Questions_ _Answers_(18_Feb_15).pdf

PDF 128 KB Posted

Attached to
Whiteman AFB SABER Federal contract opportunity
Solicitation number
FA4625-15-R-0002
Issued by
Department of the Air Force Global Strike Command

About this file

Q A

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Show all 21

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions & Answers

1. Page 8 of 60, BID SCHEDULE Paragraph SABER COEFFICIENTS lists general items that the contractor’s proposed coefficient is to be sufficient to cover their costs. One of the items listed is “consultant fees”

Question: Please clarify the type of consultant fees that are to be included. ( Ie If a project design requires professional engineering with stamped drawings are those costs reimbursed under a cost line item or included in the coefficient as a ”consultant fee”) ?

Answer: It is rare that a SABER project would require professional engineering with stamped drawings. In the event this was part of a project requirement, it would be identified on the individual delivery order and negotiated under RS Means, or as a non-priced item. Consulting fees included in the coefficient would be correspondence and coordination with manufacturing and industry representatives in the execution of projects.

2. Attachment 5, STATEMENT OF WORK Paragraph C 106.2 Publications lists a publication to be provided as “RS Means Facilities File Data Base”.

Question: RS Means does not list a publication by that name being available. Is this a misprint ?

Answer: “RS Means Facilities File Data Base – 3 copies” removed from document. See Revised Statement of Work, dated 18 Feb 2015.

3. Attachment 5, STATEMENT OF WORK Paragraph C 112.2 requires the Contractor to sponsor team building workshops.

Question: Please clarify what the government intends for the contractor to provide as part of sponsoring the event .

Answer: Team building workshop language clarified. See Revised Statement of Work, dated 18 Feb 2015.

Related Question: Please more closely define the number and duration of the follow up workshops.

Answer: See Revised Statement of Work, dated 18 Feb 2015.

4. Attachment 5, STATEMENT OF WORK Paragraph C 302.3.1.1 states in part “Costs of items in Division 1 of the Means Facilities File Data Base are already included in the line item cost for that extension.”

Question: As explained in Question 2 above, that publication does not appear to exist. Please clarify.

Related Question: If this sentence is meant to say “ Division 1, RS Means Cost Data” then this paragraph is in direct conflict with Section 01 40 00 Paragraph 1.7.1.2 which better defines the elements of cost that are not included in a line item and should be covered by the contractor’s coefficient. Please clarify.

Answer: “RS Means Cost Data” changed to “Facilities Construction Cost Data” under C 302.3.1.1. Additionally, C

302.3.1.1 was also amended to mirror Section 01 04 00, Para 1.7.1.2. See Revised Statement of Work and Revised Section 01 04 00, dated 18 Feb 2015.

5. Attachment 5, STATEMENT OF WORK Paragraphs C 302.3.1.1.1 thru C 302.3.1.1.4 lists RS Means sections.

Question: The division numbering listed does not agree with the current RS Means numbering system.

Please clarify.

Answer: See above responses to Question #5. This section was amended to mirror that of Scetion 01 04 00, Para 1.7.1.2 of specifications using the Facilities Construction Cost Data.

6. Attachment 5, STATEMENT OF WORK Paragraph C 304.12.1.1 states in part “ …shall be multiplied by the associated R.S. Means City Cost Index Weighted Average for Kansas City, Missouri.”

Question: Section 01 40 00 Paragraph 1.5.1.3 is in conflict when it states “use the most current published Weighted Average Total CCI.” Please clarify.

Answer: The City Cost Index Weighted Average for Kansas City, Missouri will be used to calculate costs for all delivery orders issued under this contract as stated in Attachement 5, Statement of Work Paragraph C 304.12.1.1. and in the SABER Specs, Section 01 04 00, Paragraph 1.5.1.2. Para 1.5.1.3 changed to “RESERVED”. See Reivsed Section 01 04 00, dated 18 Feb 2015.

7. Section 01 40 00 Paragraph 1.1.1.6 requires the contractor to provide e4Clicks and RS Means Training. The training is to be held on Whiteman AFB.

Question: Will the government be providing the facility for these training sessions?

Answer: The correct section is Section 01 04 00. The Government will provide the facilities for this training. It is the responsibility of the Contractor to provide all training materials and computer support for this training. See Reivsed Section 01 04 00, dated 18 Feb 2015.

8. Section 01 40 00 Paragraph 1.5.1.1 refers to task orders at various military installations in Colorado.

( ie Peterson AFB, Ft Carson etc,)

Question: The solicitation does not require work at installations other than Whiteman AFB. Has this clause been included in error ? Please clarify.

Answer: Para 1.5.1.1 changed to “RESERVED”. See Reivsed Section 01 04 00, dated 18 Feb 2015.

9. Attachment 5, STATEMENT OF WORK Paragraphs C 303.1 thru C 303.1.2 explains markups to be added to Non-Priced Items. Section 01 40 00 Paragraph 1.6.1.3

Question: Section 01 40 00 Paragraph 1.6.1.3.a contradicts this with the statement “Do not apply any type of markup to these line items” Please clarify.

Answer: Section 01 04 00, Paragraph 1.6.1.3, revised to avoid contradiction. See Reivsed Section 01 04 00, dated 18 Feb 2015.

10. Section 01 40 00 Paragraph 1.5.3 states “The non-prepriced line items shall be summated and the appropriate coefficient applied”

Question: As there is no “appropriate non-prepriced coefficient” being proposed in the Bid Schedule, does this sentence refer to the mandated markups listed in Attachment 5, STATEMENT OF WORK Paragraphs C 303.1 thru C 303.1.2 ?

Related Question: Please clarify that the coefficient proposed for RS Means pre-priced line items will not be applied to Non Pre-Priced items.

Answer: Section 01 04 00, Paragraph 1.5.3 revised to read “The non-prepriced items shall be summated to provide the non-prepriced line item total.” See Reivsed Section 01 04 00, dated 18 Feb 2015.

11. Section L Part II Price Proposal Paragraphs A-E.

Question: What is the required number of copies of the Price Proposal ?

Answer: As stated in Block 13 of the SF 1442, please provide an original and one (1) copy of your offer in response to the solicitation.

File details come from the government source that posted it. Updated .