Atch_1_to_Am_1-Q&As.pdf

PDF 56 KB Posted

Attached to
Replace Walkway-Ft Caroline NM-Jacksonville Federal contract opportunity
Solicitation number
140P5419R0011
Issued by
Department of the Interior National Park Service

About this file

Atch 1 to Am 1-Q&As

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Replace Walkway-Ft Caroline NM-Jacksonville, newest first.
File Type Posted
Atch_2_to_Am_1-PWS_v2.pdf PDF
Sol_140P5419R0011_Amd_0001.pdf PDF
Sol_140P5419R0011.pdf PDF
140P5419R0011.pdf PDF
Atch_3-Site_Visit_Info-FOCA_Sidewalk.pdf PDF
Atch_1-PWS.pdf PDF
Atch_2-DBA_WD.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

140P5419R0011 Amendment 1 Attachment 1

Page 1 of 2 Pages

Question #1: Are the detectable warning surface tactile required to be installed for the full width of the 3 access ramps?

Answer: Yes the tactiles will go the full width of the access ramps.

Question #2: There are 2 existing monuments in the work areas – 1 in the area of plain concrete, 1 in the area of proposed stamped concrete. What are the contractor’s responsibilities with regard to these?

(cover/protect in place OR remove/re-install) Answer: The existing marker on the SE side of the V/C Parking area will be removed by the contractor and will be re-installed.

Question #3: Will there be a requirement to use the Americans With Disabilities Act when replacing the sidewalks located behind the Fort Caroline Visitor Center?

Answer: The scope of work will stop at the top of the hill just beyond the dirt pathway/trail leading off to the west. This will reduce the stamped concrete portion by approximately 600SQ FT. The PWS will be updated.

Question #4: Are there any equipment restrictions such as weight on lawn & property?

Answer: Equipment restricted to equal to or less than 8,500LBS. There is irrigation which will be marked. Contractor is required to repair damage to the areas as needed.

Question #5: The brick steps are currently painted yellow along the front edge, will the new stamped concrete steps be required to be painted along the front edge as well?

Answer: The edge of the step does not need to be painted yellow.

Question #6: The main entry door has an angled 2x6 sloped up to the threshold. Should the new concrete a the entry slope up to replace the 2x6 or should the concrete remain flat and re-use the 2x6?

Answer: The 2x6 will be removed by the contractor and the stamped concrete will naturally meet the height of the main entrance threshold .

Question #7: On the rear sidewalk there is what appears to be a benchmark. Please advise if this should remain untouched or if it needs to be temporarily removed and incorporated into the new sidewalk.

Answer: That portion of the sidewalk is not part of the new PWS so N/A

Question #8: Does the sidewalk leading from the building to the dock need to be ADA compliant?

Answer: Refer to # 7.

Question #9: Access ramp to viewing platform at rear of property has considerable elev. change. To meet ada requirements and normal building code requirements stairs and switchback ramping maybe required to meet both conditions. Is this the intent that bidders formulate in there proposal these design/build requirements?

Answer: Refer to # 7

(Cont’d)

140P5419R0011 Amendment 1 Attachment 1

Page 2 of 2 Pages

Question#10: Please note there are existing non compliant parking spaces for ada. (i.e. exceeds cross slopes ). Should asphalt corrections to correct compliance be considered in that it outside current proposal.

Answer: This question is not clear however, the handicap parking area curbing/access ramp can be adjusted to the southeast to fit the space.

Question 11: Will you provide a revised PWS (Performance Work Statement)?

Answer: Yes. The revisions resulting from these clarifications have been incorporated into the PWS.

Changes are highlighted in yellow. Contractors must acknowledge these clarifications by acknowledging the amendment with their offer.

File details come from the government source that posted it.