Attachment_0008__Questions_and_Answers_0001.pdf

PDF 1 MB Posted

Attached to
Replace Mechanical System, REER, Beaufort, SC. Federal contract opportunity
Solicitation number
140P5122R0001
Issued by
Department of the Interior National Park Service Southeast Region

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Replace Mechanical System, REER, Beaufort, SC., newest first.
File Type Posted
Sol_140P5122R0001_Amd_0001.pdf PDF
Sol_140P5122R0001.pdf PDF
Submittal_List.xls XLS spreadsheet
Drawings.pdf PDF
Price_Schedule.xlsx XLSX spreadsheet
Specification.pdf PDF
Attachment_0001__140P5122R0001.pdf PDF
Attachment_0007__Site_Visit.pdf PDF
WD.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Attachment 0008

Questions and Answers for Solicitation 140P5121R0001

Replace Mechanical System (Reconstruction ERA National Historical Park, Beaufort, SC.)

1. After reviewing the plans/drawings, if option 1 for the electrical panel to be relocated to the interior of the building is not elected by NPS, please confirm that an electrical permit for the HVAC replacement will NOT be required since there will be no panel movement or upgrades?

Answer: The electrical box need to be moved to the inside of the facility. No electrical permit necessary.

2. As stated in the solicitation, DEHUMIDIFICATION will be a requirement of the HVAC system only as a mode of operation, and does not include any independent DEHUMIDIFICATION units that will be required in the Darrah building interior additionally?

Answer: Dehumidification will be required as a mode of operation.

3. Also confirming offer submission mode.

Answer: The proposal due date is listed on the solicitation and must be sent “electronically” to the Contracting Officer at yanick_bard@nps.gov. Any proposals received after this date may not receive a response.

4. Will email or mailed hard copy be the method of submittal?

Answer: Email.

5. During site visit no keys were available to look inside of new electrical panel on the outside of the building. Can you please provide photos of the interior of the electrical panel.

Answer: See photos below.

6. Drawings page 14 of 16 note #2 “disconnect and remove HVAC unit electrical connections, remove conduit and wire from unit to existing panelboard”. During site visit it was noted that wiring from panel to HVAC was recently replaced. Do we follow drawings and replace the recently installed conduit and wiring from panel to HVAC unit.

Answer: The wires will need to be replaced.

7. Per PSI report on page 199 of Specifications PDF, PSI recommends “PSI recommends all surfaces be cleaned and treated with an EPA approved biocide.” Does this include cleaning by contractor furniture, boxes, display cases, desks and computers, information boards at the interior of the building or will these items be cleaned NPS entities.

Answer:Yes

8. Will the Government remove all interior displays and associated business personal property prior to NTP?

Answer: Yes

9. Is project funded?

Answer: Approved funding is based on the approval of appropriations. Congress is passing measures for the continuing resolution of the agency budget for the National Park Service.

Please be advised that this requirement maybe delayed, cancelled, or revised at any time during the process based on decisions related to the Department of Interior (DOI) and National Park Service (NPS).

10. Is it an option for Aluminum feed conductor to be used in place of copper if it meets code?

11. Will staging area be provided?

12. Will safety barriers be required, or will site be closed to public during project?

Answer: The site will be open but barriers will be put in place to keep the visiting public from Site during this project.

End of Question and Answers

File details come from the government source that posted it. Updated .