36C24618R0835-0003001.pdf

PDF 171 KB Posted

Attached to
Project 659-17-208, Rebuild Refractory Boiler #1 Federal contract opportunity
Solicitation number
36C24618R0835
Issued by
Department of Veterans Affairs Veterans Health Administration Veterans Integrated Service Network 6

About this file

36C24618R0835 0003 RFP Questions and Answers - 659-17-208 Rebuild Refractory.pdf

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Project 659-17-208, Rebuild Refractory Boiler #1, newest first.
File Type Posted
36C24618R0835-0003002.pdf PDF
36C24618R0835-0003000.docx DOCX document
36C24618R0835-0002000.docx DOCX document
36C24618R0835-0002001.pdf PDF
36C24618R0835-003.pdf PDF
36C24618R0835-002.pdf PDF
36C24618R0835-004.docx DOCX document
36C24618R0835-001.docx DOCX document
36C24618R0835-005.pdf PDF
36C24618R0835-000.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Request for Proposals 36C24618R0835

Project: 659-17-208, Rebuild Refractory Boiler #1

Amendment 0003 Responses to RFP Questions

1. Question: Is there any asbestos related to this project?

Answer: No

2. Question: Specification section 02-21-00 requires site surveys, could you clarify the need?

Answer: No site surveys required

3. Question: Specification section 02-41-00 seems to be for a building demolition and exterior utilities, not the boiler. Could you clarify?

Answer: Disregard

4. Question: Reference Drawing M-101; “2 ½ Tap for Soot Blower Connection Replaced”; Question: Is the entire existing nozzle to be cut out of the steam drum and a new nozzle fabricated and welded in place?

Answer: No

5. Question: Reference Drawing M-102; Key Note 3. “Replace 3 motor controllers to support new pump

Motors. The motor controller shall be compatible with control system with soft starts”; Question: Is a three-contactor bypass around the soft starter required to allow full voltage motor starts? Is a spare soft starter to be provided?

Answer: No, Yes

6. Question: Reference Drawing M-102; Key Note 4. “Install new badger pneumatic feed water control valve and valve positioner #9100 or equal”; Question: Currently there is a Fisher control valve with positioner being used for feed water flow control. Currently there is a Badger feed water flow meter installed to measure feed water flow. Please confirm that the existing Fisher Control Valve is to be replaced and the existing Badger feed water flow meter is to remain.

Answer: Yes the valve is to be replaced and the meter is to remain

7. Question: Reference Drawing M-103; Key Note 3. “Installation of required items so that boiler meets requirements of the 4th Edition VA Boiler Plant Safety Device Testing Manual”; Question: Are the correct number of emergency fuel shut off stations currently installed?

Answer: Yes

8. Question: Reference Drawing G-101; Key Note 1. “All construction shall be in accordance with the contract documents & requirements”; Question: Will contractor be required to re-finish existing floor coating to repair any scuff marks and or damage created during construction?

9. Question: Will the government accept the use of the industry leading Procore Project Management software as the primary submittal and data tracking tool for this project? The software is compatible with the VA’s networks and is currently in use at many VA locations.

10. Question: Does the Government have a fire alarm servicer that they currently work with? What is the name and contact information of the person or persons that will need to be coordinated with for security and fire alarm and suppression systems work and/or disruptions?

Answer: Contact VA Safety

11. Question: Has the work area been checked for asbestos?

12. Question: Who is responsible for the utility locations?

Answer: Please Clarify

13. Question: Due to current potentially significant tariffs being placed on the importation of building materials such as wood or steel by the current Presidential Executive Branch, if a tariff is placed after bid time and before award will the government consider a price escalation on a contract value for products such as steel or wood should the executive branch levee tariffs effecting such materials? Most of these materials would still have been Buy American compliant as the tariffs would increase pricing on all steel or wood materials, regardless of origin.

Answer:

14. Question: What is the level of infectious disease control rating for this site?

Answer:

15. Question: Can the qualified Superintendent act as the SSHO on site for the project?

16. Reference: Pump Room; Question: Do you want to use VFD or soft starts on pumps?

Answer: Soft starts

17. Reference: Pump Room; Question: Do you want a 3-contact or bypass on the pumps if a VFD is used?

Answer: N/A

18. Reference: Control Room; Question: Does the plant master get changed out?

Answer: NO

19. Reference: Control Room; Question: Do you want a digital annunciator?

20. Reference: Control Room; Question: Are you wanting a Plant UPS backup?

21. Reference: Boiler Room; Question: Are the VFD’s for the OD Fan being reused?

22. Reference: Boiler Room; Question: Where are the 3 phase circuits to be relocated to? Specific location? Do you have a more detailed drawing?

Answer: outside of the sub-panel, the other in the pump room panel, No contact Electrician

23. Reference: Boiler Room; Question: On Drawing no. M-103 page 5 of 5 top left you have “Provided

Components for BMS Upgrade” please clarify. Are they going to be provided by contractor or VA?

Answer: Contractor

24. Reference: Boiler Room; Question: Please provide a copy of the 4th Edition VA boiler plant safety device testing manual.

25. Reference: Boiler Room; Question: Do the control cabinets need to meet the UL-508 standards? If so how can the existing cabinets be used?

Answer:Yes

26. Boiler-1

Manufacture’s Name – Combustion Engineering Superheater INC.

Model number – C-E Vertical-Unit Boiler Type VU-10

Serial number – 12050-1B MFR’s NO. 4232

File details come from the government source that posted it.