H. Solicitation Q&A and Diagrams.pdf

PDF 565 KB Posted

Attached to
Solicitation for Telecommunication Services, U. S. Embassy Lima, Peru Federal contract opportunity
Solicitation number
19PE5023Q0013
Issued by
Department of State US Embassy Lima

About this file

This document contains questions and answers regarding a solicitation for telecommunication services for the U.S. Embassy in Lima, Peru. The solicitation requires the provision of telecommunication services and equipment, including two circuits handled by HSRP for redundancy in case one circuit fails. Bidders must provide Cisco routers and data media devices, while the network switch will be provided by the customer. Service level agreements must be provided per site and per service, and must be transparent to the embassy. Internet service providers must demonstrate round trip times of less than 100ms for internet services and less than 7ms for local data services. The Department of State is the contracting agency, and the period of performance is one base year with four optional one-year periods. Electronic responses must be submitted prior to the response date.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Solicitation for Telecommunication Services, U. S. Embassy Lima, Peru, newest first.
File Type Posted
A. RFQ - Signed Copy.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

19PE5023Q0013 ‐ Telecommunication Contract Q&A

1. Please confirm that when applying:

“Includes MRA and redundant circuit must be provided by another NOC, configured using Hot Standby Router Protocol (HSRP).”

It refers to having the contingency of the service, provided from a POP other than the main link.

Answer: Yes, two circuits handled by HSRP to provide redundancy in case one of the circuits fail.

2. In the pricing tables a Cisco router, Cisco switch, media converter is called out to be provided as managed devices. In the Scope of Work section I. Network devices, it calls for providing Cisco routers and data media devices. Traditionally a switch is provided by the customer for security reasons as the device is part of the LAN infrastructure. Please verify that the switch is to be provided by the customer?

Answer : Yes, please provide the network switch.

3. Confirm that it will be accepted to provide an SLA per site and per service.

This is based on the availability defined by the service provider.

Answer: Yes, but must be transparent to the embassy.

4. With respect to the requested:

“Internet Service Provider (ISP) Round Trip Time (RTT) reports the total time in milliseconds (ms) time to send a small data packet and obtain a reply back; must be the faster than 100ms for the Round‐Trip Time (RTT) for internet service.

Also, RTT must be faster than 7ms for local data services (for instance: point‐to‐ point channels or web pages accessed through the Peru Network Access Point

(NAP).”

The service provider will indicate the committed times, which will vary depending on the final destination.

Answer: Latency depends on the distance, for local servers must be < 7ms.

For U.S. servers must be < 100ms

5. With respect to the requested:

a)The Contractor shall provide sufficient technical support to ensure uninterrupted end‐to‐end service between such terminal points as are covered in this contract. b) The Contractor shall provide, properly adjust, and maintain the circuit for continuous Department of State use. The Contractor shall ensure that the circuit complies with service changes, additions, or deletions as required under this contract.

Please clarify this point, indicate if a contingency link is required.

Answer: a) It means that the ISP has the experience and skilled personnel to ensure circuit services are maintained operation according to the terms of this contract. b) It means that the ISP must maintain/replace the network equipment to ensure the correct functioning of them as needed.

6. Please confirm that the use of equipment of Chinese origin will be allowed in the provider's network, as well as in the installation at the client's headquarters.

Answer: I will give you an example, CISCO built in China is accepted. Chinese brands are not acceptable

7. Please confirm that it will be possible to reuse the current router equipment.

Answer: Yes, but only if they are not too close to the bandwidth capacity that will force to change them in a near future bandwidth upgrade. Or in a near future upgrade the embassy will need to pay additionally for the license.

8. Please confirm that the reuse of current ATA equipment can be carried out.

Answer: Yes.

9. Please send the diagrams in a clearer image. The attachment is unintelligible.

Answer: Yes.

F.O.

Circuit: A 150 Mbps

E1 G.703 (12 ch)

Diagram No.1

Circuit: G [HSRP]

Includes:

- 4 Voice Channels

- Data and Internet

- Bandwidth : 20 Mbps

CISCO Rtr.

Internet Services CISCO Rtr.

American Embassy Lima-Peru Dedicated Internet Network

2 FXS

Date: 01/16/2023 Done by:ISC-CMS

Circuit: D

Include:

- 4 Voice Channels

- Bandwidth : 384 KbpsInternet

ATA

2 FXS

2 FXS

ATA

UTP

ATA

CISCO Rtr.

2 FXS

UTP

ATA

Circuit: K

Include:

- 2 Voice Channels

- Bandwith : 192 Kbps

2 FXS

UTPATA

CISCO Rtr. ATA

UTP

ATA

2 FXS2 FXS

Circuit: E Include:

- 4 Voice Channels,

- Bandwidth : 2 Mbps

Circuit: I

Include:

- 6 Voice Channels, 2 @ circuit J.

- Data and Internet Service

- Bandwidth : 15 Mbps

- 8 Fixed public IP addresses

PBX

NORSTAR

DIGITAL

CISCO Rtr.

2 FXS

ATA

2 FXS

UTPUTP

ATA

Lima_Intranet

BACKBONE

SWITCH

Circuit: B Corporate Internet 300 Mbps (1:1) IP addresses

10/100BaseT

Data Services CISCO Rtr.

Embassy Firewall

UTP

UTPUTP

UTP

F.O.

UTP

Switch Layer 3

CISCO Rtr. ATA

UTP

ATA

2 FXS2 FXS

Circuit: F [HSRP]

Includes:

- 4 Voice Channels

- Data and Internet

- Bandwidth : 20 Mbps

Circuit: L

Include:

- 1 Voice Channels

- Bandwith : 96 Kbps

1 FXS

UTPATA

BW Optimizer

Circuit :H1

Circuit :H

Circuit : J

Diagram No.2

Circuit: H1 INL Almacen 11, Callao Port Includes:

- Data and Internet

- Bandwidth : 5 Mbps

CISCO Rtr.

American Embassy Lima-Peru Dedicated Internet Network

INL

Date: 01/16/2023 Done by:ISC-CMS

UTP

2 FXS

UTP

ATA

Circuit: H INL-DIRAVPOL, Callao Include:

- 2 Voice Channels,

- Bandwidth : 5 Mbps

Circuit: I INL Grupo 8, Callao Include:

- 6 Voice Channels, 2 @ circuit J.

- Data and Internet Service

- Bandwidth : 15 Mbps

- 8 Fixed public IP addresses

PBX

NORSTAR

DIGITAL

CISCO Rtr.

2 FXS

2 FXS

UTP

ATA

CISCO Rtr.

UTP

ATA

2 FXS

ATA

CISCO Rtr.

Circuit: J INL Pucallpa Includes:

- 2 Voice Channels

- Data and Internet

- Bandwidth : 10 Mbps

CISCO Rtr.

Circuit: J INL Grupo 8 -Pucallpa

American Embassy Lima-Peru OpenNet Plus – VPN

Done by: ISC-CMS

Date : 01/16/2023

AMB

RESIDENCE

CHANCERY

POP DCM

RESIDENCE

Media Converter F.O. SC multimodeto

UTP / RJ-45 100/1000BaseT

Media Converter F.O. SC multimodeto

UTP / RJ-45

100/1000BaseT

Media Converter F.O. SC multimodeto

UTP / RJ-45 100/1000BaseT

F.O. Zip cord multimode 50/125µm

F.O. Zip cord Multimode 50/125µm

F.O. Zip cord multimode 50/125µm

POP

POP

Diagram No. 3

Circuit: P Second Tail Includes:

Bandwidth:16 Mbps IP-Data Router Media Converter Public IP Addresses

Circuit: O First Tail Includes:

Bandwidth: 16 Mbps IP-Data Router Media Converter Public IP Addresses

Circuit: N Main Pipe Includes:

Bandwidth:32 Mbps IP-Data Router Media Converter Public IP AddressesCISCO Rtr.

CISCO Rtr.

CISCO Rtr.

H. Solicitation Q&A
01 Embassy Communications Contract FY2023-DIN
Slide Number 1
02 Embassy Communications Contract FY2023-INL
Slide Number 1
03 Embassy Communications Contract FY2023-ONP
Slide Number 1

File details come from the government source that posted it. Updated .