36H79718R0010-0001001.docx

DOCX document 17 KB Posted

Attached to
Vancouver RFP 36H79718R0010 Federal contract opportunity
Solicitation number
36H79718R0010
Issued by
Department of Veterans Affairs National Acquisition Center

About this file

36H79718R0010 0001 Vancouver answers 7-27-18.docx

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Vancouver RFP 36H79718R0010, newest first.
File Type Posted
36H79718C0013-000.docx DOCX document
36H79718R0010-0004002.docx DOCX document
36H79718R0010-0004001.docx DOCX document
36H79718R0010-0004000.docx DOCX document
36H79718R0010-0003001.docx DOCX document
36H79718R0010-0003002.docx DOCX document
36H79718R0010-0003000.docx DOCX document
36H79718R0010-0002001.docx DOCX document
36H79718R0010-0002000.docx DOCX document
36H79718R0010-0001000.docx DOCX document
36H79718R0010-003.pdf PDF
36H79718R0010-002.docx DOCX document
36H79718R0010-005.docx DOCX document
36H79718R0010-004.docx DOCX document
36H79718R0010-001.docx DOCX document
Show all 15

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

REQUEST FOR INFORMATION – VANCOUVER, WA

B.4 STATEMENT OF WORK:

A. Project Special Requirements:

1. Para. #9 Roof Work (p.10); During a recent installation it was noted that the Laundry B2 existing white single-ply membrane Duro-Last roof system having 12-inch thick insulation over wooden deck is subject to the terms, conditions & limitations in warranty by the roof manufacturer.

Q1 Are all roofing alternations and/or modifications required by the installation to be performed by an authorized Duro-Last Roofing, Inc. manufacturer’s commercial roofing company approved by the VA COR before roof work commences?

Answer – Yes. All roofing alternations and/or modifications required by the installation is to be performed by an authorized Duro-Last Roofing, Inc. manufacturer’s commercial roofing company approved by the VA COR before roof work commences

Q2 Are deck openings for new roof penetrations to be have new engineered 2X6 framing installed for support and are new roof curbs to match existing construction?

Answer – Yes. All deck openings for new roof penetrations to be have new engineered 2X6 framing installed for support and are new roof curbs to match existing construction

2. Equipment Seismic Anchorage:

Q1 Are the equipment anchorage seismic design parameters for non-structural components required to comply with: 2015 IBC & Chapter 13 ASCE 7-10 for zip code 98661, Risk Category IV?

Answer – Yes. The equipment anchorage seismic design parameters for non-structural components are required to comply with: 2015 IBC & Chapter 13 ASCE 7-10 for zip code 98661, Risk Category IV

Q2 Are the structural seismic anchorage design calculations required by the VA to be prepared and sealed by a professional engineer, and submitted to the VA C.O.R. for approval?

Answer – Yes. Structural seismic anchorage design calculations are required by the VA to be prepared and sealed by a professional engineer, and submitted to the VA C.O.R. for approval

Q3 Is applicable seismic design & bracing required on new plumping piping, equipment vents and electrical conduits installed by the successful bidder?

Answer – Yes. Applicable seismic design & bracing is required on new plumping piping, equipment vents and electrical conduits installed by the successful contractor.

B. General Installation Requirements:

2. Training of Operating Personnel (p.24); specification section does not appear to indicate number of training days required.

Q1- Please state the minimum required number of training days for equipment operators, and for maintenance personnel.

Answer – 5-days training is required for operating and maintenance personnel. Training will not be conducted together.

3. Installation (p.24); specification states “The contractor shall be responsible for determination of and compliance with federal and state or local code requirements…”.

Q1 Please confirm if “compliance” means cooperating with the VA and South West Clean Air State Agency to enable the VA to gain a permit for the emissions for the new ironer; and the contractor meeting the applicable SWCAA guidelines that the VA must follow when source testing the emissions of the ironer once functional.

Answer – Yes. Compliance” means cooperating with the VA and South West Clean Air State Agency to enable the VA to gain a permit for the emissions for the new ironer; and the contractor meeting the applicable SWCAA guidelines that the VA must follow when source testing the emissions of the ironer once functional.

35 - LIST OF DELIVERABLES

1. Drawing and Room Preparation Instructions (p.26) – This acquisition appears to require seismic, mechanical & electrical engineering design.

Q1 Are the post-award 45-Day Design Drawings required to include typical design information furnished for past projects in addition to the requirements specified? If yes, is the following considered the minimum applicable requirement?

a)Existing trade-in equipment demolition information;
b)New equipment set-out information including the required seismic anchorage calculations & details;
c)Mechanical plumbing & pressure piping demolition & installation information, details, equipment utility connection schedule/details; and,
d)Electrical demolition & new work installation information, details, equipment connection details, panel schedules for existing and new work, power load calculation & new lighting fixtures details.

Answer – Yes. a through d apply

Q2 Will the VA release any building construction drawing documents for Laundry B2?

Answer – NO. VA will not release any building construction drawing documents for Laundry B2

ATTACHMENT – TECHNICAL/PERFORMANCE SPECIFICATIONS:

1. ITEM #1 – THERMAL FLUID FLATWORK IRONING SYSTEM

a) Para 28, (p.6) indicates proper venting to assure efficient combustion

Q1 Is the minimum requirement to provide a separate outside combustion supply air duct with motorized damper interconnected to the ironer controls for indirect fresh air make-up for the ironer heater burner?

Answer – Yes. The minimum requirement is to provide a separate outside combustion supply air duct with motorized damper interconnected to the ironer controls for indirect fresh air make-up for the ironer heater burner.

2. ITEM #2 – CLEAN TAKEAWAY CONVEYOOR SYSTEM

a) Para 1, (p.7) states that the conveyor system “shall be capable of receiving clean textiles automatically from the ironing systems…”

Q1 If multiple awards are made for items #1 and #2, which successful bidder is responsible for the textile stacks to transfer automatically?

Answer – Items 1 and 2 should be awarded together.

File details come from the government source that posted it.