Q&A_Atch_1_to_Am_1.pdf
PDF 87 KB Posted
- Attached to
- Replace Roof-TIMU Federal contract opportunity
- Solicitation number
- 140P5418R0009
About this file
Q&As-Atch 1 to Am 1
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Sol_140P5418R0009_Amd_0001.pdf | ||
| Gutters_Atch_2_to_Am_1.pdf | ||
| Sol_140P5418R0009.pdf | ||
| Atch_3-Site_Visit_Info-TIMU_Roof.pdf | ||
| Atch_1-PWS.pdf | ||
| Atch_2-DBA_Wage_Det.pdf | ||
| Entire_Sol_w-atchs.pdf |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
140P5418R0009 Amendment 1 Attachment 1
Page 1 of 4 Pages
Question #1: Do you have any structural roof drawings that support Solicitation# 140P5418R0009?
Answer: None are available.
Question #2: Can the End User issue the Original As Built Drawings for the Existing Structure? Can the End User issue the Original Drawings for the Existing Structure? Can the End User issue the Original as Built Drawings for the Existing Structure?
Answer: None are available.
Question #3: Florida Building Code: 07.3.2 Roof Diaphragms Resisting Wind Loads in High Wind Regions: The ultimate design wind speed for this project location is 130 mph. Per the Florida Existing Building Code, the roof diaphragm connection to the roof framing members and the connection of the roof members to the walls must be evaluated and upgraded if necessary to meet the current Building Code wind criteria modified with a 25% reduction. Does this project require this evaluation and potential upgrading of these connections (original, added building and the two buildings connection)?
If so, and if existing construction drawings are not available, this will require exploratory holes to be cut in ceiling finishes to document framing members and connections thus greatly increasing the anticipated cost of this project.
Answer: The roof material installed by contractor should meet North Florida Code. If there is a failure during a storm event of the roof sub structure then that is NPS responsibility. If there is a failure of roofing material (metal sheet), that would be the responsibility of the contractor. All framing members of existing roof are accessible for visual inspection via attic.
Question #4: Performance Work Statement Pages 3-4 Item G: Independent testing confirming no measurable water penetration or air leakage was requested. Does the Government Require Air Leakage Test of the roof assembly? Should the Government Require the Independent Air Leakage Test, Does the Government want this Test in the Base Bid or an Alternate Proposal?
Answer: This is part of the base price.
Question # 5: 52.246-12 INSPECTION OF CONSTRUCTION: Does the Prime Contractor need to have a QC Manager onsite at all times? If the Above Question is Yes, Does the QC Manager Need to have the CQM Certification valid within the last 5 years?
Answer: No, however, the QC manager must be accessible at all times; not necessarily on site at all times.
Question # 6: Laydown Area: Can the Government Confirm where the Laydown Area will be for this Project? Can the Government Confirm they will Give the Contractor Enough Laydown Area to Follow the SOW as it is Written? Page 1 of 4, “1.02 Delivery, Storage and Handling: B. Panels should be stored in a clean, dry place. One end should be elevated to allow moisture to run off. C. Panels with strippable film must not be stored in the open, exposed to the sun. D. Stack all materials to prevent damage and allow for adequate ventilation.”
Answer: The parking areas to left and right of facility are identified as staging areas for the project.
Question # 7: Per the RFP the Government is Asking for a Lump Sum Price with One (1) Alternate.
Alternate Price is for the S.F. Price for Roof Sheeting Replacement: Will the Government Confirm that they are asking that the S.F. Pricing being the Replacement of the Needed/Required 4' x 8' Roof Decking?
Attachment 1
Page 2 of 4 Pages
Answer: Yes.
Question # 8: Per the SOW Pages 2 of 4: “2.02 Sheet Metals: A. Prefinished Metal shall be hot-dipped galvanized – ASTM A446-85, Grade C G90 Coating - A525-86 24, Gauge core steel or prefinished Galvalume – ASTM 792-86, AZ55.” Can the Government Confirm that the Roof Panels Shall be 24 Gauge?
Answer: Yes.
Question # 9: Will the Government Confirm if they are Requiring a Demo Plan/Demo Drawings? Will the Government confirm if they are Requiring Stamped Shop Drawings? Will the Government confirm if they are Requiring Stamped IFC Drawings? (Issued for Construction)? Will the Government confirm if they are Requiring a Registered Architect/Structural Engineer if the Questions above are Required?
Answer: Stamped drawings/certification on roofing material meeting design specs. Contractor is not expected to provide as-built on the roof installation/finished project.
Question # 10: At the Site Visit We Noticed the exposed plywood overhangs, screws fastening down the metal roofing will be visible. Will this be acceptable to the Government?
Answer: Yes.
Question # 11: The RFP Doesn't Mention of Replacing the Gutters and Downspouts for this Project.
Does the Government want the Gutters and Downspouts Replaced? If required to be Replaced What Type, Size Etc. for the Gutters? If required to be Replaced What Type, Size Etc. for the Downspouts? If required to be Replaced What Color for the Gutters? If required to be Replaced What Color for the Downspouts? If Required does the Government want this as part of the Base Bid? If Required does the Government want this as Alternate #2 Downspouts/Gutters?
Answer: Existing gutters will be removed by Gov. Replacement gutters will be installed by contractor.
Same color as roof. Gov’t will provide schematic of linear footage of gutter installation. Gutters to be “leaf guard” in nature and comparable to existing gutters at adjacent facility. See Question #27.
Question # 12: The Current Skylights May Not be Acceptable for the New Roofing System. Should new Units be Provided and Installed for this Roofing System? Should the Flashing for the New Skylights be Painted to Match the New Roof? If Required does the Government want this as part of the Base Bid? If Required does the Government want this as Alternate #3 (Skylights) Answer: Utilize existing sola-tube lightning. Flashing colored same as building. These are listed “interferences”. Include in base price.
Question # 13: The Existing Building that has the Metal Roof has Lighting Protection installed. Can the Government Confirm if they are Requiring Lighting Protection for this Re-Roof? If Required can the Government Confirm they will Require an Electrical Engineer?
Answer: The government will add the lightning protection after installation.
Question # 14: Will the Government be Following the EM385-1-1 (2014)? Will the Government Require an SSHO on Site At all Times?
Answer: Work performed under this contract shall comply with applicable federal, state, and local safety and occupational health laws and regulations. This includes, but is not limited to, Occupational Safety and Health Administration (OSHA) standards, 29 CFR, Part 1910 and Part 1926. Where the
Attachment 1
Page 3 of 4 Pages requirements of applicable laws, criteria, ordinances, regulations, and referenced documents vary, the most stringent requirements shall apply. EM385 applies to work on Department of Defense agency or components.
Question # 15: Will the Government Confirm they will be Holding the Bond for 12 Months After the Project has been accepted?
Answer: Yes, IAW FAR 52.228-13 (Refer to Section I.9) if you choose that method, however, the percentage is reduced to 50 percent but the submission remains 10 days.
Question # 16: Will the Government Confirm that the Contractor will be able to Drive the Lowell (Forklift) Around the Building? Will the Government Confirm that the Contractor will need to Repair/Replace the Working Area around the Building back to its Original Condition?
Answer: As a NPS site, the project area has specific environmental protections. Gopher Tortoises (State Listed Species) are abundant at the project site. No disturbance to existing burrows (identified by flagging) is allowed. Contractor will utilize every possible measure to have zero impact on the surrounding environmental area.
Question # 17: What is the daily visitor schedule at the building where the roof will be replaced? What days of the week will be a good time to deliver materials/equipment as not to interfere with visitors ?
Answer: As a HQ Building, there is no visitation by the public. NPS will divert any potential visitation from project site. Park staff will park and access building via alternative means. Hours of operation of the HQ building are from 0700 – 1700.
Question # 18: I noticed in the PWS there is no mention of removing and installing new gutters and down spouts, will these items be reused?
Answer: see question 11.
Question # 19: There is no mention of installing lightning protection. Will contractor Not be required to install lightning protection?
Answer: See question #13.
Question # 20: Does the RFP expect the new roof to meet Miami-Dade code?
Answer: No, it must meet North East Florida/Duval County Code.
Question # 21: Please specify no gutter or down spouts are included in the RFP as it indicates an exact match to the existing cee-lock roof by Berridge which has gutters and downspouts?
Answer: See question 11.
Question # 22: Verify old gutters are to be removed and disposed and NOT reinstalled?
Answer: NPS will remove and dispose old gutters.
Question # 23: Fascia material is expected to wrap the entire fascia board and stop since no soffits are present?
Answer: There is no facia wrap existing on this building.
Attachment 1
Page 4 of 4 Pages
Question # 24: Verify laydown/staging area will be in one of the parking areas adjacent to the work to be performed?
Answer: See question 6.
Question # 25: Verify that some equipment will be allowed immediately adjacent to the building for material handling and demolition purposes.
Answer: See question 16.
Question # 26: Are gable ends expected to be replaced due to evidence of water damage along with the damaged gable vent?
Answer: Damaged gable ends will be replaced as it is assumed flashing for roof installation will require partial removal/replacement. Undamaged gable ends may be reused.
Question # 27: What is expected of the contractor regarding the gutters?
Answer: The SOW/PWS will be revised to include:
“NPS will remove and recycle existing gutters which will be accomplished in advance of Contractor Start.
NPS requests approximately 180 LF new 8” x 24 Gauge seamless “Leaf Guard” Style gutter system installed to factory specifications at specific locations on building’s eaves (see attached drawing).
Request downspouts at approx. every 20’ situated along porch supports from gutter to ground with attached flex drain on outflow.
Install approx. 100 LF of gutters along facilities Entrance Area (west).
Install approx. 20 LF Gutters centered over north HVAC system.
Install approx. 34 LF Gutters from south valley and over south HVAC systems.
Install approx. 24 LF Gutters from North Valley.
Provide splash guard at both north and south valley intersections.
Color of gutter system to match facility roof (forest green).”
Question # 28: Will you provide a revised PWS/SOW (Performance Work Statement/Statement of Work)?
Answer: Revisions resulting from these clarifications will be incorporated into the PWS/SOW before award. Contractors must acknowledge these clarifications by acknowledging the amendment with their offer.
Question # 29: In what amount is a bond required?
Answer: Refer to Section I.9. If you choose that method, the percentage is 50 percent and the submission deadline is 10 days after award.
File details come from the government source that posted it.