Atch_1_to_Am_1-Q&As.pdf

PDF 54 KB Posted

Attached to
Generators for Virgin Islands NP Federal contract opportunity
Solicitation number
140P5418Q0042
Issued by
Department of the Interior National Park Service

About this file

Atch 1 to Am 1-Q&As

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Generators for Virgin Islands NP, newest first.
File Type Posted
Sol_140P5418Q0042_Amd_0001.pdf PDF
Sol_140P5418Q0042.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

140P5418Q0042 Amendment 1 Attachment 1

Question #1: Is installation a requirement??

Answer: No.

Question #2: Will equipment be available to off-load the equipment ?

Answer: Yes we have a bob-cat or skid-steer with attachments.

Question #3: Is a loading dock available to off-load the equipment?

Answer: Equipment is available to off-load the generators.

Question #4: I cannot find anything that tells me the operating voltage for these generators. The Kohler model numbers can be configured in several different voltages. Do you have the voltages available?

Answer: Correct, the voltage can be adjusted. Basically, 120/208v - 3ph - and the amperage is different based upon the total Kw.

Question # 5: The motors that will be supplied by the generator in standby mode are designed to operate +/-10% (roughly 187V-229V) but will operate best at 208V. The generator has some room for adjustment. Is it acceptable if we quote the generator at 208V 3-phase?

Answer: Yes

Question # 6: Generator voltage?

Answer: 120/208

Question # 7: Auto transfer switch voltage and amperage?

Answer: ATS’s, Nema 4X, stainless steel, open transition, non-by-pass with a 3 pole 200A breaker.

Question # 8: Switch to be service-entrance rated?

Answer: YES

Question # 9: To include generator battery charger?

Answer: YES

Question # 10: Batteries included, or local purchase for warranty?

Answer: Battery included

Question # 11: "48 and 72 hour" fuel tank rating -- is this at 100% load, or the more desirable operating average of ~50% load?

Answer: Reference: Kohler 40REOZK with 48 hour (229 gal) subbase tank & Kohler 30REOZK with 72 hour (209 gal) subbase tank

Question # 12: Generator circuit breaker required? Amps?

Answer: Yes, 200 amp

Question # 13: Is the aluminum housing to be weather protective only, or sound-attenuated?

Answer: Weather and sound.

Question # 14: Delivery dockside port of St. John? Or delivered locally to site(s)?

Attachment 1

Answer: Per solicitation, quote must include delivery to Virgin Islands NP, 1300 Cruz Bay Creek, St John, VI 00830

Question # 15: Prime rating specified, for applications where utility service not connected.

Answer: Prime rating for extended (Hurricane aftermath) run time

Question # 16: Will there be utility power connected, with the gensets operating in standby mode or completely off-grid requiring Tier 4 EPA emissions certification??

Answer: Utility connected and also Tier 4 EPA emissions certification.

Question # 17: Startup/commissioning required on-site?

Answer: No, delivery only

Question # 18: fuel tanks to be dual wall, UL142 compliant per EPA? Or single wall with masonry containment on site?

Answer: See referenced model for minimum specs.

Question # 19: What level of EPA Emissions must these generators comply with? Tier 4 Final? Tier 4 Interim or less?

Answer: Tier 4 final

Question # 20: Are these Skid-Mounted units? Or, on trailers?

Answer: per the posted specs, mounted on a belly fuel tank (subbase)

Question # 21: Is the 60 Day delivery time negotiable?

Answer: Yes, quote your best delivery time after receipt of an order.

Question # 22: Please confirm delivery address of 1300 Cruz Bay Creek, St John, VI 00830. This does not pull up on a map. Perhaps there are GPS coordinates?

Answer: Lat/Long is 18° 19' 59"N and 60° 47' 26"W

Question # 23: Please confirm you will have the means to off load them at the delivery site.

Answer: Answered above

Question # 24: Please confirm this is for the purchase of equipment only and does not include installation.

Answer: Answered above

Question # 25: On the ATS, it mentions requiring a 200amp breaker. Most standard ATS’s do not have breakers unless you are requesting a service entrance rated ATS’s which would have a main breaker for the utility power coming in. Please confirm.

Answer: Answered above.

Question # 26: Please confirm the voltages required for each of the generators.

Answer: Answered above

Question # 27: Please confirm if batteries, battery chargers, or any other accessory is required.

Attachment 1

Answer:

Question # 28: Please confirm if the sub base tank shall be double wall.

Answer: Answered above.

File details come from the government source that posted it.