendiculars (FT): 255.0

• Length of supported keel (FT): 195.5

15. Paragraph 3.1.4 identifies “Insulation (Hull board & spray on insulating coating).

Is there a spray on insulating coating in the Flamable Liquid Storeroom (1-1-0-K) in way of the identified repairs? If so, Paragraph 2 References identifies 905 WMEC 635-001, Ref F, Hull Thermal & Acoustic Insulation A/D which references Paint Schedule, 905 WMEC 631-001 for “vermiculite in Zone 36C of sheet 3 of 6. The references provided do not include Paint Schedule, 905 WMEC 631-001. Please provide the applicable revision of Paint Schedule, 905

WMEC 631-001.

Answer: Coast Guard Drawing 905 WMEC 631-001 Rev L

16. Paragraph 4.1 includes statement that appropriate temporary storage for removed flammable liquids (approximately 5 pallets) is to be provided by contractor.

Is the storage requirement of paragraph 4.1 the same as the storage requirement in work item 36 Temporary Services, specifically, sub-paragraph 3.3.14 of Table 1? If not, please revise work scope of paragraph 3 to include specific storage requirements for this work item.

Answer: No, this requirement is in addition to the requirement set forth in Work Item 36. Work Item 36 will not be edited for the purposes of Work Item 38.

17. Paragraph 4.1 includes statement that appropriate temporary storage for removed flammable liquids (approximately 5 pallets) is to be provided by contractor.

Is the storage requirement of paragraph 4.1 the same as the storage requirement in work item 36 Temporary Services, specifically, sub-paragraph 3.3.14 of Table 1? If not, please revise work scope of paragraph 3 to include specific storage requirements for this work item.

Answer: This is a repetition of Question 019 answered above.

18. Paragraph 3.2 of the General Requirements work specification states “Coast Guard fire watch is in lieu of contractor personnel during the hours of 0800-1600, Monday through Friday, and limited to four Coast Guard fire watch personnel.” Please confirm that Coast Guard fire watch personnel will be provide d to support the contractor’s production schedule, which may require more than four (4) Coast Guard fire watch personnel and may require their services during hours before 0800 and/or after 1600 hours, Monday through Sunday.

Amendment 0005

Answer: Coast Guard Personnel will be provided in lieu of contractor personnel for the purpose of fire watches during the hours 0800-1600 Monday through Friday and will further be limited to a maximum of 4 personnel at any one time. If the contractor requires more personnel or personnel outside of the listed hours the contractor may request more personnel from the Coast Guard. However, it is not a requirement for the Coast Guard to provide those additional personnel nor provide outside of the listed hours. If the contractor needs more personnel and or personnel outside of the listed hours and the Coast Guard cannot provide them it will be the responsibility of the contractor to provide the fire watches.

19. If lead paint is found to be present in the area to be preserved will a Change Request be approved to compensate the contractor for removal of lead paint?

Answer: It is the responsibility of the Contractor to provide a Condition Found Report on a case by case basis.

20. Paragraph 3.7.2 provides statements regarding emblem decals. As currently written, the work scope does not identify the location of coating system to be preserved or emblems to be replaced. If Coast Guard Emblems are required to be replaced will a Change Request be authorized for their replacement? If not, please identify which Coast Guard Emblem/s are to be replaced for the identified work scope.

Answer: The surfaces to be preserved are well defined in Paragraph 4.1 of Work Item 32.

Further, it is advised that the contractor review the references of Work Item 32.

21. Paragraph 3.2.1.1 states that all anode mounting hardware (studs, nuts, and washers) are to be retained. Paragraph 3.2.2 states that up to 100% of mounting hardware is to be renewed. Inspection of mounting hardware in paragraph 3.2.1.1 will be performed and a CFR will be submitted. Will a Change Request be authorized for new mounting hardware identified in submitted CFR? If not, please identify the quantity of mounting hardware which is to be renewed by the contractor.

Answer: The Contractor is advised to re-read Paragraph 3.2.1.3 of Work Item 34.

22. Tasks identified in paragraphs 3.9 through 3.9.3.2 are also included in work item 28;

Rudder Assembly; Remove, Inspect and Reinstall. Are paragraphs 3.9 through 3.9.3.2 required to be performed again under work item 35; Drydock?

Answer: The contractor would only be required to perform the requirements once under the requirements of Work Item 28.

23. I have been trying to print drawing 905-801-040 and when I go to open it it is blank. It is important for me to have this drawing would it be possible for you to just email me this drawing.

Answer: Please see attached document.

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

2017-10-16T13:27:30-0400
GAVALIAN.ALISSA.GRETA.1299855070

File details come from the government source that posted it. Updated .